Cum sa faci o alegere de carieră Când ați Nehotărât

Posted on

Cum sa faci o alegere de carieră Când ați Nehotărât

Cu mii de opțiuni, cum vei alege o cariera  care este potrivit pentru tine? Dacă nu aveți nici o idee despre ceea ce vrei să faci, sarcina poate părea de netrecut. Din fericire, nu este. Urmează un proces organizat și vă va crește șansele de a lua o decizie bună.

evaluează-te

Înainte de a putea alege dreptul de cariera, trebuie să înveți despre tine. Valorile, interesele, soft skills, și aptitudini, în combinație cu tipul de personalitate, face unele ocupații potrivite pentru tine si altele complet nepotrivite.

Utilizați instrumente de auto-evaluare , și  teste de carieră  pentru a aduna informații despre trăsăturile și, ulterior, de a genera o listă de ocupații care sunt potrivite bazate pe ele. Unii oameni aleg sa lucreze cu un  consilier de carieră  sau de alți profesioniști de dezvoltare a carierei , care vă pot ajuta să navigheze acest proces.

Face o listă de ocupații Explorare

Probabil că aveți mai multe liste de ocupații în fața dumneavoastră la acest punct-unul generat de fiecare dintre instrumentele de autoevaluare utilizat. Pentru a vă menține organizate, ar trebui să le combinați într-o singură listă de master.

În primul rând, uita – te pentru cariere care apar pe mai multe liste și copiați – le pe o pagină goală. Titlul acesta „Ocupații pentru a explora.“ Dvs. de auto-evaluările au  indicat că sunt o potrivire bună pentru dumneavoastră , bazate pe mai multe dintre trasaturile tale, astfel încât acestea sunt cu siguranță în valoare de explorare.

În continuare, găsiți orice ocupații din listele care fac apel la tine. Acestea pot fi o carieră știi un pic despre și doriți să exploreze în continuare. De asemenea, includ profesii despre care nu știu prea multe. S-ar putea învăța ceva neașteptat.

Exploreaza Ocupațiilor de pe lista ta

În acest moment, veți fi încântați ați reușit să restrânge lista de jos la numai 10 la 20 de opțiuni. Acum puteți obține câteva informații de bază despre fiecare dintre ocupațiile de pe lista ta.

Găsiți fișele de post și de educație, formare profesională, precum și cerințele de licențiere din surse publicate. Aflați mai multe despre oportunități de avansare. Utilizați produse de guvern informații privind piața forței de muncă  pentru a obține date despre veniturile și perspectivele de locuri de muncă.

Creați o „listă scurtă“

Acum aveți mai multe informații, începe pentru a restrânge lista dvs. chiar mai departe. Bazat pe ceea ce ai invatat din cercetarea ta până acum, începe eliminarea carierele pe care nu doresc să urmeze mai departe. Ar trebui să se încheie cu două până la cinci ocupații pe „lista scurtă“.

Dacă motivele pentru găsirea unei cariere inacceptabile sunt non-negociabile, se trece pe lista ta. Eliminați tot cu taxe , care nu apelează la tine. Elimină cariere care au slabe perspective de locuri de muncă . Scapă de orice ocupație , dacă nu puteți sau nu doresc să -și îndeplinească cerințele educaționale sau de altă natură, sau dacă lipsesc unele dintre soft skills necesare pentru a reuși în ea.

Interviuri Conduita informaționale

Când aveți doar câteva ocupații ramase pe lista ta, începe să faci cercetare mai în profunzime. Aranjați să se întâlnească cu oamenii care lucrează în ocupațiile în care sunteți interesat. Ele pot oferi cunoștințe la prima mână despre carierele de pe lista scurtă. Accesul la rețea, inclusiv LinkedIn, pentru a găsi oameni cu care să aibă aceste interviuri informaționale.

Asigurați-vă de alegerea carierei

În cele din urmă, după ce face toate lucrările de cercetare, vă sunt, probabil, gata pentru a face alegerea. Alege ocupația pe care credeți că va aduce cea mai mare satisfacție pe baza tuturor informațiile pe care le-au adunat. Dau seama că vă sunt permise do-overs dacă vă răzgândiți cu privire la alegerea dvs. în orice moment din viata ta. Mulți oameni își schimbă cariera lor cel puțin câteva ori.

Identificarea obiectivelor

Odată ce ați lua o decizie, pentru a identifica dvs. obiectivele pe termen lung și pe termen scurt . Acest lucru ajută la trasarea unui parcurs spre locul de muncă de aterizare în cele din urmă în domeniul ales. Obiective pe termen lung de obicei durează aproximativ trei până la cinci ani pentru a ajunge, în timp ce , de obicei , poate îndeplini un obiectiv pe termen scurt , în șase luni la trei ani.

Să ai făcut cercetarea cu privire la educație și formare este necesar să fie ghidul tău. Dacă nu aveți toate detaliile, face unele mai multe cercetări. Odată ce aveți toate informațiile de care aveți nevoie, setați obiectivele. Un exemplu de obiectiv pe termen lung ar fi finalizarea studiilor și a pregătirii. obiective pe termen scurt includ aplicarea la colegiu, stagii, alte programe de formare, și stagii.

Scrie un plan de acțiune cariera

Pune împreună un  plan de acțiune de carieră un document scris care stabilește toți pașii pe care va trebui să ia pentru a atinge obiectivele. Ganditi – va ca o foaie de parcurs care vă va duce de la punctul A la B, apoi la C și D. scrie toate obiectivele pe termen scurt și pe termen lung și pașii pe care va trebui să ia pentru a ajunge la fiecare dintre ele . Includeți orice bariere anticipate care ar putea intra in modul de realizare a obiectivelor dvs.-și modurile în care puteți să le depăși.

Acest lucru poate suna ca o mulțime de muncă și este. Dar este mult mai ușor de a crea o cale de carieră atunci când știi ce vrei. Luând acești pași mai devreme vă va salva o mulțime de luptă și incertitudine pe termen lung.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *