Communicatieve vaardigheden List voor verkopers

Posted on

 Communicatieve vaardigheden List voor verkopers

Weten hoe effectief te communiceren is een minimumvereiste in de verkoop. Als je niet met mensen kunnen praten en hen te openen en informatie te delen met u, zul je moeite hebben om ze te verkopen niets. Evalueer uw communicatieve vaardigheden in de volgende gebieden om te zien waar je excelleren en waar u een beetje meer werk nodig hebben.

Het geven van een voorbereide toespraak

effectief het leveren van een vooraf geschreven presentatie is een noodzakelijk onderdeel van het verkoopproces. Kun je een voorbereide presentatie zonder klinkt hoogdravend en onnatuurlijk? Kunt u vragen stellen zonder verlies van de stroom te behandelen? Kunt u factoren die belangrijk zijn voor een specifiek vooruitzicht zijn op te nemen?

Improviseren een presentatie

In de meeste gevallen vindt u een verkoop presentatie klaar om te gaan, maar wat als je een prospect onverwacht te ontmoeten en hij wil nu niet praten? Kun je een coherente versie van uw plaats te geven zonder dat je voorbereid materialen? Bij netwerken of branche-evenementen, kun je praten over wat je doet op een aansprekende manier? Je moet improviseren en zorg ervoor dat u effectief kunt uw boodschap over te brengen op de plek.

Spreken Effectief naar Strangers

Als je cold calling of het ontmoeten van nieuwe prospects bent, moet je een directe verbinding tussen jezelf en de vreemdeling aan de andere kant van de telefoon of in persoon op te bouwen. Kunt u interesseren iemand binnen een paar seconden en ze vragen om meer? Kunt u beginnen met het opbouwen van rapport meteen, zodat het vooruitzicht je genoeg vertrouwt om een ​​afspraak te maken? Kun je vlot een prospect over de telefoon in aanmerking? Kun je dicht bij het krijgen van een afspraak?

Het maken van Small Talk

De meeste verkopen presentaties en vrijwel alle beurzen en evenementen leiden tot een zekere mate van small talk voordat je aan de slag om de echte actie. Kunt u gemakkelijk chatten met de buurt van vreemden? Kun je jezelf aardig te maken? Kun je ongedwongen gesprek gebruiken om de kwalificatie en het opbouwen van verstandhouding beginnen met prospects?

Omgaan met ontevreden klanten

In een ideale wereld, zou ontevreden klanten altijd roepen klantenservice of technische ondersteuning om hun problemen opgelost te krijgen. Maar in deze wereld, veel klanten de voorkeur op te roepen hun winkelbediende – hij is degene die ze het beste kennen en degene die ze vertrouwen om dingen te repareren. Kun je een boze klant onschadelijk te maken? Kunt u een lastig probleem uit te leggen zonder daarbij de klant verder? Kun je verontschuldigen goed voor fouten (van u of iemand anders)?

Tekening Mensen Out

Het verzamelen van informatie is een cruciaal onderdeel van zowel het kwalificeren van een prospect en ontdekken de voordelen die ervoor zorgt dat hun ogen oplichten. Kun je mensen te stimuleren om te praten? Kunt u vragen stellen zonder opmaken als een ondervrager? Kun je mensen zich prettig te delen persoonlijke informatie met u te maken?

Het leiden van een vergadering

Als je het maken van een complexe verkoop met meerdere beslissers, zult u waarschijnlijk uiteindelijk te spreken om ze allemaal tegelijk. B2B sales hebben vaak groepen die betrokken zijn bij het koopproces, ook wanneer er slechts één chief decision maker. Kun je spreken effectief om een ​​groep? Kunt u de vergadering op het goede spoor te houden, zonder iemand te beledigen? Kun je je publiek het gevoel alsof je aandacht te besteden aan elk van hen?

Onderhandelen

Onderhandelen is een groot deel van de omzet. Elke prospect wil de best mogelijke deal, en je moet een manier vinden om een ​​overeenkomst die laat iedereen gelukkig te komen vinden. Kun je komen met een goed compromis? Kun je vertellen wanneer standvastig en wanneer toe te geven? Kun je weg te lopen van een onderhandeling wanneer een prospect is onredelijk?

Communiceren met collega’s

Als een verkoper, moet u goed te werken met uw collega-verkopers, uw sales manager, en met medewerkers van andere afdelingen. Kun je samen met mensen die op grote schaal hebben verschillende persoonlijkheden? Kun je open communicatielijnen met andere afdelingen te houden? Kun je omgaan met conflicten op de werkplek en breng ze naar een vreedzame oplossing?

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *