Cum să faci un loc de muncă sunet super impresionant în reluarea ta

Posted on

Cum să faci un loc de muncă sunet super impresionant pe CV-ul tău

Când vine vorba de aplicarea pentru locuri de muncă, este important să arătați bine pe hârtie. La urma urmei, veți ajunge la următorul pas – un interviu – dacă CV-ul dvs. atrage atenția managerilor de angajare. Dacă ați făcut deja elementele de bază ale elaborării CV-ului dvs. , este timpul să treceți la următoarea fază: a face ca fiecare poziție individuală să strălucească cu secțiunea de experiență în muncă .

Dar cum? Am rotunjit sfaturi și trucuri care vă vor ajuta să facă lucrurile să sune impresionant în CV-ul dvs., fără a merge prea departe și a face să vă faceți să se laude sau prost.

Folosiți numere

Care sună mai bine? Opțiunea 1: „Mese servite la restaurantul ocupat” sau Opțiunea 2: „Servim 15 mese simultan la restaurantul ocupat.”

Probabil veți alege opțiunea numărul doi, care este doar ceva mai descriptivă datorită folosirii numerelor. Este surprinzător cât de pot fi măsurile semnificative – și acest lucru este valabil chiar și pentru pozițiile care sunt prietenoase cu majoritatea engleză. Dacă poziția dvs. este personalul scriitorului, CV-ul dvs. poate enumera câte articole scrieți în fiecare lună sau câte vizualizări de pagini primiți online, de exemplu.

Continuați și cuantificați descrierile locurilor de muncă cu numere , indiferent dacă este vorba despre tabele servite, clienți ajutați sau procent de creștere a vânzărilor.

Prioritizarea lizibilității

Probabil v-ați gândit la formatare, de la alegerea fontului la dimensiunea marjei, la un moment dat în timpul creării CV-ului. Însă aruncați o privire a fiecărei descrieri a postului pe care le-ați enumerat, cu o privire spre cât de ușor poate fi absorbită fiecare descriere. Luați în considerare lizibilitatea atât dintr-o copie, cât și din perspectiva designului.

Dacă este prea puțin, luați în considerare să tăiați o copie sau să folosiți mai puțin jargon. (Unele argot sunt bune, dar folosirea tuturor cuvintelor cheie și a acronimelor poate face un CV greu de citit.) Și, asigurați-vă că există o mulțime de spații albe – puteți adăuga acest lucru folosind puncte de glonț sau pauze.

Desigur, este de la sine înțeles că faptul că introducerea de dactilografii sau erori gramaticale în fișa postului dvs. este în detrimentul lizibilității acestora. Utilizați această listă de verificare a corectării CV-ului pentru a vă garanta că documentul dvs. nu are erori.

Execuții de discuții, nu sarcini

Este tentant atunci când descrieți un loc de muncă în CV-ul dvs. pentru a crea o listă cu sarcini, în esență, scrieți-vă ziua (sau săptămâna) pentru a face lista când ați fost la job. Dar cel mai probabil, aceasta este informația pe care managerii care o angajează știu deja din faptul că se uită la titlul postului. În loc de o listă de activități, împărtășiți realizările și realizările.

În loc să scrieți, „Afișarea ferestrei proiectate lunar”, s-ar putea să scrieți „Creșterea ratei de intrare a clienților cu 10% cu afișaje cu ferestre tematice, actualizate lunar”.

Dacă ați condus o întâlnire, vorbiți despre ce s-a întâmplat în timpul acelei întâlniri, cum ați condus-o sau ce s-a făcut ca urmare a conducerii dvs. Sau, dacă creați un raport lunar, vorbiți de ce contează raportul – a contribuit la menținerea bugetului pe o direcție, la prioritizarea eforturilor de vânzare sau la implicarea clienților? Vezi mai multe sfaturi pentru schimbul de realizari pe CV – ul tau .

Alege Cuvinte puternice

O atenție: nu treceți deasupra cu alegerea cuvântului. Nu este nevoie să dezlănțuiți tezaurul la o vânătoare pentru zany, cuvinte neobișnuite! Dar fiți conștienți că unele cuvinte sunt doar mai interesante decât altele – iată câteva cuvinte de putere recomandate pe care să le utilizați în CV .

Examinați fișele postului dvs. pentru a găsi cuvinte care sunt reutilizate în întregul document. Încercați să le variați mai mult. În loc de „gestionat”, de exemplu, încercați „supravegheat” sau „coordonat”.

Există câteva cuvinte care apar adesea pe CV-uri. Gândiți-vă: „jucător de echipă” sau „detaliat”. Aceste cuvinte și expresii se pot simți îndepărtate pentru angajarea managerilor. Luați în considerare modalitățile prin care vă puteți dovedi că aveți aceste abilități, mai degrabă decât să afirmați că le dețineți. De exemplu, în loc să spui „orientat spre detalii”, poate aveți un punct despre „Eliberarea codului curat și ajutarea altora să urmărească erorile de cod mici”.

O singură notă de precauție: face ca munca ta să sune impresionantă și semnificativă – și atunci se laudă. Dacă împingeți poziții de recunoscut cu un limbaj de top, acesta poate într-adevăr să respingă și să vă facă să păreți o prostie. Managerul de angajare va ști ce înseamnă dacă titlul postului dvs. este „asistent” sau „manager”, iar agregarea responsabilităților poziției cu limbaj umflat nu vă va ajuta să aterizați un interviu.

Și cu siguranță, nu fiți înșelători sau necinstiți. Să te bazezi pe CV-ul tău îți poate costa o oportunitate de muncă și este chiar un motiv pentru concediere dacă minciuna este descoperită după ce ai fost angajat – iată mai mult de ce este important să îți păstrezi CV-ul sincer .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *