Hoe te kiezen voor de beste CV Formaat

Posted on

 Hoe te kiezen voor de beste CV Formaat


Je hebt je onderzoek gedaan en gekozen voor de beste CV-type voor de vacature en jouw ervaring, vaardigheden en prestaties. Maar dat is slechts de eerste stap in het creëren van een professionele CV dat de aandacht van de personeelsmanager zal krijgen.

Tips voor het kiezen van de beste stijl voor uw CV

Om uw CV stijgen boven de concurrentie te maken, heb je meer keuzes te maken. Bijvoorbeeld, wat is de beste lettertype te gebruiken in uw cv? Hoe groot (of klein) moet je lettertype? Mocht u vet en cursief gebruiken om uw subkoppen, functies en andere functies te verrekenen? Is een creatieve cv een goed idee – en zo ja, hoe creatief moet je krijgen?

Ken uw publiek

Bij het schrijven van een CV, het eerste wat in gedachten te houden is uw publiek. Als u uw aanvraag online indient, betekent dit het creëren van een CV dat is makkelijk te lezen voor zowel de managers en de applicant tracking systemen (ATS).

Over het algemeen is het een slecht idee te fancy te krijgen. Niet-standaard lettertypes, overmatige opmaak en andere decoratieve elementen zal het niet maken door de ATS, en kan resulteren in een onleesbaar of onleesbaar CV vanuit het perspectief van de HR-persoon aan de andere kant.

Verder is het een goed idee om de cultuur van de organisatie die u het hof weten. Traditionele sectoren zoals finance zal waarschijnlijk frons op een creatieve cv, terwijl reclame of ontwerpbureaus kunnen worden genomen met uw esthetische zin. (Nogmaals: het is alleen de moeite waard het risico als je het overhandigen van uw CV in persoon of rechtstreeks naar een contactpersoon e Iets dat door middel van een online applicatie proces moet worden zo gestandaardiseerd mogelijk gaat..)

Hou het simpel

Er zijn een paar redenen waarom het belangrijk is om de opmaak op je cv eenvoudig te houden. Allereerst, opnieuw, veel cv’s worden eerst gelezen door applicant tracking systemen, niet door mensen. Deze systemen werken het beste wanneer het lezen van eenvoudige tekst in plaats van luxe opmaak. Indien een aanvrager tracking systeem je cv niet kan lezen, kan de personeelsmanager net gooi het eruit.
Het is ook belangrijk voor de hiring manager in staat zijn om gemakkelijk te lezen uw CV. Basic, leesbaar lettertype zoals Arial, Verdana, Calibri, en Times New Roman zult u ervoor zorgen dat uw CV zal worden gelezen.

Wanneer u het selecteren van een lettertype voor je cv, moet de lettergrootte tussen 10 en 12 mogelijk te maken voor de leesbaarheid. Het kan verleidelijk zijn om het lettertype op je cv zeer klein te maken krijgt, zodat u meer informatie over elke opdracht niet meer, en nog steeds uw CV fit op één pagina. Echter, verzet zich tegen deze drang – een klein lettertype is moeilijk te lezen, die uiteindelijk van je cv doel zal verslaan.

Uw CV moet ook worden afgedrukt in zwart-wit, niet in kleur. Andere kleuren zijn over het algemeen af ​​te leiden voor een personeelsmanager.

Je hebt enige flexibiliteit in uw sectiekoppen. U kunt deze een beetje groter en / of vet te maken.

Je moet ook je naam (aan de bovenkant van uw CV) stand op. U kunt uw naam iets groter, en misschien vet te maken, onderstrepen of cursief.

Wees consistent

Wees consistent in uw opmaak. Bijvoorbeeld, als je vet een sectiekop, vet ze allemaal. Als je een bedrijfsnaam te onderstrepen, zorg ervoor dat de anderen zijn eveneens onderstreept.

Ook, niet overmatig hoofdletters, vet, cursief, onderstrepen, of andere de nadruk op functies. Nogmaals, basic het beste werkt.

Wanneer je uit

Normaal gesproken moet je een leesbare, af te drukken lettertype te gebruiken, zoals Times New Roman, Arial of Calibri. Echter, als je solliciteert naar een positie in de grafische vormgeving of reclame (waar hervatten lay-out en ontwerp-gedeelte van uw aanslag zou kunnen zijn), de werkgevers zou kunnen zijn open voor alternatieve lettertypes, kleuren en zelfs niet-traditionele hervat.

Maar wat er ook gebeurt, zorg ervoor dat het lettertype dat u kiest is leesbaar voor een personeelsmanager. En eens goed nadenken voordat u een alternatief lettertype. Zorg ervoor dat het niet van plan om uw kansen op het krijgen van de baan kwetsen. Als u weet dat iedereen die werkt bij het bedrijf, kunt u overwegen hen te vragen hun gedachten voor het indienen van een niet-traditionele cv, of een CV met een creatieve lettertype of kleur.

Hoe Kies een lettertype

Lees hieronder voor twee manieren om een ​​lettertype en lettergrootte voor je cv te selecteren.

Optie 1:

  • Selecteer een lettertype en de lettergrootte uit de lijst aan de bovenkant van uw document voordat u begint met het schrijven van de CV.

Optie 2:

  • Typ je CV.
  • Markeer de hervatten.
  • Ofwel selecteer het lettertype uit het pop-up venster (klik met de rechtermuisknop en selecteer vervolgens “Lettertype”) of selecteer het lettertype uit de lijst aan de bovenkant van het document.
  • Selecteer de lettergrootte die u wilt gebruiken op dezelfde manier.

Bevestiging van uw doopvontkeus

Nadat u een lettertype en de lettergrootte hebt geselecteerd, is het altijd verstandig om uit te printen en te kijken naar een kopie van uw CV. Zoals je leest, vraag jezelf af: Is dit CV gemakkelijk door te scannen? Als je moet turen om te lezen, of vinden dat het lettertype wordt weergegeven krap, kies dan een ander lettertype of selecteer een groter formaat voor het lettertype.

Als de pagina ziet er erg druk en verwarrend – bijvoorbeeld als er te veel woorden vet, cursief en onderstreept – maak de stijl van uw CV eenvoudiger.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *