Se poate face un freelancing de viață?

Posted on

Se poate face un freelancing de viață?

Mai mult de unul din trei muncitori americani freelanced anul trecut, în conformitate cu al cincilea anual „ Freelancing in America de studiu“ din oDesk și Uniunea Freelanceri. Dar asta nu înseamnă că fiecare freelancer – 56700000 in Statele Unite, in conformitate cu aceste statistici – a lucrat pentru ei înșiși cu normă întreagă.

Dacă doriți să vă freelancing „adevăratul“ loc de muncă, ai dat, probabil, unele gândit dacă poți face să funcționeze financiar. Poți face destui bani freelancing – sau esti mai bine stau un angajat?

Pentru a decide dacă să facă saltul, puneți-vă aceste întrebări mai întâi.

Există o piață pentru serviciile dvs.?

Cu toții avem prieteni care au îmbarcat pe partea hustles doar pentru a descoperi că hobby-ul lor nu este neapărat menit să fie o carieră. De multe ori, acest lucru se datorează faptului că există pur și simplu nu este o piață pentru pasiunea lor; sau pentru că piața este suprasaturata la punctul în care este imposibil de a face o viață.

Dacă aveți de gând să independenți full-time, evident doriți să dau seama dacă există o cerere pentru serviciile dvs. înainte de a renunța la slujba ta zi. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a obtine picioarele ude în timp ce încă mai lucrează cu normă întreagă (sau în timp ce un loc de muncă part-time sau alte fluxuri de venit pentru a vă susține).

Sfat : Freelancing în timp ce de lucru este , de asemenea , de ajutor în construirea unui fond de urgență – ceva ce are nevoie fiecare freelancer.

Ce inseamna situatia financiara arata?

În mod ideal, vei intra în noua cariera cu unele economii pentru a vă maree peste până când începe să câștigați (și până când clienții începe plata dvs., care poate dura ceva timp). Dar dincolo de aceasta, este important să avem o idee bună din bugetul dvs. lunar înainte de a începe.

Ce te uiți în ceea ce privește costurile de pornire pentru a obține afacerea dvs. independent de la sol? Care sunt cheltuielile de trai chiar acum? Există cheltuieli aveți posibilitatea să aranjați în scopul de a economisi în timp ce construirea afacerii dvs.?

Are freelancing plătesc destul?

Să presupunem că te duci în freelancing de la un loc de muncă cu normă întreagă în același domeniu. Setarea rata ar trebui să fie ușor, nu? Dacă sunteți pe oră, este doar rata de oră. Dacă sunteți salariat, luați doar salariul săptămânal sau la două săptămâni și împărțiți-l de ore lucrate.

Ei bine, nu destul. Dacă veniți dintr-un mediu în care angajatorul a plătit pentru lucruri cum ar fi de asigurări de sănătate, beneficii de pensionare, timp de rău, și așa mai departe, trebuie, de asemenea, pentru a calcula valoarea aproximativă a acestor contribuții. Unii angajatori oferă declarații de compensare totale pe o bază anuală, care includ valoarea acestor beneficii. În caz contrar, ați putea fi în măsură să dau seama un număr aproximativ de ciot dvs. cu plată.

Ar trebui, de asemenea, să ia în considerare taxa de auto-ocuparea forței de muncă, care acoperă contribuțiile de securitate socială și Medicare, care altfel ar fi plătit de un angajator.

Cu toate acestea, chiar și după ce v-ați dat tot ce afară, încă nu va ști neapărat cât de mult puteți câștiga de la freelancing. De ce? Deoarece rata nu se bazează pe istoricul salariului sau evaluarea angajatorului de abilitățile dumneavoastră. Este bazat pe ceea ce va purta pe piață. În funcție de ceea ce faci, ce ar putea fi considerabil mai mult (sau din păcate, mai puțin) decât ceea ce faceati inainte.

Sfat : Pentru a obține o idee despre ceea ce ar trebui să fie de încărcare, a pus social media pentru a lucra pentru tine.

Uita-te pentru grupuri orientate spre industrie și să se concentreze în rețea. Cele mai multe vor include unele discuții sincere cu privire la ratele, iar unele vor oferi chiar și o foaie de rată cu intervale.

Sunt organizati (sau Dispus să se organizeze)?

Una dintre cele mai mari greșeli noi freelanceri fac nu are un sistem. Când lucrezi pentru tine, esti responsabil pentru a ține evidența lucrărilor care le-ați făcut, facturarea pentru eforturile dumneavoastră, și plata taxelor pentru veniturile. Dacă nu sunteți dispus să se ocupe de aceste aspecte, mai puțin de plin de farmec de freelancing, s-ar putea fi mai bine lipit cu dvs. de locuri de muncă cu normă întreagă.

Dacă sunteți cineva care este inconfortabil cu matematica, nu lasa ideea de facturare / colectare / sperii de plată tine departe. Există o mulțime de pachete gratuite finanțe personale acolo pentru a vă ajuta să stați pe partea de sus a lucrurilor. În plus, s-ar putea descoperi că este incredibil de satisfacatoare pentru a ține evidența de bani pe care a făcut urmărirea visele tale.

Doar asigurați-vă că vă păstrați taxele în minte. Freelanceri și alți lucrători de contract trebuie să plătească impozitele trimestrial, în loc de o dată pe an, și sunt, de asemenea, responsabil pentru taxa de auto-ocuparea forței de muncă. Planul de pe bugetarea 25% până la 30% din venituri pentru taxe.

Pot să vă gestionați timpul?

Pentru unii oameni, freelancing full-time nu este o opțiune realistă. Ei au nevoie de rutina a unui program de birou pentru a fi productivi. Dacă ai putea dormi confortabil până la prânz și nu sunt bune la respectarea termenelor-limită, fiind liber profesionist s-ar putea să nu fie calea de carieră pentru tine. Este important să înțelegem ce ai nevoie pentru a avea succes.

Nu e nici o rușine în a avea nevoie de disciplina unei relații angajator-angajat. Unii oameni ca programele lor planificat. Alții place să văd colegii lor în fiecare zi, sau de a găsi mentori valoroase în șefii lor, sau doresc doar să iasă din casă și în haine de adult. Acestea sunt toate motive excelente pentru a lucra pentru altcineva.

În cazul în care, cu toate acestea, ai prefera să lucreze în mod independent, chiar și atunci când ai un loc de muncă cu normă întreagă și tu ești un autodidact care nu are nevoie de o mulțime de supraveghere, freelancing ar putea fi perfect pentru tine.

Poți fi flexibil?

Freelancing este mereu în schimbare. Ratele merge în sus și în jos, apar și dispar clienții, tendințele industriei preia și apoi se estompeze. Schimbarea este un aspect interesant al freelancing. Nu vei plictisi. Dar poate fi, de asemenea, infricosator, chiar daca esti cineva care, de obicei, sub formă de rulouri cu pumni.

Freelanceri mai de succes nu sunt doar harnici și creative. Ele sunt, de asemenea, flexibile și rezistente. Dacă vă puteți adapta, puteți supraviețui și chiar prospera în această carieră provocatoare.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *