Hvad er en funktionel Genoptag?

Posted on

Hvad er en funktionel Genoptag?

Hvad er en funktionel cv, og hvornår skal du bruge en til at søge job? En funktionel genoptage fokuserer på dine evner og erfaring, snarere end på din kronologiske arbejde historie. Det bruges typisk af jobsøgende, der er skiftende karriere, der har huller i deres beskæftigelse historie, eller hvis arbejde historie er ikke direkte relateret til det job. På denne måde er specifikke færdigheder og evner understreget at fremhæve jobsøger evner.

Dette adskiller sig fra en traditionel, kronologisk CV, der viser en tidslinje for omvendt erhvervserfaring med korte forklaringer på hvert job. Som et resultat, er det fokus flyttet fra stillingsbetegnelser og den tid, der er gået til den faktiske færdigheder ansøgeren besidder.

Er en funktionel Genoptag rigtige for dig? 

Job søgende har masser af valgmuligheder, når det gælder om at skabe deres CV. Da en funktionel genoptage fokuserer på færdigheder over datoer, er det ideelt til kandidater, der har huller mellem job, er tidligt i deres karriere (eller har kun praktik-baserede erfaring), eller gør en karriere skifte.

En funktionel genoptage er mindre almindeligt anvendt end en kronologisk cv, der opregner en kandidat arbejde historie, der begynder med den mest nylig afholdt position. Recruiters og interviewere foretrækker dette format, så hvis du ikke har en grund til at bruge en funktionel genoptage, vælge en kronologisk én. En anden mulighed er en kombination CV, som tilbyder det bedste fra begge verdener. På en kombination CV, dine færdigheder fremhæves først og derefter efterfulgt af dit arbejde historie.

Tips til at skrive en funktionel Genoptag

Betragt et CV resumé. Overvej at medtage et CV resumé i starten af dit CV, der fokuserer på de færdigheder, du har, der er relevante for jobbet. Dette er en fantastisk måde at forme den måde arbejdsgiveren ser dig (og dit CV) ved første øjekast.

Organiser efter tema. Når du skriver en funktionel cv, organisere dit CV ved temaer, i stedet for blot notering dine job i omvendt kronologisk rækkefølge. Disse temaer kan være færdigheder eller kvalifikationer, der er anført i CV (for eksempel ”Rekruttering Experience” og ”Kundeservice Experience”). Ved at gruppere dine færdigheder sammen, kan arbejdsgiveren lettere se, at du har de rette kompetencer til jobbet, selv om dit arbejde historie er mindre end stjernernes (eller mindre relateret til jobbet ved hånden).

Brug stikord. Sørg for at bruge søgeord fra jobbeskrivelse i dit cv. Du kan bruge disse søgeord som titlerne for dine underpositioner, eller i de punktopstillinger, hvor du beskriver dine evner og resultater mere detaljeret. Dette vil hjælpe arbejdsgiveren se, at dine evner matcher godt med jobkravene.

Nævn relevante projekter. Husk også at omfatte projekter – personlige eller professionelle – der er relateret til jobbet. Projekter demonstrere din succes med at udvikle og fuldføre opgaver.

Stadig omfatter beskæftigelse historie. Uanset hvad, vil du sandsynligvis stadig nødt til at omfatte beskæftigelse historie. Medtag dette i bunden af dit cv, således at arbejdsgiveren vil fokusere mere på dine færdigheder frem for dit arbejde historie.

Skriv en stærk følgebrev. Medtag en stærk følgebrev til at gå med dit CV. Brug denne følgebrev til at ekspandere på de færdigheder og evner, du har, der gør dig en stærk kandidat til stillingen. Dette vil bidrage til at mindske eventuelle bekymringer arbejdsgiveren måtte have om dit arbejde historie.

Funktionel Genoptag Eksempel

Dette er et eksempel på en funktionel cv.

Ansøgeren
321 Jackson Street
San Jose, CA 55555
(123) 456-7890
the.applicant@email.com

bioanalytikeren

Vellykket track record i blod-banking pleje miljø

Resultatorienteret, høj energi, hands-on professionelle med færdigheder i ledelse, kvalitetssikring, programudvikling, uddannelse og kundeservice.

Vigtige færdigheder omfatter:

 • Blood bank
 • Kvalitetssikring
 • aabb akkreditering
 • Overholder FDA cGMP

professionelle bedrifter

EDUCATIONAL

 • Faciliteret pædagogiske projekter i 2016-2018 til nordlige Californien blod centre.

Flebotomi

 • Assisteret teammedlemmer i veni-punkteringer, donor reaktion pleje, og leverer licenseret bemanding til at udvide deres opgaver ved at styre dokumentationen til blod services regler (BSD’er), mens der er tildelt selvstændig blod mobil enhed (SCU).

OVERHOLDELSE

 • Forudsat daglig operationel / kvalitetskontrol af uddannelse ansvarlighed som den vedrører pålagt lovkrav offentlige i et medicinsk miljø.

PROGRAMFORVALTNING OG OVERVÅGNING

 • Succesfuld overvåget kontrakt støtte til seks AT & T Bredbånd systemer placeret i området Bay forud for en karriere i tapning. Managed planlægning, kvalitetskontrol, løn, særlige projekter, og evalueringer for at sikre korrekt end-of-line og afgrænsning signal.
 • Reduceret medarbejderomsætning, indført tovejskommunikation til eksterne medarbejdere, forbedret medarbejder udseende, og stået i spidsen for udvidelse af medarbejder (sundhed) fordele.

TEKNOLOGI

 • Chief kontaktpunkt for AT & T telefon og ABC-tilknyttede tv-stationer som relateret til klager og diagnosticere kommunikationsproblemer enten på stedet eller fjern udsendelse.

UDDANNELSE & AKKREDITIVER

SAN JOSE STATE UNIVERSITY , San Jose, Californien.

 • Associate of Applied Science i EKG-Flebotomi 2014
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *