Cel mai bun moment pentru a aplica pentru un stagiu

Posted on

Cel mai bun moment pentru a aplica pentru un stagiu

Când este cel mai bun moment pentru a aplica pentru un stagiu? Depinde. Dacă sunteți interesat de un stagiu purtător de credite, va trebui să verificați termenul limită de înscriere la școala dvs.

Stagiile competitive cu un proces formal de aplicare vor avea termene care sunt mai devreme în cursul anului decât un stagiu la o organizație mică sau una pe care o aranjați singur.

Studenții din primul an pot aplica pentru stagii?

Majoritatea studenților vor finaliza un stagiu în timpul anului junior sau superior pentru a crește șansele ca stagiul să ducă la o ofertă de muncă. Cu toate acestea, este din ce în ce mai obișnuit ca studenții să efectueze stagii pe toată durata carierei universitare pentru a câștiga experiență. Dacă sunteți interesat să faceți internări în primul an, mergeți mai departe și înscrieți-vă aplicația.

Multe stagii, în special programele competitive, plătite, cu companii de renume, necesită să ai experiență anterioară de stagiu sau extracurricular, așa că este important să începi devreme dacă poți.

Când să aplici pentru un stagiu pentru credit

Studenții care iau în considerare stagii ar trebui să verifice termenul limită al colegiului pentru a aplica dacă sunt interesați să primească credit pentru un stagiu.

Notă: Majoritatea colegiilor nu vor acorda credit după fapt dacă nu v-ați înregistrat în avans pentru experiența de stagiu.

Deoarece majoritatea colegiilor nu vor asigura un stagiu specific pentru studenți, va trebui, de asemenea, să contactați angajatorii cu mult înainte de semestru când intenționați să faceți un stagiu pentru a obține un post.

Când să aplici pentru stagiile de toamnă și primăvară

Pentru stagiile de toamnă, ar trebui să vă gândiți să contactați angajatorii înainte de a părăsi zona de facultate în primăvară, dacă nu vă veți putea întoarce până în semestrul de toamnă. Octombrie este un moment bun pentru a începe să contactați angajatorii pentru un stagiu de primăvară.

Dacă un angajator indică faptul că nu este încă pregătit să ia în considerare candidații, atunci întrebați când ar fi data cea mai devreme la care ați putea fi considerat, având în vedere nivelul ridicat de interes pentru această oportunitate. Spațiile locale pentru stagiile neplătite sunt adesea ocupate pe principiul primul venit, primul servit, așa că vor fi disponibile mai multe oportunități dacă aplicați devreme.

Când să aplici pentru un stagiu de vară plătit

Stagiile de vară plătite competitive vor avea termene limită încă de la sfârșitul toamnei. Cea mai obișnuită perioadă de timp pentru care angajatorii examinează solicitanții pentru stagii plătite va fi în perioada ianuarie-martie.

Multe colegii au resurse disponibile pentru a ajuta la finanțarea studenților care vor lucra la un stagiu de vară neplătit. Verificați cu biroul de carieră al colegiului dumneavoastră aceste termene limită în timpul toamnei.

Aplicarea cu întârziere pentru un stagiu

Ca regulă generală, este o idee bună să aplicați devreme pentru stagii, cu până la șase luni înainte de data de începere.

Sfat: Nu vă faceți griji dacă ați întârziat procesul, deoarece multe stagii, în special cele neplătite, pot fi aranjate cu o lună înainte de vara sau semestrul pe care îl vizați.

Adesea, acest lucru va implica studenții să contacteze angajatorii care poate nici măcar nu au postat o oportunitate (deoarece multe dintre stagiile anunțate vor fi ocupate în acest moment) și să-i convingă că ar merita să fii angajat ca stagiar.

Crearea de rețele  cu absolvenți, profesori, antrenori, contacte de familie, vecini și profesioniști locali este, de asemenea, o modalitate excelentă de a găsi un stagiu. Dacă aveți nevoie să obțineți un venit, este posibil să puteți aranja un program cu normă parțială pentru stagiu și să îl asociați cu un loc de muncă cu fracțiune de normă plătită.

Odată ce ai pregătit un stagiu, asigură-te că îți faci un plan despre cum vei  obține la maximum de ea . Pe lângă  construirea CV-ului dvs. , stagiile dvs. vă vor oferi experiență de lucru valoroasă.

Sfaturi pentru o aplicație de succes 

Urmați aceste strategii pentru un proces de aplicare de succes:

  • Fii organizat.  Urmăriți termenele limită atât de la colegiul dvs., cât și de la companiile în care doriți să faceți stagiu. De asemenea, poate doriți să setați mementouri de calendar pentru a urmări aplicațiile.
  • Aplicați la mai multe roluri. Nu poți conta pe obținerea stagiului de practică visat, așa că asigură-te că aplici pentru mai multe.
  • Acordați atenție detaliilor practice.  De exemplu, dacă sunteți intern în timpul verii într-o locație diferită de acasă și/sau de facultate, va trebui să determinați unde veți locui și cum veți plăti locuința. Gândiți-vă și la finanțe, mai ales dacă aplicați pentru stagii neplătite.
  • Pregătiți un CV profesional și o scrisoare de intenție.  Ambele documente ar trebui adaptate pentru rolul în cauză. Iată un  exemplu de CV la facultate , împreună cu sfaturi de scriere și iată o  scrisoare de intenție pentru stagiu .
  • Urmați instrucțiunile de aplicare. Este posibil să fie nevoie să  partajați referințe , să trimiteți exemple ale lucrării dvs. sau să răspundeți la întrebări. Citiți cu atenție instrucțiunile. Arătarea unei lipse de atenție la instrucțiuni poate face ca managerii de angajare să nu țină cont de cererea dvs.

Pregătiți-vă pentru un interviu

După ce obțineți un interviu, asigurați-vă că exersați să răspundeți la întrebările  obișnuite ale interviului . Prezentați-vă devreme la interviu și  îmbrăcați profesional . După aceea, nu uitați să trimiteți o  scrisoare de mulțumire .

Interviul dumneavoastră va fi fie în persoană, fie poate fi realizat prin video. Dacă interviul virtual este nou pentru tine, află cum să te pregătești pentru un interviu video .

De asemenea, rețineți că stagiul dvs. poate fi și la distanță. Aflați cum să profitați la maximum de un stagiu la distanță și să aveți o experiență de succes.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *