Ce să includă într-o experiență CV Secțiunea

Posted on

Ce să includă într-o experiență CV Secțiunea

Când scrii un CV, secțiunea experiență CV-ul oferă informații detaliate despre istoricul ocupării forței de muncă. Aceasta este adevărata inima a CV-ului, iar mai mulți ani ați fost angajați, cu atât mai multe decizii pe care va trebui să facă ceea ce să includă și ce să plece în afara în această secțiune.

Ce este inclus în secțiunea Experiența unui CV

Această secțiune a CV-ului este în cazul în care angajatorii se va uita pentru a vedea ce locuri de muncă și titluri de locuri de muncă care le-ați ținut în trecut, oferindu-le o imagine informativa de arc cariera.

În mod ideal, doriți secțiunea experiența a CV-ului pentru a demonstra creșterea economică. De-a lungul carierei tale de până acum, ai adăugat aproape sigur abilități, experiență și responsabilitate. Această secțiune va evidenția modul în care ați dezvoltat ca un candidat, precum și oferind un sentiment ca esti o persoana ambitioasa care învață mereu.

Sfat: În cazul în care calea de cariera a luat unele răsturnări de situație, acest lucru s – ar putea da o pauză, dar nu vă faceți griji; chiar și o cale de zig-zag poate demonstra o creștere.

Unii dintre cei mai puternici candidați sunt cei care au adăugat competențe în alte domenii, aparent fără legătură. Este vorba despre modul în care prezenta informații. Este, de asemenea, bine să plece din locurile de muncă care nu se potrivesc povestea pe care încercați să-i spun managerul de angajare.

Scrierea Experiența Secțiunea

Lista companiilor pentru care ai lucrat, datele de angajare, pozițiile pe care a avut loc, și scurte descrieri ale responsabilităților de lucru, îmbogățite cu cuvinte cheie și îmbunătățite cu liste cu marcatori de realizări cuantificabile.

Această istorie de lucru este de obicei prezentate în ordine cronologică inversă, începând cu locul de muncă actual și de lucru înapoi în timp. Stagii, locuri de muncă de vară, și locuri de muncă temporare, în plus față de posturi permanente, toate pot fi incluse în această parte a CV-ului.

Nu trebuie să includă fiecare loc de muncă pe care le-ați deținut, mai ales dacă aveți mai mulți ani de experiență sau au lucrat în domenii care nu au legătură. angajați la nivel de intrare, care nu au o mulțime de experiență cu privire la locul de muncă, ar trebui să includă fiecare loc de muncă posibil, subliniind în același timp abilitățile care se potrivesc lista de locuri de muncă.

Dar, odată ce ați lucrat timp de mai mult de 10 de ani, s-ar putea găsi că unele dintre locurile de muncă mai devreme sunt mai puțin relevante pentru cariera ta. Puteți lăsa acele poziții off, sau un grup de experiență împreună mai devreme într-un format foarte trunchiată la sfârșitul CV-ul tau. Iată două exemple de cât de devreme de locuri de muncă pot fi listate pe CV-ul tau:

  • Experiența suplimentară include locuri de muncă de vânzare cu amănuntul la Books lui Barry (20XX-20xx), Magazin de îmbrăcăminte lui Cindy (20XX-20XX), și chelneriță la brioșe și mai mult (20XX-20XX).
  • Experiența suplimentare include roluri timpurii la ABC Company și compania XYZ.

Cât de mult Experiența la listă

De obicei, un CV va avea informații despre cele mai recente 10 la 15 ani de experiență. Dincolo de acest interval de timp, nu trebuie să includă detalii cu excepția cazului în pozițiile sunt relevante pentru cariera ta curentă.

În unele industrii, inclusiv experiența care datează mai mult de 10 sau 15 ani pot răni de fapt candidați. De exemplu, în tehnologie, inclusiv locuri de muncă, care sa concentrat pe tehnologii mai vechi, depășite ar putea face un candidat uite blocat în trecut, chiar dacă au păstrat abilitățile lor curente.

Scrierea CV Descrieri de locuri de muncă

Pentru fiecare companie ați lucrat pentru, veți dori să furnizeze titlul, numele și locația companiei, anii ai fost angajat, precum și un scurt rezumat al responsabilităților și realizarile tale.

Evita greșeala de sarcini pur și simplu listare. Doriți să utilizați această secțiune pentru a evidenția abilitățile și realizările tale. Utilizați CV cuvinte de acțiune și să se concentreze pe demonstrarea că ați ajutat compania rezolva problemele sale și pentru a atinge obiectivele; puncte bonus în cazul în care puteți face acest lucru cu un semn dolar atașat. Aceste realizări evidențiate vor fi „pop“ de pe pagina daca le separa, folosind gloanțe, din descrierile responsabilitățile de lucru. Este, de asemenea, o strategie inteligentă pentru cifre, procente de dolari sublinierea de creștere, sau alte realizări cheie.

CV Experiența Secțiunea Exemple

Iată două exemple de modul de a scrie secțiuni de experiență relua.

Exemplu One : Aceasta este pentru un candidat de locuri de muncă entry-level. Aici, în loc de a folosi titlul „Experiența profesională“ , se poate folosi legenda mai largă „Repere Experience“ – care permite includerea unei descrieri a formării recente colegiu:

Repere Experiența

Universitatea din Washington, Seattle, WA
Student  ~ Știința Mediului (9 / 20XX la 6 / 20XX)
finalizat cu succes curs complet de studii în știința mediului, de stabilire cunostinte solide de carieră în refacerea mediului. Cursuri cheie incluse: Biologie Mediu, Geologie si Solurilor, poluarea aerului Meteorologie, Tehnologie de tratare a deșeurilor, și Ecologie. stagii :

  • Acme Environmental Consulting  (Spring 20XX): expertiza rectificata în prelevarea probelor de sol, documentare și relații cu clienții în timpul stagiului cu firma de consultanta de mediu stabilite.
  • Hamilton Proiectul de reabilitare a minei  (toamna 20XX, iarna 20XX): Sub conducerea facultății consilier Dr. Sarah Rose, a participat la 1,4 milioane $ proiect de revendicare pentru a revendica teren miniere contaminate cu mercur.

Sequoia si Kings Canyon National Park Service, California
Parc Ghid / Trail Labourer  (Summers 20XX și 20XX) Cu
condiția de natură ateliere de îmbogățire și tururi de parc au condus pentru vizitatori parc; a asigurat întreținerea în timp util de trasee și facilități parc.

  • Reangajați bazate pe munca în echipă dovedită, etica muncii, și excelență servicii pentru clienți.
  • Jucat un rol-cheie în restaurarea traseu pustie 18 mile distruse în timpul incendiilor.

Proba Doi : Aceasta este o secțiune de probă experiență de lucru în scris pentru un profesionist Tech. Rețineți că aceasta este întărită folosind o scurtă descriere a proficiencies tehnice ale candidatului. Veți vedea , de asemenea , modul în care poziția curentă a candidatului este scris folosind timpul prezent, în timp ce poziția ei anterioară folosește timpul trecut.

Experienta profesionala

ABC Tech Inovare, Syracuse, NY
programator de software  (9 / 20XX prezent)
Core Technologies : Clarion, C ++, Visual Basic, sisteme de operare Windows Server
serveste ca echipa de plumb pentru dezvoltarea de aplicații software în Clarion. Instalarea și configurarea mediilor de testare, depanare probleme de proiectare, și mentor clienții în instalarea upgrade – uri de sisteme. Furnizarea de evaluarea continuă a funcționalității software – ului. Realizări cheie :

  • Echipele de dezvoltare coordonată și a condus finalizarea la timp a nou lansarea software – ului în termen de o provocare  de 3 luni
  • Design-ul si a prezentat ateliere de formare ale clienților au fost bine primite noua utilizare de software.

XYZ Tech Solutions, Syracuse, NY
programator C ++  (7 / 20XX la 8 / 20XX)
tehnologii de bază : Python, C ++, Java, PHP
adus la bord pentru a îmbunătăți performanța platformei și a sistemelor de reacție și la scară pentru a fi utilizate de client în mediul de programare agil. Realizări cheie :

  • Dezvoltarea procesului de testare nou , care  a redus de timp pentru lansarea software – ului cu 35%.
  • Selectate de către directorul de dezvoltare pentru a instrui noi angajări în cadrul procedurilor de lucru specifice companiei.

Acestea sunt doar două exemple de strategii eficiente de structurare secțiunea „Experienta“ din CV-ul tau: există mai multe modalități prin care puteți prezenta informațiile despre fiecare loc de muncă. Un șablon CV-ul poate ajuta ghida spre alegerea unui design care lucreaza pentru tine.

Indiferent de stilul și formatul selectat, asigurați-vă că pentru a fi consecvent. Dacă utilizați bullet points pentru a descrie poziția cea mai recentă, ar trebui să utilizați marcatori pentru a descrie fiecare poziție pe care ați deținut. Dacă aveți ani ai lucrat aliniat la stânga pentru un loc de muncă, asigurați-vă că urmați aceeași aliniere pentru fiecare poziție enumerate în secțiunea.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *