Curriculum Vitae (CV) Monsters en Schrijven Tips

Posted on

Curriculum Vitae (CV) Monsters en Schrijven Tips

Bij het aanvragen van bepaalde posities in de VS, evenals banen op internationaal niveau, kan u gevraagd worden om een curriculum vitae in plaats van in te dienen dan een CV. Een curriculum vitae of cv, bevat meer informatie dan je typische CV , met inbegrip van de details van uw opleiding en academische prestaties, onderzoek, publicaties, prijzen, voorkeuren, en nog veel meer.

Hier kunt u bekijken curriculum vitae samples, leren over het  verschil tussen een CV en een CV , en Glean tips en adviezen over hoe je een CV schrijven.

Wat moet worden vermeld in een Curriculum Vitae

Een curriculum vitae, meestal aangeduid als een “CV”, is een langer (twee of meer pagina’s), meer gedetailleerde synopsis dan een CV. Uw CV moet duidelijk, beknopt, volledig en up-to-date met de huidige werkgelegenheid en educatieve informatie.

De volgende zijn voorbeelden van informatie die kan worden opgenomen in uw curriculum vitae. De elementen die je onder andere zal afhangen van wat je solliciteert, dus zorg ervoor dat de meest relevante informatie om uw kandidatuur te steunen in je CV op te nemen.

 • Persoonlijke gegevens en contactinformatie.  De meeste CV’s beginnen met contactinformatie en persoonlijke gegevens, maar zorg om overbodige details, zoals religieuze overtuiging, namen van kinderen, en ga zo maar door te voorkomen.
 • Onderwijs en kwalificaties . Zorg ervoor dat u de namen van instellingen en data bijgewoond in omgekeerde onder andere  volgorde: Ph.D., Masters, Undergraduate.
 • Werkervaring / arbeidsverleden . De meest geaccepteerde stijl van de werkgelegenheid plaat is de  chronologisch curriculum vitae . Uw  loopbaan geschiedenis  wordt gepresenteerd in omgekeerde chronologische volgorde te beginnen met de meest recente afspraak. Meer nadruk / informatie moet op uw meest recente vacatures geplaatst worden.
 • Skills . Onder andere computer-vaardigheden, kennis van vreemde talen, en alle andere recente training die relevant zijn voor de rol aangevraagd is.
 • Training / Graduate Veldwerk / Study Abroad
 • Proefschriften / Theses
 • Onderzoekservaring
 • onderwijservaring
 • publicaties
 • Presentaties, lezingen en tentoonstellingen
 • Subsidies, studiebeurzen, beurzen en assistentschappen
 • Prijzen en onderscheidingen
 • Technisch, computer, en taalvaardigheden
 • Professional licenties, certificeringen en lidmaatschappen

Wat niet op te nemen

Er is geen noodzaak om uw foto, uw omvatten  salaris geschiedenis , de reden dat u uw vorige functie, of verwijzingen achtergelaten in een voor banen in de Verenigde Staten ingediende CV. Referenties moeten afzonderlijk worden vermeld en aan werkgevers op aanvraag.

Let op : De eisen voor internationale cv’s verschillen, en zijn afhankelijk van het land waarnaar je solliciteert.

In andere landen, kunnen prive-informatie zoals uw geboortedatum, nationaliteit, burgerlijke staat, hoeveel kinderen je hebt, en een foto nodig.

Hoe lang moet een CV zijn?

Een goede, entry-level curriculum vitae moet bij voorkeur betrekking hebben op twee of drie pagina’s (cv’s voor mid-level professionals, met name in de academische wereld en medisch onderzoek rollen, kan op langere termijn). Trachten ervoor te zorgen de inhoud is duidelijk, gestructureerd, beknopt en relevant. Met behulp van bullet points in plaats van volledige zinnen kan helpen bij het minimaliseren woordgebruik.

CV Sample

Het volgende is een curriculum vitae voorbeeld voor een entry-level kandidaat voor een faculteit positie in de Verenigde Staten. Deze CV bevat de geschiedenis van werkgelegenheid, onderwijs, competenties, awards, vaardigheden en persoonlijke belangen.

Gloria Gonzalez
3204 Windover Way
Houston, TX 77.204
ggonzalez@email.com
000.123.4567 (Cell)

onderzoeksinteresses

Latijns-Amerikaanse literatuur, Latijns-Amerikaanse literatuur, Peninsular Literatuur

OPLEIDING

Ph.D. in het Spaans (US Latijns-Amerikaanse literatuur) , 2016 – Universiteit van Houston.
Proefschrift: Quixote Reborn: The Wanderer in de VS Latijns-Amerikaanse literatuur . Sancho Rodriguez, voorzitter

MA in het Spaans, juni 2013 – University of Houston

BA in het Spaans, juni 2011 – University of Houston

BENOEMINGEN

Adjunct Docent: University of Houston, Department of Latijns-Amerikaanse Studies september 2016 tot heden.

PUBLICATIES

Boek

Gonzalez, Gloria. Quixote Reborn: The Wanderer in de VS Latijns-Amerikaanse literatuur. New Haven: Yale University Press (aanstaande)

Peer-reviewed tijdschriften

Gonzalez, Gloria. “De Mexicaanse Immigrant Verhalen uit de Central Valley,” Lady Liberty Journal, 6 (1): 24-41.

Gonzalez, Gloria. “Het vergelijken van de Latijns-Amerikaanse en Europese Immigrant Experience door middel van Story,” Latijns-Amerikaanse literatuur Vandaag 12 (3): 25-35.

Gonzalez, Gloria. “Yearning to Be Free: 3 Latijns-Amerikaanse Women’s Diaries,” Latijns-Amerikaanse literatuur Vandaag: 11 (2): 18-31.

CONFERENTIE PRESENTATIES

 1. Gonzalez, Gloria. “Storytelling Methoden in de Central Valley.” Latijns-Amerikaanse Storytelling Association Annual Conference, San Francisco, CA
 2. Gonzalez, Gloria. “Toen culturen samenvoegen. De thema’s van uitsluiting in de Mexicaans-Amerikaanse Literatuur” VS Latijns-Amerikaanse literatuur Annual Conference, Tucson, AZ.

leservaring

Adjunct Docent, Universiteit van Houston

 • Mexicaans-Amerikaanse literatuur, Spaans 3331
 • Vrouwen in Latijns-Amerikaanse literatuur, Spaans 3350
 • Spaans-Amerikaanse Short Story, Spaans 4339

Graduate onderwijsassistent, Northwestern University

 • Elementaire Spaanse 1501, 1502, 1505
 • Intermediate Spaanse 2301, 2302, 2610

ONDERSCHEIDINGEN

Mexico Study Abroad Summer Grant 2016
UH Teaching Awards, 2015, 2016, 2018
Proefschrift Fellowship 2015

TALEN

Engels (native)
Spaans (tweetalig mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid)
Klassiek Latijn (schriftelijk)

Lidmaatschappen / voorkeuren

Nationale Vereniging van Latino Arts and Cultures
Asociación Internacional de Literatura y Cultura Femenina Hispánica
Moderne Talen Association

Curriculum Vitae Schrijven Tips

Heb meerdere versies van uw CV
niet alleen schrijven een CV en gebruiken voor elke positie u een aanvraag voor.

Belangrijk : Ze zijn gericht en gefocust versies van uw curriculum vitae en gebruik ze dienovereenkomstig.

Houd het kort 
, indien mogelijk, proberen om uw CV kort en bondig te houden. Omvatten samenvattingen van uw werkgelegenheid en onderwijs, in plaats van veel details. Gebruik formele (geen jargon of afkortingen) taal, het schrijven van eenvoudig en duidelijk.

Vertel de waarheid 
Het kan verleidelijk zijn om over-polish een CV en onze diploma’s of op het werk geschiedenis geluid een beetje beter dan ze zijn. Als je in de verleiding om de waarheid over uw werk geschiedenis strekken – niet. Het zal terug komen om u te achtervolgen.

De meeste werkgevers voeren referentie en antecedentenonderzoek, en als uw curriculum vitae niet overeenkomt met uw eigenlijke werk geschiedenis of opleiding, zult u waarschijnlijk gepakt op een bepaald punt – ofwel u cut als kandidaat te zijn of je zal ontslagen als u al ingehuurd.

Controleer de Format
Kijk naar het formaat van uw curriculum vitae. Is er veel witte ruimte? Is het rommelig? Is uw formatteren consistent (vet, cursief, afstand, enz.) En is het algemene beeld dat uw CV zorgt voor een professionele en gepolijste één?

Bewijs van uw Curriculum Vitae
Controleer uw curriculum vitae van typefouten en grammaticale fouten. Dan, vraag dan iemand anders om het te bekijken voor u – het is vaak moeilijk om onze fouten te vangen.

Wanneer kan ik een Curriculum Vitae gebruiken in plaats van een CV

In de Verenigde Staten wordt een curriculum vitae wordt gebruikt bij het aanvragen van academische, onderwijs, wetenschappelijk, of onderzoek posities. Een curriculum vitae kan ook worden gebruikt voor het aanvragen van beurzen of subsidies. In Europa, het Midden-Oosten, Afrika of Azië, kunnen werkgevers verwachten een curriculum vitae ontvangen in plaats van een CV.

Kies een geschikte Curriculum Vitae Format

Zorg ervoor dat u kiest voor een curriculum vitae formaat dat geschikt is voor de functie waarvoor je solliciteert voor is. Als u een aanvraag voor een beurs, bijvoorbeeld, zult u niet nodig om de persoonlijke informatie die kan worden opgenomen in een internationaal CV op te nemen.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *