Actuaris en Actuariële Wetenschappen Careers

Posted on

Actuaris en Actuariële Wetenschappen Careers

Een actuaris is een hoog opgeleide statisticus met expertise op het evalueren van verschillende soorten risico’s. Ongeveer 60% van de actuarissen in dienst zijn van verzekeringsmaatschappijen, en een belangrijke rol bij het vaststellen van de voorwaarden van de verzekeringspolissen, met inbegrip van premies spelen. Een actuaris beschikt ook over carrièremogelijkheden in het beheer van pensioenfondsen, het voorspellen van toekomstige uitbetalingen en het bepalen van de huidige bijdragen en investeringsbeleid in het licht van hen. Bovendien, actuarissen (zowel in-house of consultants) helpen bedrijven in alle bedrijfstakken ontwerpen en implementeren van beleid en procedures om de risico’s in de verschillende aspecten van hun activiteiten te beperken.

Opleiding

Een actuaris is naar verwachting ten minste een bachelor’s degree hebben. Er is voorgeschreven cursussen in de statistiek of actuariële wetenschappen (een tak van de toegepaste statistiek), plus zaken, financiën en economie. Een hoge mate van computer geletterdheid wordt steeds belangrijker, in het bijzonder met betrekking tot softwarepakketten gebruikt voor database- en statistische analyse. Een MBA kan een nuttige referenties zijn, afhankelijk van het bedrijf.

certificaat

De Society of Actuaries (SOA) certificeert actuarissen in levensverzekeringen, pensioenplannen, en investeringen. De Casualty Actuarieel Genootschap (CAS) certificeert actuarissen in eigendom, slachtoffer en aansprakelijkheidsverzekering. Het bereiken van de hoogste norm is een langdurig proces, waarbij cursussen en het verstrijken van negen afzonderlijke examens gewoonlijk over de loop van zes tot negen jaar. Drie van de eerste vier examens zijn die zowel in de SOA en de CAS-nummers, waardoor de toekomstige actuaris enige tijd om te beslissen over zijn of haar specialiteit.

Plichten en verantwoordelijkheden

De taak van de actuaris houdt gedetailleerde analyse van de gegevens om de risico’s te kwantificeren. Het vereist ook kennis met geavanceerde modelleringstechnieken om toekomstige waarschijnlijkheid van verschillende resultaten, zoals het verliezen of claims en de verwachte grootheden te voorspellen. Terwijl de technische expertise en kwantitatieve vaardigheden zijn een must, vooruitgang afhankelijk is, in grote mate, op het vermogen om effectief te communiceren met managers die niet over deze achtergrond.

Laat een actuaris niet te verwarren met een verzekeraar, die aanvragen beoordeelt voor de verzekering, en neemt beslissingen over het al dan aanvaarden of te verwerpen. Een actuaris werkt op een meer macro-niveau, het instellen van de high-level parameters die verzekeraars begeleiden.

typische Schedule

De typische actuaris werkt in de buurt van 40 uur per week, meestal vanaf een vaste kantoorlocatie. Een adviesbureau actuaris heeft de neiging om de reistijd aanzienlijk hebben, en kan dus aanzienlijk meer uren te werken.

Wat is er aan Gelijkaardig

Een actuaris is een zeer gerespecteerde professional die is een belangrijke beïnvloeder van het bedrijf, zo niet een definitieve beslissing maker. Het is een goed gecompenseerd veld dat een vitale, zichtbaar effect heeft.

Wat is er niet leuk

Voor mensen met ambities uit te stijgen in het algemeen management, kan de kansen in een aantal bedrijven, die een actuaris zou kunnen zien als een smalle specialist te worden beperkt. Ook, afhankelijk van het bedrijf en de positie, het werk van een actuaris kan enigszins repetitief en gebrek aan variatie geworden.

Salaris schaal

Per het Bureau of Labor Statistics, mediane jaarlijkse compensatie was $ 93.680 met ingang van mei 2012, met 90% te verdienen tussen de $ 55.780 en $ 175.330.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *