Ce este un CV funcțional?

Posted on

Ce este un CV funcțional?

Ce este un CV functional, iar atunci când ar trebui să utilizați unul pentru a aplica pentru locuri de muncă? Un CV functional se concentrează pe abilitățile și experiența, mai degrabă decât pe istoricul dvs. de lucru cronologică. Acesta este utilizat în mod obișnuit de către solicitanții de locuri de muncă, care se schimbă cariera, care au lacune în istoria lor de muncă, sau a căror istorie de muncă nu este direct legată de locul de muncă. În acest fel, abilitățile și capacitățile specifice sunt accentuate pentru a evidenția abilitățile Șomerul lui.

Acest lucru este diferit de un CV tradițional, cronologic, care afișează o cronologie de experiență de lucru inversă cu scurte explicații pentru fiecare loc de muncă. Ca urmare, accentul este mutat de la titluri de locuri de muncă și cantitatea de timp care a trecut la competențele reale solicitantul deține.

Este un CV funcțional potrivit pentru tine? 

căutătorii de locuri de muncă au o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de crearea CV-ul lor. Din moment ce un CV funcțional se concentrează pe abilitățile de peste datele, este ideal pentru candidații care au decalaje între locurile de muncă, sunt la începutul carierei lor (sau au doar o experiență pe bază de stagiu), sau fac un comutator de carieră.

Un CV functional este mai frecvent utilizat decât un CV cronologic, care enumeră istoria de lucru a unui candidat, începând cu poziția cea mai recent a avut loc. Recruiterii si intervievatori prefera acest format, deci, dacă nu aveți un motiv pentru utilizarea un CV functional, opta pentru una cronologică. O altă opțiune este CV-ul combinat, care oferă cel mai bun din ambele lumi. Pe un CV combinat, abilitățile dumneavoastră sunt evidențiate mai întâi și apoi urmat de istoricul dvs. de lucru.

Sfaturi pentru a scrie un CV funcțional

Luați în considerare un rezumat CV. Luați în considerare inclusiv un rezumat CV – ul la începutul CV – ul , care se concentreaza pe aptitudinile pe care le au , care sunt relevante pentru locul de muncă. Aceasta este o modalitate foarte bună de a modela modul în care angajatorul (și CV – ul) vede la prima vedere.

Organizați în funcție de temă. Când scrieți un CV functional, organizarea CV – ul în funcție de teme, mai degrabă decât pur și simplu listarea de locuri de muncă în ordine cronologică inversă. Aceste teme pot fi abilități sau calificări enumerate în CV – ul (de exemplu, „Experiența de recrutare“ și „Serviciu Customer Experience“). Prin gruparea abilitățile dumneavoastră împreună, angajatorul poate vedea mai ușor că aveți abilitățile potrivite pentru locul de muncă, chiar și în cazul în care istoricul dvs. de lucru este mai mică decât stelare (sau mai puțin legate de locul de muncă la îndemână).

Folositi cuvinte – cheie. Asigurați – vă că pentru a utiliza cuvinte cheie din fișa postului în CV – ul tau. S-ar putea utiliza aceste cuvinte cheie ca titlurile pentru subpozițiile sau în listele cu marcatori în cazul în care ați descrie abilitățile și realizările dumneavoastră mai detaliat. Acest lucru va ajuta angajatorul vedea că abilitățile se potrivesc bine cu cerințele de locuri de muncă.

Mentionati proiecte relevante. De asemenea , nu uitați să includă orice proiecte – personale sau profesionale – care sunt legate de locul de muncă. Proiectele demonstrează succesul în dezvoltarea și completarea sarcinilor.

Încă includ istoricul ocupării forței de muncă. Nu contează ce, probabil , va trebui să includă în continuare istoricul ocupării forței de muncă. Includeți acest lucru în partea de jos a CV – ului, astfel încât angajatorul se va concentra mai mult pe mai degrabă decât abilitățile dumneavoastră de istoricul dvs. de lucru.

Scrie o scrisoare puternică acoperire. Includeți o scrisoare puternică acoperire pentru a merge cu CV – ul. Utilizați această scrisoare de intentie pentru a extinde pe aptitudinile și abilitățile care le ai pe care le face un candidat puternic pentru poziția. Acest lucru va ajuta la reduce orice probleme angajatorul ar putea avea despre istoricul dvs. de lucru.

Functional CV Exemplu

Acesta este un exemplu de un CV functional.

Solicitantul
321 Jackson Street
San Jose, CA 55555
(123) 456-7890
the.applicant@email.com

phlebotomist

istoric de succes in mediul de ingrijire de sange-bancare

Orientată spre rezultate, de mare energie, hands-on profesionist cu abilități în management, de asigurare a calității, dezvoltarea de programe de formare, și servicii pentru clienți.

competențe-cheie includ:

 • sange bancar
 • Asigurarea calității
 • acreditare AABB
 • Conform cu FDA cGMP

Realizări profesionale

EDUCATIONAL

 • Facilitată proiecte de învățământ din 2016-2018 pentru centrele de sange din California de Nord.

FLEBOTOMIE

 • Membrii echipei Assisted în Veni-puncții, îngrijirea donatorilor de reacție, și furnizarea de personal autorizat să extindă atribuțiile prin gestionarea documentației regulamentelor serviciilor de sânge (BSDS), în timp ce atribuită unității de telefonie mobilă de sânge autonom (SCU).

CONFORMITATE

 • Cu condiția de zi cu zi de control operațional de revizuire / calității responsabilității educației în care se referă la cerințele guvernamentale de reglementare impuse într-un mediu medical.

MANAGEMENTUL ȘI SUPRAVEGHEREA

 • supravegheat cu succes suport contract pentru șase sisteme AT & T de bandă largă situate în Bay Area, înainte de o carieră în flebotomie. programarea Managed, controlul calității, salarizare, proiecte speciale, precum și evaluări pentru a asigura buna de sfârșit de linie și semnalul de demarcație.
 • Cifra de afaceri a redus angajat, a introdus comunicarea în ambele sensuri angajaților de teren, aspect îmbunătățit angajat, și a condus extinderea beneficiilor angajaților (de sănătate).

TEHNOLOGIE

 • Punct șef de contact pentru telefon AT & T și posturile de televiziune ABC-afiliate ca fiind legate de reclamații și diagnosticarea problemelor de comunicare, fie la locul sau difuzarea la distanță.

EDUCAȚIE & ACREDITARE

SAN JOSE STATE UNIVERSITY , San Jose, California.

 • Asociat de Stiinte Aplicate în EKG-flebotomie 2014
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *