Curriculum Vitae (CV) Probele și Sfaturi de scriere

Posted on

Curriculum Vitae (CV) Probele și Sfaturi de scriere

Atunci când se aplică pentru anumite poziții în SUA, precum și locuri de muncă la nivel internațional, vi se poate cere să prezinte un curriculum vitae , mai degrabă decât un CV. Un curriculum vitae sau CV – ul, include mai multe informații decât dvs. CV – ul tipic , inclusiv detalii ale educației dumneavoastră și realizări academice, de cercetare, publicații, premii, afilieri, și multe altele.

Aici puteți examina mostre curriculum vitae, afla mai multe despre  diferența dintre un CV si un CV , și sfaturi culege și sfaturi cu privire la modul de a scrie un CV.

Ce să includă într-un Curriculum Vitae

Un curriculum vitae, denumit în mod obișnuit ca un „CV – ul,“ este o durată mai lungă (două sau mai multe pagini), mai mult decât un rezumat detaliat CV. CV – ul trebuie să fie clar, concis, complete și actualizate cu ocuparea forței de muncă actuale și informații educaționale.

Următoarele sunt exemple de informații care pot fi incluse în curriculum vitae. Elementele pe care le includ va depinde de ceea ce solicită, astfel încât să fie sigur de a încorpora cele mai multe informații relevante pentru a sprijini candidatura în CV-ul.

 • Detalii personale și informații de contact.  Cele mai multe CV – uri încep cu informații de contact și datele personale , dar să aibă grijă să se evite detaliile inutile, cum ar fi afilierea religioasă, nume de copii, și așa mai departe.
 • Educație și calificări . Asigurați – vă că pentru a include numele instituțiilor și datele la care a participat în sens invers  ordine: Ph.D., Masters, universitare.
 • Experiența de lucru / istoricul ocupării forței de muncă . Stilul cel mai larg acceptată de înregistrare ocuparea forței de muncă este  cronologică curriculum vitae . Dvs.  Istoria carierei  este prezentată în ordine inversă , începând cu data cea mai recentă numire. Mai mult accent / informații ar trebui să fie plasate pe cele mai recente locuri de muncă.
 • Abilitati . Include competențe informatice, cunoștințe de limbi străine, precum și orice alte formare recente , care este relevant pentru rolul solicitat.
 • Formarea / Absolvent Munca de teren / Studii în străinătate
 • Disertații / Teze
 • Experiența în cercetare
 • Experiență de predat
 • Publicații
 • Prezentări, prelegeri și expoziții,
 • Granturi, burse și stagii de asistență
 • Premii si onoruri
 • Tehnice, competențe informatice și lingvistice
 • Profesionale licențe, certificări și de membru

Ce să nu includă

Nu este nevoie să includă fotografia ta, ta  istorie salariu , motivul pentru care a părăsit poziția anterioară, sau referințe într – un CV prezentat pentru locuri de muncă în Statele Unite ale Americii. Referințele trebuie să fie enumerate separat și dat angajatorilor , la cerere.

Notă : Cerințele pentru CV – uri internaționale diferă și depind de țara în care se aplica.

În alte țări, pot fi solicitate informații private cum ar fi data nașterii, cetățenia, starea civilă, câți copii ai, și o fotografie.

Cât timp ar trebui să fie un CV?

Un curriculum vitae bun, la nivel de intrare ar trebui să acopere în mod ideal, de două până la trei pagini (CV-uri pentru profesioniștii de nivel mediu, in special in mediul academic si de cercetare medicala roluri, poate rula mai mult). Scopul de a asigura conținutul este clar, structurat, concis, și relevante. Folosind bullet points, nu propoziții complete pot ajuta la minimizarea utilizare cuvânt.

Curriculum Vitae Exemplu

Ceea ce urmează este un exemplu curriculum vitae pentru un candidat la nivel de intrare pentru o poziție de facultate în SUA. Acest CV-ul include istoricul ocupării forței de muncă, educație, competențe, premii, aptitudini și interese personale.

Gloria Gonzalez
3204 Windover Way
Houston, TX 77204
ggonzalez@email.com
000.123.4567 (Cell)

INTERESE DE CERCETARE

Hispanic Literatura, latină Literatura americană, Peninsular Literatura

EDUCAŢIE

Ph.D. în spaniolă (US hispanic literatură) , 2016 – Universitatea din Houston.
Disertatie: Quixote Reborn: The Wanderer în US hispanic Literatura . Sancho Rodriguez, Scaun

MA în limba spaniolă, iunie 2013 – Universitatea din Houston

BA în limba spaniolă, iunie 2011 – Universitatea din Houston

NUMIRI

Adjuvant Lector: Universitatea din Houston, Departamentul de Studii hispanici, septembrie 2016 până în prezent.

PUBLICAȚII

Carte

Gonzalez, Gloria. Quixote Reborn: The Wanderer în US hispanic Literatura. New Haven: Yale University Press (viitoare)

revizuit-Peer Jurnale

Gonzalez, Gloria. „Povestiri Imigrant mexican din Central Valley,“ Lady Liberty Journal, 6 (1): 24-41.

Gonzalez, Gloria. „Comparând hispanica si european Imigrant Experience prin Story,“ hispanic Literatura de azi 12 (3): 25-35.

Gonzalez, Gloria. „Dorința de a fi liber: 3 femei hispanice lui Diaries,“ hispanic Literatura de azi: 11 (2): 18-31.

CONFERINȚĂ PREZENTARI

 1. Gonzalez, Gloria. „Metode în Povești Central Valley.“ Hispanic Storytelling Association Annual Conference, San Francisco, CA
 2. Gonzalez, Gloria. „Când Culturile Îmbinare:. Temele de excludere în literatura mexican-american“ US hispanic Literatura Conferința anuală, Tucson, AZ.

EXPERIENȚĂ DE PREDAT

Adjuvant Lector, Universitatea din Houston

 • Literatura mexican-american, spaniolă 3331
 • Femeile din literatura hispanic, spaniolă 3350
 • Spaniol-american Short Story, spaniolă 4339

Absolvent Asistent, Universitatea Northwestern

 • Elementar spaniolă 1501, 1502, 1505
 • Intermediarul spaniolă 2301, 2302, 2610

ONORURI ȘI DISTINCȚII

Mexic Studiu de vară în străinătate Grant, 2016
UH de predare Awards, 2015, 2016, 2018
dizertatie Fellowship, 2015

LIMBI

Engleză (nativ)
spaniolă (bilingv fluența orală și scrisă)
latina clasică (scris)

Membrii / AFILIERI

Asociatia Nationala a Latino Arte și Culturi
Asociación Internacional de Literatura si Cultura Femenina hispanica
Limbi Moderne de asociere

Curriculum Vitae Sfaturi de scriere

Au mai multe versiuni ale CV – ul dvs.
Nu scrieți un CV și – l utilizați pentru fiecare poziție pentru a aplica.

Important : au vizat și concentrat versiuni ale curriculum vitae și să le utilizeze în mod corespunzător.

Păstrați – l scurt 
Dacă este posibil, încercați să vă păstrați CV – ul scurt și concis. Include rezumate ale ocupării forței de muncă și educația dumneavoastră, mai degrabă decât o mulțime de detalii. Utilizați (fără argou sau abrevieri) limbaj formal, scriind pur și simplu și clar.

Spune Adevărul 
poate fi tentant să supra-poloneză un CV și de a face calificările noastre educaționale sau de sunet de istorie de lucru un pic mai bine decât ei. Dacă sunteți tentat să se întindă adevărul despre istoricul dvs. de lucru – nu. Se va întoarce să te bântuie.

Majoritatea angajatorilor efectuează controale de referință și de fond, precum și în cazul în care curriculum vitae nu se potrivește cu istoricul dvs. de lucru reale sau educație, vei primi cel mai probabil, prins la un moment dat – fie va fi tăiat ca un candidat sau vei fi concediat dacă aveți fost deja angajat.

Verificați formatul
Uită – te la formatul CV – ul. Există o mulțime de spațiu alb? Este aglomerat? Este formatarea consistentă (bold, italic, spațierea, etc) și este imaginea de ansamblu pe care CV – ul oferă un profesionist și lustruit unul?

Dovada Curriculum Vitae
dublu- a verifica CV – ul pentru erorile de scriere și de erori gramaticale. Apoi, rugați pe altcineva să – l revizuiască pentru tine – este de multe ori greu pentru a prinde greșelile noastre.

Atunci când se utilizează un Curriculum Vitae In loc de un CV

În Statele Unite, un curriculum vitae este utilizat atunci când se aplică pentru academice, educație, științifice sau de cercetare poziții. Un curriculum vitae poate fi de asemenea folosite pentru a aplica pentru burse sau subvenții. În Europa, Orientul Mijlociu, Africa sau Asia, angajatorii se pot aștepta să primească un curriculum vitae, mai degrabă decât un CV.

Alegeți un Curriculum Vitae format adecvat

Asigurați-vă că alegeți un format de curriculum vitae, care este adecvat pentru pozitia pentru care aplici. Dacă aplici pentru o bursa, de exemplu, nu va trebui să includă informațiile cu caracter personal care pot fi incluse într-un CV internațional.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *