Cum să se adapteze funcționării de la distanță cu copiii

Posted on

Cum să se adapteze funcționării de la distanță cu copiii

Care este cea mai bună modalitate de a vă adapta la munca de la distanță dacă aveți copii? Pandemia COVID-19 schimbă modul de lucru al oamenilor. Părinții încearcă să jongleze viața de muncă și de familie în mijlocul unei pandemii. Companiile găsesc soluții care permit lucrătorilor să se ocupe de afaceri de la distanță, de multe ori în timp ce urmăresc copiii.

Sistemele școlare, îngrijirile de zi și babysitters se anulează și se închid. Munca de acasă este deja o schimbare uriașă pentru unii lucrători. Munca fără îngrijire a copilului este o provocare și mai mare.

„De obicei, copiii tăi sunt la școală”, spune Jill Felska, director al Oamenilor și Culturii la Limelight Health, furnizor de soluții software de tip business cloud pentru industria beneficiilor angajaților. „Lucrul de la distanță este o schimbare suficient de mare, dar aceasta este o versiune complet nouă a lucrului de acasă.”

TheCareerGuru Careers a vorbit cu Felska și cu Tania Luna, CEO Lifelabs Learning, o companie de dezvoltare a leadershipului care ajută managerii, directorii și echipele să conducă cele mai utile abilități ale vieții.

Acești experți discută modul în care angajații și managerii pot învăța să lucreze acasă cu copiii. Iată cinci sfaturi cruciale cu care au venit.

1. Configurați un spațiu de birou practic

Spațiul dvs. de lucru este extrem de important . A fi confortabil este critic, la fel și separa fizic munca și viața. Cu toate acestea, este greu de separat complet dacă locuiești într-un spațiu mic, care este ocupat și în prezent de alți membri ai familiei.

„Poate fi un mic colț al apartamentului tău. Negociază acel spațiu: acesta este doar de lucru ”, spune Luna. „Suntem creaturi de context. Facem asocieri foarte rapide. ”

Sfat: nu lucrați pe canapeaua dvs., de exemplu. În schimb, lucrează la un birou separat. Acest lucru va reduce stresul asupra vieții de acasă, inclusiv a copiilor tăi.

Orice situație de muncă stresantă va intra în canapeaua dvs., notează Luna. „Întrebați-vă, cum localizați munca într-un spațiu specific și cum faceți asta, astfel încât să nu vă distrageți? De exemplu, unii utilizează un laptop pentru lucru și folosesc doar o tabletă pentru orice lucru personal. Lucrați cu copiii pentru a crea un semn care nu deranja sau chiar a pune bandă de precauție. ”

2. Fii flexibil în ceea ce privește orele lucrate

Părinții vin cu modalități creative de a-și duce la bun sfârșit munca. Felska a întâlnit un cuplu în care soția lucrează aproximativ patru ore în timp ce soțul își școlează copilul. Apoi, se schimbă.

Directorul consideră că aceste tipuri de aranjamente îi vor ajuta pe angajați să-și trăiască viața, crescând în același timp încrederea lor în companiile lor. „Când ai încredere în oameni pentru a-și face munca, atunci vine respectul pentru tine”, spune ea

Notă: Luna observă că managerii s-ar putea adapta mai ușor la viața de la distanță, dacă se preocupă de rezultate, decât de comportamentul angajaților lor în orice moment.

„Eliberați-vă nevoia de a obține butucuri pe scaune și treceți mai mult accentul pe rezultatul afacerii”, recomandă Luna. „Ce se întâmplă dacă nu ai putea ști niciodată cât timp petrece cineva muncind? Ce se întâmplă dacă te-ai putea concentra doar pe rezultat și termenul limită? Aceasta este o modalitate bună de a conduce indiferent dacă ești la distanță sau în persoană, pentru că te dezonerează de tendința de micromecenaj, care este un criminal al productivității. ”

3. Creați o rutină de locuințe structurată și sănătoasă

În timp ce lucrați de acasă, este tentant să purtați pijamale toată ziua, săriți la duș și să gustați prost. Cu toate acestea, experții spun că căderea acestor obiceiuri va cântări psihicul tău. Arată-le copiilor că sunteți cu adevărat la serviciu.

„Este important să te ridici și să faci duș ca și cum ai intra într-un birou”, spune Felska. „La început poate fi distractiv doar să îți arunci părul și să porți pijamale, dar în cele din urmă vei avea o senzație răutăcioasă. Vrei să te pui într-o altă stare de spirit ca și cum ai de gând să lucrezi. “

Luna sugerează să mănânci sănătos, să bei multă apă și să îți folosești timpul de navetă anterior pentru a face ceva pozitiv, cum ar fi să lucrezi sau să gătești un mic dejun pe îndelete.

Important: Potrivit Luna, „Creați ritualuri de pornire și de înfășurare cu copiii dvs., care semnalează că veți intra în modul de lucru sau veți ajunge acasă, cum ar fi întinderea, îmbrăcarea pantofilor sau cântarea unei melodii.”

Luna continuă: „Puteți avea ceva la care așteptați cu nerăbdare la începutul și sfârșitul zilei, care nu numai că vă va ajuta să vă pregătiți pentru muncă, dar va oferi, de asemenea, rezistență și reducerea stresului, în timp ce suntem în mijlocul atâtor incertitudini. “

4. Definiți așteptările clare de comunicare

Odată ce tehnologia de comunicare – cum ar fi Zoom, Slack sau alte puncte de vânzare – este configurată, este de responsabilitatea managerilor să definească clar și corect așteptările. Nu doriți o persoană pe Slack 24-7, în timp ce un alt angajat vă revine doar o dată pe zi.

Avertisment: lipsa așteptărilor poate fi deosebit de stresantă pentru părinți.

„Vorbește despre ce tip de comunicații folosești și care sunt așteptările”, recomandă Felska. „În afara reuniunilor, managerii ar trebui să definească cât timp este înainte să aștepte un răspuns. Ar trebui să stabilească parametrii și să comunice excesiv. Vorbeste-ti preocuparile pe care le au membrii echipei tale pentru ca este posibil sa nu te aduca. – Ce se întâmplă dacă stau departe de birou pentru o oră? „Și dacă copiii mei se luptă și trebuie să descopăr situația LEGO?”

5. Fii flexibil și iartă despre situațiile de viață

Potrivit Felska și Luna, acum nu este momentul să micromaniezi. Managerii trebuie să fie flexibili în ceea ce privește angajații, în special angajații cu copii. În mod similar, angajații trebuie să iartă față de ei înșiși.

„Acesta este un teritoriu neclintit”, recunoaște Felska. „Unele zile sunt minunate. Câteva zile, îți dorești să ieși din casă mai mult, dar nu poți. Oferiți-vă și vouă și tuturor celorlalți har ”.

Luna adaugă că videoconferința ar putea dezvălui unele lucruri pe care nu suntem obișnuiți să le vedem, dar este în regulă.

„Managerii ar trebui să spună:„ O să-mi vezi rufele, o să-mi vezi copiii alergând, câinii mei etc. ” Cred că timpul pe față este mult mai important decât încercarea de a păstra o conduită profesională. Normalizează-l.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *