Cum se scrie un CV de o pagină

Posted on

Cum se scrie un CV de o pagină

În cazul în care CV-ul să fie mai mult de o pagină sau ar trebui să încercați să-l condensa să-l păstrați pe o pagină? Nu este într-adevăr un da sau nu un răspuns. Lungimea CV-ului depinde de tipul de candidat sunteți și nivelul de experiență.

Cum se scrie un CV o pagină

În general, majoritatea angajatorilor doresc un CV concis, fără o mulțime de informații străine. Ei petrec doar secunde revizuirea acesteia, astfel încât mai compact este, cu atât mai ușor va fi pentru managerul de angajare sau recrutorul pentru a revizui. În plus, mulți angajatori folosesc software-ul pentru ecran materiale de aplicare de locuri de muncă, astfel asigurându-vă că CV-ul este axat pe locul de muncă pe care îl va aplica pentru a vă ajuta să ales pentru un interviu.

În unele cazuri, un CV mai lung ar putea fi în ordine. De exemplu, graphic designeri sau artiști vizuali ar putea beneficia de crearea unui CV ilustrat, și cadre universitare, cercetători, sau directori de mult timp ar putea avea nevoie de mai mult de o pagină pentru a captura amploarea experienței lor. Dar, în general, cel mai bine pentru a evita supraincarcarea recruiteri ocupat cu un CV care trage și pe mai departe.

Cum Angajatori pe termen lung Vrei CV pentru a fi

Iată detaliile privind ceea ce companiile prefera, pe baza unui sondaj CV Saddleback College:

 • CV-One Pagina – 47,7%
 • Reluare două pagini – 11,4%
 • Depinde de nivelul poziției – 34,1%
 • Fără preferințe – 6,8%

Beneficiile unui CV o pagină

Mai ales dacă aplicați într-o companie mare, există o mare probabilitate ca CV-ul va fi imprimat pentru a fi revizuite de către mai multe persoane, sau cel puțin în comun pe cale electronică. Având un CV scurt si concis face mai ușor pe managerul de angajare și, de asemenea, crește șansele de propriile picioare afară.

Dacă nu se cere în mod explicit să prezinte un anumit tip de CV, lipirea la un simplu pagină, unică este o modalitate sigura de a vă asigura că acesta va fi în măsură să fie descărcate – sau imprimate – și revizuite de către oricine care are nevoie să se uite la ea . Este mult mai ușor de citit o singură pagină CV decât este de a revizui un document cu mai multe pagini.

Atunci când se utilizează un multi-pagină CV

Conform studiului de mai sus, majoritatea angajatorilor doresc un CV-o singură pagină, cu excepția cazului în poziția necesită experiență. În cazul în care un loc de muncă dorește un angajat cu o vastă experiență, vă poate și ar trebui să includă toate experiența dumneavoastră aplicabile pe CV-ul (deși majoritatea angajatorilor nu doresc ca solicitanții să includă mai mult de 10-15 de ani de experiență).

Există, de asemenea, anumite profesii care sunt excepții de la o singură pagină CV-ul. De exemplu, în mediul academic, medicina, și locuri de muncă internaționale, un curriculum vitae este adesea mult mai mult de o pagină. designeri sau artiști vizuali ar putea crea, de asemenea, un CV ilustrat sau grafice, care ar putea să depășească o pagină. Cu toate acestea, aceste profesii sunt exceptia de la regula generală că o singură pagină CV este cel mai bun.

Cum se taie și trim un CV

Asigurați-vă că tot ceea ce include în CV-ul este relevant pentru poziția, până la cuvântul alegere. Deoarece mulți angajatori folosesc un sistem de urmărire a solicitantului (ATS) pentru a verifica materiale de aplicare de locuri de muncă, încercați să utilizați cuvinte cheie din aplicația în CV-ul tau. Acest lucru va crește șansele de a ceea ce face trecut primul tur de comentarii CV.

 • Creați un inventar . Dacă sunteți luptă pentru a micșora CV – ul la o pagină, începe prin crearea unui inventar al realizărilor și activităților de lucru. Lista responsabilitățile și realizările dvs. în detaliu. Documentul dvs. de inventar s – ar putea întinde pe cât mai multe trei sau patru pagini. Încercați să includă un spectru divers de competențe , care au condus la succese în fiecare rol.
 • Potriviți calificările la locul de muncă . Analizeaza fiecare loc de muncă pe care le au în vedere și cercul situațiile care corespund cel mai bine cerințelor pentru acea poziție specială. Bucata împreună declarațiile cele mai relevante într – o versiune mai scurtă, orientată a CV – ului.
 • Start lung și se taie din nou . Primul proiect ar putea fi mai mult de o pagină. Dacă da, încercați să elimine situațiile care furnizează dovezi mai puțin semnificativ în ceea ce privește modul în care ar adăuga valoare rolul, până când ajunge la o singură pagină. Încercați să fie cât mai specific cu informațiile pe care le enumere și să fie cât mai concis posibil în scris dumneavoastră.
 • Utilizați o listă cu marcatori și păstrați descrieri de locuri de muncă concis. Concentreaza -te pe realizarile tale, nu responsabilitățile de zi cu zi.
 • Tăiați orice ani în plus . Chiar dacă sunteți un candidat experimentat, ar trebui să includă nu mai mult de 10 sau 15 ani de experienta pe CV – ul.
 • Trim secțiunea de educație . Nu aveți nevoie să includă educația de liceu sau să continue orele de educație excepția cazului în care îmbunătățește candidatura.
 • Treci referințele . Nu este necesar să se spună „referințele disponibile la cerere“ pe CV – ul tau. Se înțelege că vă va oferi referințe, dacă este necesar, ca parte a procesului de aplicare de locuri de muncă.

Furnizeze informații suplimentare online

Desigur, este întotdeauna o idee bună de a avea mai multe informații disponibile pentru conexiuni sau angajarea de manageri care doresc o imagine mai mare de fundal și a calificărilor dumneavoastră.

Puteți simplifica CV-ul prin furnizarea de informații suplimentare on-line. Inclusiv link-uri către profilul dvs. LinkedIn sau site-ul personal vă va permite să părăsească aceste informații de pe CV-ul, economisind spațiu.

Includeți o declarație pe partea de jos a CV-ului, cum ar fi „Informații suplimentare, recomandări și probe de portofoliu disponibile la www.linkedin.com/in/yourname.“ Dacă ați stârnit interesul unui recruiter cu CV-ul scurt, atunci ea va fi motivați să adune mai multe informații detaliate despre fundal.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *