Curriculum Academic Vitae (CV) Exemplu și Sfaturi de scriere

Posted on

Curriculum Academic Vitae (CV) Exemplu și Sfaturi de scriere

Un curriculum vitae (CV), în scris pentru mediul academic ar trebui să evidențieze de cercetare și experiență de predare, publicații, granturi și burse, asociații profesionale și licențe, premii, precum și orice alte detalii din experiența dumneavoastră care arată că ești cel mai bun candidat pentru o poziție de facultate sau de cercetare promovat de către un colegiu sau universitate.

Când scrieți un CV academic, asigurați-vă că știți ce secțiuni pentru a include și modul de structurare a documentului. Verificați șabloane CV și CV-uri eșantion pentru a vă ajuta să scrie opinia ta.

Sfaturi pentru a scrie un CV academic

Gândiți -vă la lungime. Spre deosebire de CV – uri (si chiar alte CV – uri), CV – uri academice pot fi orice lungime. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să includă toate publicațiile relevante, conferințe, burse, etc. Desigur, dacă se aplică la un anumit loc de muncă, verificați dacă lista de locuri de muncă include orice informații cu privire la o limită de pagină pentru CV – ul.

Gândiți -vă la structura . Mai important decât lungimea este structura. Când scrieți CV – ul dvs., plasați cele mai importante informații din partea de sus. De multe ori, aceasta va include educatia, istoricul ocupării forței de muncă, și publicații. Ați putea lua în considerare , de asemenea , adăugarea de o declarație personală pentru a face CV – ul dvs. iasă în evidență. În cadrul fiecărei secțiuni, lista experiențele în ordine cronologică inversă.

Luați în considerare publicul . Ca un CV, asigurați – vă că CV – croitor pentru publicul. De exemplu, gândește – te bine la universitate sau departamentul in care se aplică la locul de muncă. Are acest departament de prim rang în mod tradițional de publicare peste predare atunci când ia decizii posesiune si de promovare? Dacă da, ar trebui să descrie publicațiile dvs. înainte de listarea experiența dumneavoastră de predare.

În cazul în care, cu toate acestea, se aplică, spun, o comunitate colegiu care pride-se pe calitatea instruirii sale, realizările tale de predare ar trebui să aibă un loc de cinste. În acest caz, secțiunea de predare (în ordine cronologică inversă) ar trebui să procedeze secțiunea publicații.

Vorbeste cu cineva in domeniul tau. Întrebați pe cineva în câmpul pentru feedback cu privire la modul de a structura CV – ul. Fiecare departament academic se așteaptă lucruri ușor diferite de la un CV. Vorbeste cu oamenii de succes în domeniu sau departamentul dvs., și întrebați dacă cineva este dispus să împartă un CV eșantion cu tine. Acest lucru va ajuta sa ambarcatiunile un CV care va impresiona oamenii in domeniul tau.

Face mai ușor de citit. Păstrați CV – ul neaglomerat prin includerea unor marje ample (aproximativ 1 inch pe toate laturile) și spațiu între fiecare secțiune. S-ar putea include , de asemenea marcatori în anumite secțiuni (cum ar fi atunci când listarea cursurile pe care le predate la fiecare universitate) pentru a face CV – ul ușor de citit. De asemenea , asigurați – vă că pentru a utiliza un font ușor de citit, cum ar fi Times New Roman, într – o dimensiune de font de aproximativ 12 pt.

Prin a face CV-ul clar și ușor de urmat, vă crește șansele ca un angajator se va uita la ea cu atenție.

Fii consistent. Fie în concordanță cu orice format pe care îl alegeți. De exemplu, dacă vă bold titlu de secțiune una, bold toate titlurile secțiunilor. Coerența va face mai ușor pentru oameni să citească și să urmeze , împreună cu CV – ul.

Edita cu atenție. Vrei CV – ul pentru a arăta că sunteți profesionist și lustruit. Prin urmare, documentul ar trebui să fie fără erori. Citește prin CV – ul și – l recitești pentru orice greșeli de ortografie sau gramaticale. Cere unui prieten sau membru al familiei să – l uite peste la fel de bine.

Curriculum Vitae Academic Format

Acest format CV-ul vă va da un sentiment de ceea ce s-ar putea include în CV-ul academic. Când scrieți propriul curriculum vitae, croitor secțiunile (și ordinea acestor secțiuni) pentru domeniul dvs., precum și la locul de muncă pe care doriți. Unele dintre aceste secțiuni ar putea să nu fie aplicabile domeniului dvs., astfel încât elimina orice, care nu face sens pentru tine.

DATE DE CONTACT
Nume
Adresa
Oraș,
Stat Cod poștal
Telefon
mobil
Telefon
E – mail

REZUMAT DECLARAȚIE
Aceasta este o secțiune opțională. În ea, include o scurtă listă cu cele mai importante ale candidaturii dumneavoastră.

EDUCAȚIE
Lista fundal academice, inclusiv instituțiile universitare și postuniversitare la care a participat. Pentru fiecare grad, lista de instituție, locația, gradul, și data absolvirii. Dacă este cazul, includ disertație sau titlul tezei, și consilierii dumneavoastră.

MUNCĂ ISTORIC
Lista de istoricul ocupării forței de muncă , în ordine cronologică inversă, inclusiv detaliile de poziție și datele. S-ar putea rupe acest lucru în mai multe secțiuni , în funcție de pe domeniul tau. De exemplu, s-ar putea avea o secțiune numită „Predarea Experiența“ și o altă secțiune numită „experiență administrativă.“

POSTDOCTORALĂ INSTRUIRE 
Lista postdoctorale experiențele tale, de cercetare, și / sau clinice, dacă este cazul.

BURSE / SUBVENȚII
stagii și burse listă, inclusiv organizarea, titlu, și datele. De asemenea , include orice subvenții ați fost dat. În funcție de domeniul dvs., ar putea include suma de bani acordate pentru fiecare grant.

DISTINCȚII / PREMIILE
Includeți premii le – ați primit , care sunt legate de munca ta.

CONFERINȚE / VORBEȘTE
Lista orice prezentare (inclusiv prezentări poster) sau discuțiile invitați pe care le – ați dat. De asemenea , lista de orice conferințe sau panouri pe care le – au organizat.

SERVICE
Includeți orice serviciu ați făcut pentru departamentul dvs., cum ar fi rolul de consultant pentru studenți, în calitate de președinte al unui departament, sau furnizarea de orice alt tip de asistență administrativă.

LICENȚE / CERTIFICAREA
tip Lista de licență, de certificare sau acreditare, și data primirii.

PUBLICAȚII / CĂRȚI
Includeți publicații, inclusiv cărți, capitole de carte, articole, recenzii de carte, și multe altele. Include toate informațiile despre fiecare publicație, inclusiv titlul, titlul revistei, data publicării, și (dacă este cazul) numărul de pagini.

PROFESSIONAL AFILIERI
Listă orice organizații profesionale pe care le aparțin. Menționați dacă dețineți o poziție de pe placa oricărei organizații.

CUNOSTINTE / INTERESE 
Aceasta este o secțiune opțională pe care o puteți utiliza pentru a arăta un pic mai mult despre cine esti. Includ numai abilitățile și interesele relevante. De exemplu, s-ar putea menționa dacă vorbești o limbă străină, sau au experiență cu web design.

REFERINȚE În
funcție de domeniul dvs., s-ar putea include o listă de referințe dvs. la sfârșitul CV – ului.

Curriculum Vitae Academic Exemplu

Acesta este un exemplu de un curriculum vitae academice.

John Smith
287 Market Street
Minneapolis, MN 55404
Telefon: 555-555-5555 email@email.com 

EDUCAŢIE:

Ph.D., Psihologie, Universitatea din Minnesota, 2016
Concentrații: Psihologie, Psihologie comunitară
Disertatie: Un studiu de învățare handicap pentru copii într – o comunitate cu venituri mici
Disertatie Advisors: Susan Hanford, Ph.D., Bill Andersen, Ph.D. ., Melissa Chambers, MSW

MA, Psihologie, Universitatea din Albany, 2012
Concentrații: Psihologie, Educație Specială
Teza:  Abilitati de comunicare de învățare-dizabilitãþi
sfatuitorul tezei: Jennifer Atkins, Ph.D.

BA, Psihologie, Universitatea de Stat din California, Long Beach, CA 2010

EXPERIENȚĂ DE PREDAT:

Instructor, Universitatea din Minnesota, 2013-2016
Universitatea din Minnesota Cursuri: Psihologie în clasă, Adolescentului Psihologie

Predarea Asistent, Universitatea din Albany, 2012-2013
Cursuri: Educație speciale, dizabilitati de invatare, Introducere în psihologie

EXPERIENȚA ÎN CERCETARE:

Postdoctoral Fellow, XYZ Spitalul, 2016-2018
Administrat neuropsihice extinse și evaluare psihodiagnostic pentru copii de varsta 3-6 pentru studiu privind impactul tehnologiei în clasă asupra copiilor cu diferite condiții de neurodezvoltare

PUBLICAȚII:

North, T., și Smith, J. (curs de apariție). „Tehnologie și clasă de învățare într – un spațiu Educație mixt.“  Jurnalul de Psihologie Adolescentului,  vol. 12.

Willis, A., Nord, T., și Smith, J. (2016). „Comportamentul de învățare Adolescentii cu handicap în clasă.“  Jurnalul de Psihologie Educațională , volumul 81, 120-125.

PREZENTARI:

Smith, John (2016). „Comportamentul de învățare Adolescentii cu handicap în clasă.“ Lucrare prezentată la Conferința de Psihologie de la Universitatea din Minnesota.

Smith, John (2015). „Croitorie Atributii in cadrul Inclusive Classrooms.“ Lucrare prezentată la Brown Bag Series, Departamentul de Psihologie, Universitatea din Minnesota.

SUBVENȚII ȘI BURSE:

RDB Grant (Universitatea din Minnesota de cercetare Grant, 2016)
Atelier Grant (pentru ședința ASPA din New York, 2016)
Nelson G. Stevens Fellowship (XYZ Research Facility, 2015)

PREMII SI ONORURI:

Treldar Academic, 2016
Predarea membru al anului, 2016
Academic Excellence Award 2015

APARTENENȚA PROFESIONALA:

Psihologie Asociația Americii
Asociatia Nationala de Psihologie Adolescentului

APTITUDINI RELEVANTE

  • Programarea capacității în C ++ și PHP
  • Cunoștințe vaste de programe statistice SPSSX și SAS.
  • Fluent în limba germană, franceză și spaniolă

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *