Academische Curriculum Vitae (CV) voorbeeld en schrijven tips

Posted on

Academische Curriculum Vitae (CV) voorbeeld en schrijven tips

Een curriculum vitae (CV) geschreven voor de academische wereld moeten onderzoek en onderwijs ervaring, publicaties, subsidies en beurzen, beroepsorganisaties en licenties, prijzen, en alle andere details in uw ervaring die laten zien dat je de beste kandidaat voor een faculteit of positie van het onderzoek benadrukken geadverteerd door een hogeschool of universiteit.

Bij het schrijven van een academische CV, zorg ervoor dat u weet wat onderdelen op te nemen en hoe u uw document te structureren. Check out CV templates en voorbeelden van cv te helpen bij het schrijven van uw eigen.

Tips voor het schrijven van een Academische CV

Denk na over de lengte. In tegenstelling tot de cv’s (en zelfs sommige andere CV’s), kan academische cv’s elke lengte zijn. Dit komt omdat je nodig hebt om al uw relevante publicaties, congressen, beurzen, etc. Natuurlijk omvatten, als u een aanvraag om een bepaalde taak, controleren om te zien of de opdracht lijst bevat alle informatie over een limiet pagina voor uw CV.

Denk na over de structuur . Belangrijker dan lengte structuur. Bij het schrijven van uw CV, plaatst u de belangrijkste informatie aan de top. Vaak zal dit ook uw onderwijs, werkgelegenheid geschiedenis, en publicaties. U kunt ook overwegen het toevoegen van een persoonlijke verklaring om uw CV opvallen. Binnen elke afdeling een lijst van uw ervaringen in omgekeerde chronologische volgorde.

Denk aan je publiek . Net als een CV, moet u op maat uw CV bij uw publiek. Bijvoorbeeld, denk goed na over de universiteit of de afdeling je solliciteert naar werk. Heeft deze afdeling van oudsher gewaardeerd publicatie via het onderwijs als het maakt tenure en promotie beslissingen? Als dat zo is, moet u uw publicaties beschrijven voordat het aanbieden van uw ervaring met lesgeven.

Indien echter, je solliciteert naar, laten we zeggen, een community college dat is trots op de kwaliteit van haar instructie, uw onderwijs prestaties prominente plaats zou moeten hebben. In dit geval moet de sectie onderwijs (in omgekeerde chronologische volgorde) uw publicaties sectie gaan.

Praat met iemand in uw vakgebied. Vraag iemand in uw vakgebied om feedback over hoe u uw CV te structureren. Elke vakgroep verwacht iets andere dingen van een CV. Praat met succesvolle mensen in uw vakgebied of afdeling, en vragen of er iemand bereid is om een monster CV met u delen. Dit zal u helpen een CV dat zal indruk maken op de mensen in uw vakgebied te bewerken.

Maak het makkelijk om te lezen. Houd uw CV overzichtelijk door het opnemen van een ruime marges (ongeveer 1 inch aan alle kanten) en de ruimte tussen elke sectie. Je zou ook bullet points in sommige onderdelen (zoals bij de opsomming van de vakken die je onderwezen op elke universiteit) om uw CV reactie gemakkelijk te lezen. Ook ben zeker om een gemakkelijk te lezen lettertype, zoals Times New Roman gebruiken, in een lettergrootte van ongeveer 12 pt.

Door het maken van uw CV duidelijk en makkelijk te volgen, vergroot u de kans dat een werkgever zorgvuldig zal kijken.

Wees consistent. Wees consistent met welk formaat u kiest. Bijvoorbeeld, als je vet één sectie titel, vet alle sectie titels. Consistentie zal het gemakkelijk voor mensen om te lezen en te volgen samen met uw CV te maken.

Zorgvuldig bewerken. U wilt dat uw CV te laten zien dat je professioneel en gepolijst zijn. Daarom moet uw document foutloos. Lees door je CV en nagelezen het voor elke spelling of grammatica fouten. Vraag een vriend of familielid om het over te kijken ook.

Academische Curriculum Vitae Format

Dit CV formaat zal je een gevoel van wat je zou kunnen opnemen in uw academische CV te geven. Bij het schrijven van uw eigen curriculum vitae, kleermaker uw secties (en de volgorde van die secties) aan uw vakgebied, en de taak die u wilt. Sommige van deze secties misschien niet van toepassing is op uw vakgebied, zodat iemand die geen steek houden voor u te verwijderen.

CONTACTINFORMATIE
Naam
Adres
City,
State Postcode
Telefoon
Cell
Phone
Email

SAMENVATTING VERKLARING
Dit is een optionele sectie. Daarin zijn onder andere een korte lijst van de hoogtepunten van uw kandidatuur.

ONDERWIJS
Lijst uw academische achtergrond, met inbegrip van undergraduate en graduate instellingen bijgewoond. Voor elke graad, een lijst van de instelling, de locatie, de mate en de datum van afstuderen. Indien van toepassing, ook uw proefschrift of scriptie titel, en uw adviseurs.

WERKERVARING
Lijst uw arbeidsverleden in omgekeerde chronologische volgorde, met inbegrip van positie details en data. Je kan dit breken in meerdere secties gebaseerd op uw vakgebied. Bijvoorbeeld, zou u een sectie genaamd “Onderwijs Experience” en een ander deel genaamd “bestuurlijke ervaring.”

Postdocopleiding 
Lijst uw postdoctoraal, onderzoek en / of klinische ervaringen, indien van toepassing.

BEURZEN / KENT
Lijst stages en beurzen, met inbegrip van de organisatie, de titel en data. Tevens alle subsidies die u hebt gekregen. Afhankelijk van uw vakgebied, kunt u onder meer de hoeveelheid geld toegekend voor iedere beurs.

HONORS / AWARDS
Stuur alle onderscheidingen die je hebt ontvangen die betrekking hebben op uw werk.

Congressen / PRAAT
List eventuele presentaties (inclusief poster presentaties) of uitgenodigd gesprekken die u hebt gegeven. Ook een lijst van elke conferenties of panelen die u hebben georganiseerd.

SERVICE
Voeg alle service die u voor uw afdeling hebben gedaan, zoals het gebruik als adviseur van de studenten, die optreedt als voorzitter van een afdeling, of het verstrekken van een andere administratieve bijstand.

Licenties / CERTIFICATION
Lijst type licentie, certificering of accreditatie, en de datum ontvangen.

PUBLICATIES / BOEKEN
Stuur alle publicaties, waaronder boeken, hoofdstukken in boeken, artikelen, boekbesprekingen, en nog veel meer. Inclusief alle van de informatie over de verschillende publicaties, met inbegrip van de titel, tijdschrift titel, datum van publicatie, en (indien van toepassing) paginanummers.

Beroepsmatige bindingen
Lijst even welke professionele organisaties die u behoort. Vermeld als je een positie in het bestuur van een organisatie te houden.

SKILLS / BELANGEN 
Dit is een optionele sectie die u kunt gebruiken om een beetje meer te laten zien wie je bent. Neem alleen relevante vaardigheden en interesses. Bijvoorbeeld, zou u vermelden of u een vreemde taal te spreken, of hebben ervaring met web design.

Referenties
Afhankelijk van uw vakgebied, kunt u een lijst met uw referenties aan het einde van uw CV op te nemen.

Academische Curriculum Vitae Voorbeeld

Dit is een voorbeeld van een academisch curriculum vitae.

JOHN SMITH
287 Market Street
Minneapolis, MN 55404
Telefoon: 555-555-5555 email@email.com 

OPLEIDING:

Ph.D., Psychologie, University of Minnesota, 2016
Concentraties: Psychologie, Community Psychologie
Proefschrift: Een studie van Learning-gehandicapte kinderen in een laag inkomen Gemeenschap
Proefschrift Advisors: Susan Hanford, Ph.D., Bill Andersen, Ph.D ., Melissa Chambers, MSW

MA, Psychologie, Universiteit van Albany 2012
Concentraties: Psychologie, Speciaal onderwijs
Thesis:  communicatievaardigheden van Learning-gehandicapte kinderen
Thesis Advisor: Jennifer Atkins, Ph.D.

BA, Psychologie, California State University, Long Beach, CA 2010

Onderwijservaring:

Instructeur, University of Minnesota, 2013-2016
Universiteit van Minnesota Cursussen: Psychologie in de Klas, Onderwijspsychologie

Onderwijsassistent, Universiteit van Albany, 2012-2013
Vakken: Speciaal onderwijs, leerstoornissen, Inleiding tot de psychologie

ONDERZOEKSERVARING:

Postdoc, XYZ Hospital, 2016-2018
Bestuurde uitgebreide neuropsychologische en psychodiagnostisch assessment voor kinderen van 3-6 voor onderzoek naar het effect van in-class technologie op kinderen met diverse neurologische aandoeningen

PUBLICATIES:

North, T., en Smith, J. (nog te verschijnen). “Technologie en Classroom Learning in een gemengde Onderwijs Ruimte.”  Journal of Adolescent Psychology,  vol. 12.

Willis, A., Noord, T., en Smith, J. (2016). “Het gedrag van Learning handicap Adolescenten in de Klas.”  Journal of Educational Psychology , volume 81, 120-125.

PRESENTATIES:

Smith, John (2016). “Het gedrag van Learning handicap Adolescenten in de Klas.” Paper gepresenteerd op de Psychologie conferentie aan de Universiteit van Minnesota.

Smith, John (2015). “Tailoring Opdrachten in inclusieve klassen.” Paper gepresenteerd op Brown Bag Series, Afdeling Psychologie, Universiteit van Minnesota.

Subsidies en beurzen:

RDB Grant (University of Minnesota Research Grant, 2016)
Workshop Grant (voor ASPA bijeenkomst in New York, 2016)
Nelson G. Stevens Fellowship (XYZ Research Facility, 2015)

Prijzen en onderscheidingen:

Treldar Scholar 2016
Teaching Fellow of the Year 2016
Academic Excellence Award 2015

PROFESSIONELE LIDMAATSCHAPPEN:

Psychology Association of America
National Association of Adolescent Psychology

RELEVANTE VAARDIGHEDEN

  • Programmering vermogen in C ++ en PHP
  • Uitgebreide kennis van SPSSX en SAS statistische programma’s.
  • Vloeiend in het Duits, Frans en Spaans

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *