Hoe schrijf ik een Curriculum Vitae (CV) voor een baan

Posted on

Hoe schrijf ik een Curriculum Vitae (CV) voor een baan

Als je carrière pad omvat werk in academische, wetenschappelijk onderzoek, of medische gebieden in de Verenigde Staten, is de kans groot dat u zult worden gevraagd om een ​​curriculum vitae in plaats van een typische CV te bieden. In het Latijn, de uitdrukking “curriculum vitae” betekent “loop van het leven.” Die is heel toepasselijk als, als een entry-level kandidaat, je het gevoel dat je je hele leven hebt doorgebracht in graduate school of medische school!

In het moderne Engels, zou het concept achter de curriculum vitae beter vertaald worden als “de loop van een professionele opleiding en carrière.” In het kort, instellingen die deze documenten zijn het meest geïnteresseerd in een aan te vragen is goed afgeronde referenties voor de baan (zoals uitgedrukt door training en de daaropvolgende loopbaan ervaring). Dit verschilt van standaard cv, die meer op bekwaamheden .

Hier is informatie over de reden waarom, wanneer en hoe je een CV nodig heeft, wanneer een CV ten opzichte van een curriculum vitae, cv schrijven en formatteren van richtlijnen, de verschillen tussen de Amerikaanse en internationale cv’s en voorbeelden te gebruiken.

Wanneer kan ik een Curriculum Vitae gebruiken

Wanneer moet werkzoekenden gebruik maken van een curriculum vitae, meestal aangeduid als een “CV,” in plaats van een CV? In de Verenigde Staten wordt een curriculum vitae vooral gebruikt bij het aanvragen van academische, onderwijs, wetenschappelijk, medisch of onderzoek posities. Het is ook van toepassing bij het aanvragen van beurzen of subsidies. Hier vindt u meer informatie over wanneer u een curriculum vitae te gebruiken in plaats van een CV.

Bij het zoeken naar een baan in Europa, het Midden-Oosten, Afrika of Azië, verwachten om een ​​CV in plaats van in te dienen dan een CV.

Houd in gedachten dat de overzeese werkgevers vaak verwachten dat de aard van de persoonlijke informatie op een curriculum vitae die nooit zouden worden opgenomen op een Amerikaanse hervatten, zoals geboortedatum, nationaliteit, burgerlijke staat, en -plaats te lezen.

Verenigde Staten wet op welke informatie sollicitanten kan worden gevraagd om niet van toepassing is buiten het land.

Wat moet worden vermeld in een CV

Er zijn een aantal verschillen tussen een curriculum vitae en een CV. Een curriculum vitae is een langer (twee of meer pagina’s), meer gedetailleerde samenvatting van uw achtergrond en vaardigheden. Net als bij een CV, kunnen verschillende versies van een CV voor verschillende soorten posities nodig.

Net als een CV moet een curriculum vitae uw naam, contactgegevens, opleiding, vaardigheden en ervaring. In aanvulling op deze basis, echter, een CV omvat ook onderzoek en onderwijs ervaring, publicaties, presentaties, subsidies en beurzen, beroepsorganisaties en licenties, prijzen en onderscheidingen, en andere informatie naar de functie waarvoor je solliciteert voor relevante. U kan ook een persoonlijk statement om uw CV opvallen.

Begin met het maken van een lijst van al uw achtergrond informatie, organiseren deze vervolgens in categorieën. Zorg ervoor dat u de data op alle publicaties u opgeeft.

Persoonlijke informatie op te nemen in een internationale CV

 • Nationaliteit
 • Burgerlijke staat
 • Leeftijd
 • Aantal kinderen (optioneel)
 • Persoonlijke interesses, zoals hobby’s
 • Alle onderwijs met inbegrip van de middelbare school / middelbare school
 • Foto’s worden ook aanbevolen (een professionele headshot is het beste)

Geboortedatum op CV’s

Sommige landen buiten de Verenigde Staten verwachten dat u uw geboortedatum te nemen op je CV. Als u een aanvraag om een ​​vreemde baan, onderzoeksprotocol het desbetreffende land voor sollicitaties.

Als u gebruik maakt van een curriculum vitae (cv) of CV te solliciteren naar een baan in de Verenigde Staten, als gevolg van de bestaande wetten inzake leeftijdsdiscriminatie, kun je niet verplicht om uw geboortedatum te nemen op uw curriculum vitae.

Pas Uw Curriculum Vitae

Zodra u een lijst van de informatie die u wilt opnemen hebt gemaakt, is het een goed idee om een ​​aangepast curriculum vitae dat specifiek wijst op de ervaring die je hebt dat de taak die u solliciteert relevant is te creëren. Het kost meer tijd om een ​​aangepaste CV schrijven, maar het is de moeite waard – vooral als je solliciteert voor banen die een goede match voor je vaardigheden en ervaring.

 • Gebruik prestatie-gerichte kogels die beginnen met een actie werkwoord en zijn voorzien van een resultaat.
 • Begin met een Professional Profile (ook wel een samenvatting) dat heeft het beste van wat je als kandidaat zijn aanbod.
 • Inhoud bewerken met de streken van kennis, vaardigheden en kennis die specifiek overeenkomen met de functie-eisen zijn onder andere; niet alle details van uw opleiding en arbeidsverleden (werk, onderzoek, beurzen, enz.) kan relevant zijn.
 • Zorgvuldig rang en organiseren van de onderdelen van uw cv op basis van wat de instelling waarvoor je solliciteert is op zoek naar. Bijvoorbeeld, als je solliciteert naar een universiteit waar onderzoek wordt benadrukt, moet u uw lijst met publicaties te beginnen op de eerste pagina, direct na uw eerste beroepsprofiel. Als, aan de andere kant, je weet dat het onderwijs wordt gewaardeerd over de publicatie door de afdeling, zult u wilt uw professionele carrière geschiedenis een prominente plaats te geven op de eerste pagina.

CV Sample

Dit is een voorbeeld van een curriculum vitae. Zie hieronder voor meer voorbeelden.

Dorothy Doctor, MD
3204 Windover Way
Houston, TX 77.204
dorothydoctor@email.com
000.123.4567

Curriculum vitae

Dedicated en de patiënt gerichte MD gepositioneerd om uit te blinken in residentie biedt een kans om te groeien in kennis en therapeutische praktijk van de kindergeneeskunde.

OPLEIDING

Doctor of Medicine (MD), mei 2018 – David Geffen School of Medicine, UCLA

BS in de biologie,  summa cum laude , juni 2014 – Stanford University

ONDERSCHEIDINGEN

David Geffen Medical Scholarship 2014, 2015, 2016, 2017
Stanford Departement Biologie Award 2013
Stanford Dean’s List, 2010-2014

EXAMENS

USMLE Stap 1, mei 2016
USMLE Stap 2 CK, mei 2018

WERKERVARING

UCLA, Department of Oncology
Research Assistant  (2015-2016)

 • Assisted Joe Johnson, MD en Sue Sanderson, Ph.D. in onderzoek en indienen van de “Novel Immunotherapie aanpak van ductaal carcinoma in situ (DCIS).”

STANFORD UNIVERSITY
Resident Assistant  (2013-2014)

 • Mits leiderschap, kameraadschap en emotionele steun aan undergraduate bewoners van een universiteit slaapzaal.

VRIJWILLIGERSERVARING

American Medical Student Association, UCLA (september 2013 – juni 2018)

 • Voorzitter, plaatselijke afdeling, mei 2014 – juni 2018
 • Coordinated goedbezochte Wellness on Campus Fair, september 2017

Vrijwilliger , Venetië Family Clinic (september 2014 tot juni 2017)

 • Geholpen aan de behoeften van underserved gezinnen te ondersteunen op de gratis medische kliniek.

Ziekenhuis Vrijwilliger , Ronald Reagan UCLA Medical Center (2014 september-juni 2015)

 • Vrijwilliger bij kinderen, ER, en chirurgie draaistanden

Vrijwilliger , UCLA People-Animal Connection Program (september 2013 – juni 2014)

 • Mits gezelschap kritisch zieke kinderen in de dierverzorgingsmiddelen programma.

TALEN

Engels (native)
Spaans (gevorderde mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid)

Lidmaatschappen / voorkeuren

American Medical Student Association, 2014 – heden
American Medical Association, 2017 – heden

PERSOONLIJKE INTERESSES

CrossFit, surfen, fotografie en hobo prestaties.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *