Comună de locuri de muncă Interviu Întrebări pentru un inginer de software Poziție

Posted on

Comună de locuri de muncă Interviu Întrebări pentru un inginer de software Poziție

Inginerii software sunt responsabili pentru dezvoltarea, testarea, implementarea și modernizarea programelor de calculator. Dacă sunteți interviu pentru un post de inginer de software, ajută să știe ce tipuri de  întrebări  să se aștepte.

Multe întrebări de interviu se va concentra pe dvs. abilitățile tech , cum ar fi ce limbajele de programare pe care le cunoașteți. Cu toate acestea, angajatorii vor dori , de asemenea , să știe despre dumneavoastră abilități de rezolvare a problemelor și abilități analitice . Ei vor dori , de asemenea , să știe dacă sau nu se va potrivi în bine cu cultura companiei .

Prin practicarea răspunsurile la cele mai multe întrebări software-ul comun inginer de interviu, puteți afișa încredere și impresiona angajatorul în timpul interviului.

Common Software Engineer Interviu Întrebări

Există anumite întrebări de interviu că angajatorii cer candidați în fiecare industrie. Acestea variază de la întrebări despre tine ( „ spune – mi despre tine “) la experiențele de lucru din trecut ( „spune – mi despre șeful tău cel mai bun“). Asigurați – vă că pentru a practica răspunde la aceste întrebări frecvente , deoarece acestea vor veni probabil în nici un interviu.

 • De ce te-am angaja?
 • Care sunt punctele tale forte?
 • Care sunt punctele slabe cele mai mari?
 • Care au fost responsabilitatile tale la locul de munca anterior?
 • Cum te descurci de presiune și stres?

Tech Abilitati Interviu

De obicei, intervievatorii sunt dornici să afle despre abilitățile dumneavoastră tech (cum ar fi ce programe și limbi știi). Înainte de interviu, examinați de locuri de muncă pe listă pentru a vă asigura că știți cerințele tehnice ale postului. Asigurați-vă că sunteți familiarizați cu programele și alte abilități tehnice necesare pentru poziția.

Unele dintre aceste întrebări tehnice vor fi întrebări directe cu privire la cunoștințele și experiența tech, și modul în care efectuați anumite sarcini tehnice. Acestea nu vor avea în mod necesar un drept clar sau răspuns greșit .

 • Ce limbaje de programare ai folosit?
 • Descrie procesul pe care îl utilizați pentru a scrie o bucată de cod, de la cerințele de la livrare.
 • Ce cărți ai citit pe inginerie software pe care le-ar recomanda pe cineva în afaceri?
 • Cum vă asigurați că codul dvs. poate gestiona diferite tipuri de situații de eroare?
 • Cum găsiți o eroare într-un fișier mare cu cod pe care nu le puteți parcurge?
 • Cum proiectați aplicații scalabile? Plimbare-ne prin procesul.

Alții vor fi test-ca întrebări. Multe dintre acestea vor avea un răspuns clar, unele cu un „da sau nu“ și alții care au nevoie de tine pentru a demonstra concret dvs. de înțelegere a conceptelor. Acestea sunt concepute pentru a testa cunoștințele de aspecte particulare ale ingineriei software.

 • Care este diferența dintre un mutex și un semafor? Pe care utilizați pentru a accesa protecție la o operație creștere?
 • Care este diferența dintre re-inginerie și inginerie inversă?
 • Care este diferența dintre variabilele locale si globale?
 • Care este filozofia software agil?
 • Numele unul sau două exemple de modul în care o aplicație poate anticipa comportamentul utilizatorului.

Competențe relevante Interviu Întrebări

Unele întrebări se va concentra pe alte competențe, non-tehnice necesare de ingineri software. Aceste competențe variază de la de rezolvare a problemelor la logica gândirii analitice.

De asemenea, deoarece cele mai multe proiecte software se întâmplă pe programe strânse, intervievatorii vor fi dornici de a afla modul în care efectuați în conformitate cu termenele limită, a gestiona timpul, și să comunice cu privire la obstacole și întârzieri la manageri de proiect și membrii echipei .

Unele dintre aceste întrebări vor fi întrebări de interviu de comportament . O întrebare de interviu comportamental este una în care o persoană care vă întreabă despre experiența dvs. de lucru din trecut. De exemplu, un angajator s – ar putea întreba: „Spune – mi despre un moment în care v – ati chinuit sa respecte un termen limită,“ sau „Descrie un timp ați folosit logica pentru a rezolva o problemă complexă la locul de muncă.“

Un tip similar de întrebare este o  întrebare interviu situațional . O întrebare interviu situațional este una în care o persoană întreabă cum te – ar gestiona o situație de muncă ipotetică. De exemplu, angajatorul s – ar putea întreba: „Ce ai face daca membru echipa ta nu a finaliza partea lor a unui proiect la timp?“

Fie că răspunde la întrebări de interviu de comportament sau situaționale, utilizați tehnica interviului STAR . Descrieți situația ați fost în, explica sarcina pe care a trebuit să realizeze, și să detalieze acțiunea pe care a luat pentru a realiza această sarcină (sau a rezolva această problemă). Apoi, descrie rezultatele acțiunilor tale.

Pentru a se pregăti pentru aceste întrebări, se potrivesc abilitățile dumneavoastră la cerințele de locuri de muncă . Revizuirea competențelor menționate în lista de locuri de muncă. Apoi , cred că de ori pe care le – ați demonstrat aceste competențe la locul de muncă.

 • Ce ai face dacă un coleg de serviciu ți-a cerut să revizuiască codul lor, și era plin de erori?
 • Descrie nivelul ideal de interacțiune cu colegii care ar permite să atingă cel mai mare succes.
 • Spune-mi despre un timp ai lucrat cu colegii pentru a rezolva o problema la locul de muncă.
 • Spune-mi despre un moment în care a trebuit să rezolve o problemă, dar nu au avut toate informațiile necesare cu privire la aceasta în mână.
 • Imaginați-vă managerul vrea să cumpere software nou pentru birou, dar cred că va scădea productivitatea. Ce faci?

Întrebări companie Cultură

Angajatorii vor să știe că va fi o alegere bună, nu numai pentru locul de muncă, dar și pentru companie. Vei primi probabil întrebări despre ce fel de mediu de lucru vă place, și dacă este sau nu va fi o alegere bună pentru cultura companiei.

Pentru a se pregăti pentru aceste întrebări, compania de cercetare înainte de interviu. Dă răspunsuri oneste, dar , de asemenea , să încerce să sublinieze că s – ar potrivi bine la companie.

 • Ce stii despre compania noastra?
 • De ce vrei să lucrezi aici?
 • Ce fel de mediu de lucru va bazati in ?
 • Cum te simți în legătură cu un mediu de lucru colaborativ?
 • Cât de confortabil sunteți într-un mediu de pornire?

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *