Wat niet op te nemen in een sollicitatiebrief

Posted on

Wat niet op te nemen in een sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief is een belangrijk onderdeel van uw sollicitatie. In sommige gevallen, werkgevers vereisen een sollicitatiebrief met je CV in te dienen. In anderen, een begeleidende brief optioneel is of niet vereist. Een sollicitatiebrief kunt uw aanvraag te verhogen naar een baan. Het kan ook kost je een interview als het niet de juiste informatie bevat of als het slordig of slecht geschreven.

Het is altijd een goed idee om een ​​sollicitatiebrief te voorzien als je de optie. of niet – je sollicitatiebrief kan het verschil maken tussen het krijgen geselecteerd voor een interview te maken. Het geeft je de mogelijkheid om uw kwalificaties te verkopen aan de personeelsmanager.

Een goed geschreven sollicitatiebrief geeft u de mogelijkheid om uw achtergrond frame, zodat werkgevers de juiste conclusies te trekken over uw kwalificaties als ze uw CV herzien.

Het doel van een sollicitatiebrief

In je sollicitatiebrief is het belangrijk om over te brengen hoe je karakter, interesses, motivatie, kennis, vaardigheden en ervaringen uit te rusten u om uit te blinken in de baan. Dit is uw kans om de werkgever te laten zien waarom je een sterke kandidaat voor de positie bent en moet worden beschouwd. Hier volgen enkele tips voor het afstemmen van uw kwalificaties voor de baan.

Wat niet op te nemen in een sollicitatiebrief

Echter, er is zoiets als te veel informatie als het gaat om het schrijven van brieven te dekken. Uw sollicitatiebrief moet kort, bondig en gericht op wat je de werkgever kan bieden. U hoeft niet naar niet-relevante informatie, persoonlijke informatie of iets anders dat je niet verbinden met de functie waarvoor je solliciteert delen.

Uw brief moet voorkomen dat de verkeerde indruk over uw kandidatuur. Bovendien moet geen nutteloze informatie dat maakt het moeilijker voor de recruiter te concentreren op uw meest dwingende kwalificaties. Hier zijn 15 dingen niet in je sollicitatiebrief op te nemen.

1. Elke spelling of grammatica fouten
Je sollicitatiebrief wordt gezien als een monster van uw vermogen als schrijver en het bewijs van uw aandacht voor detail. Zelfs een kleine typefout of fout kan je knock-out van de stelling voor de job. Geef je mening over deze proeflezen tips om ervoor te zorgen dat uw brieven zijn perfect. Nog beter, als je kunt iemand anders om het te bekijken voor u dan dat ook doen. Het kan moeilijk zijn om onze eigen fouten op te vangen.

2. The Wrong Company Name of de verkeerde naam van de contactpersoon
Double-check om zeker te zijn dat u uw begeleidende brief aan de juiste persoon heeft opgelost bij de juiste organisatie. Als je het verkeerd, het is een tip-off dat je massa produceren uw documenten en kunnen gebrek aan aandacht voor detail. Niemand houdt van het wanneer zij worden opgeroepen door de verkeerde naam en dat is vooral het geval wanneer je leest brieven van iemand die wil dat je ze huren.

3. Iets dat is niet waar
feiten kan worden gecontroleerd en leugens zijn redenen voor ontbinding aanbiedingen en ontslag van werknemers. Ik heb gehoord van werkzoekenden die in paniek waren, omdat zij de waarheid uitgerekt of ronduit gelogen in hun sollicitatiebrief of cv en wist niet hoe dit te corrigeren. Je wilt niet een van die mensen zijn. Zorg ervoor dat je sollicitatiebrief precies overeenstemt met uw kwalificaties voor de baan. Niet verfraaien van uw werk geschiedenis of kwalificaties. Werkgevers kunnen en zullen contact op met referenties en vorige werkgevers.

4. De leden die te lang
Werkgevers zullen overslaan je sollicitatiebrief en naar rechts om je CV als het te moeilijk om te lezen. Elke paragraaf van uw brief moet bevatten 5-6 regels tekst met niet meer dan drie zinnen in elk. Omvatten overvloed van witte ruimte aan de boven- en onderkant van uw brief en tussen paragraaf.

5. Uw salaris eisen of verwachtingen
Neem geen salaris eisen of verwachtingen tenzij daartoe door de werkgever. Het is belangrijk om aan te tonen aan de werkgever uw interesse in de baan zelf en niet maken het lijkt alsof het geld is uw primaire motivatie. Het is altijd verstandig om eerst laat de werkgever vermelden salaris, indien mogelijk.

6. negatieve opmerkingen over een huidige of vroegere werkgever
Vermijd inclusief eventuele negatieve opmerkingen over uw huidige of vorige werkgever als onderdeel van de reden waarom u op zoek bent naar werk. Werkgevers hebben de neiging om deze opmerkingen te beschouwen als een indicatie van mogelijke houding of problemen met de prestaties. Houd uw brief positief en gericht op waarom je de juiste persoon voor de job.

7. Informatie niet gerelateerd aan de Job
Gebruik geen tekst die niet direct gerelateerd is aan uw vermogen voor de functie of waarom zij een beroep op u niet op te nemen. Leeg taal kan de werkgever afleiden van uw core berichten. Het is beter om een korte brief dan één gevuld met irrelevante informatie te schrijven.

8. Persoonsgegevens
De werkgever hoeft niet te weten dat u deze baan wilt wegens persoonlijke redenen. Concentreer je op de professionele redenen waarom u graag te worden ingehuurd, en houdt de persoonlijke degenen om jezelf. Je doel is om jezelf te verkopen aan de hiring manager als een kwaliteit kandidaat, niet om iemand om u te overwegen omdat je echt graag de werknemer korting of de uren, bijvoorbeeld.

9. Elk beeld van de positie als opstapje
De meeste werkgevers zullen in de eerste plaats op zoek naar iemand die gemotiveerd is om het werk dat ze reclame voor een redelijke termijn te doen. Vermelding van toekomstige vooruitgang kan ertoe leiden dat ze geloven dat je zou niet tevreden bent om dat te doen baan voor lang. De uitzondering, natuurlijk, zou zijn als de werkgever het probleem is verwezen.

10. What You Want
Niet vermelden wat je wilt van de baan of het bedrijf te krijgen. De kostbare ruimte in uw sollicitatiebrief moet zich richten op wat je hebt aan de werkgever te bieden. Hier is wat in het hoofdgedeelte van je sollicitatiebrief op te nemen.

11. What You Do not Wanna
Niet alles wat je niet graag over het werk, de planning, het salaris of iets anders noemen. Sla uw gedachten voor wanneer je een baan aangeboden en in een positie om te onderhandelen. Er zijn veel kandidaten voor de meeste banen, en degenen die krijgen de interviews zal de kandidaten die niet over een lijst van eisen hebben.

12. Kwalificaties U moet niet
aanpakken van wat er kan ontbreken in uw kandidatuur met uitspraken als ‘Ondanks mijn gebrek aan ervaring in de verkoop …’ is geen goed idee. Laat aandacht te vestigen op uw beperkingen als kandidaat. Houd de focus op uw referenties en hoe ze zal toelaten om de klus te klaren.

13. Verklaringen voor verlaten van het verleden banen die als klinkt Excuses
Elke excuses kan nodeloos directe aandacht voor minder-positieve hoofdstukken in je werk geschiedenis. Erop wijzend dat u werden gerekruteerd voor een betere baan is prima, maar er is geen noodzaak om te vermelden dat u in brand werden gestoken of problemen had met de vorige functies.

14. Overmatige Bescheidenheid of overdreven Vleiend Taal
Je moet positieven te brengen in uw brief, maar doen dat in een kwestie-of-fact manier. Spreken over de prestaties en resultaten, maar vermijd het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden aan jezelf dat maysuggest je arrogant of verwaand zijn te beschrijven.

15. Een overweldigende hoeveelheid belangstelling voor het Job
Overmatig belang kan hint van wanhoop of onderbieden uw hefboom voor salarisonderhandelingen. Je pitching uw kandidatuur, niet bedelen voor een interview. Resultaat wanhoop is een trefzekere manier de hiring manager uit te schakelen.

Wat moet worden vermeld in een sollicitatiebrief

Houd in gedachten dat je sollicitatiebrief heeft één doel: om u een sollicitatiegesprek te krijgen. Neem de tijd om uw kwalificaties zorgvuldig af te stemmen op de functie-eisen en een gepersonaliseerde begeleidende brief dat de personeelsmanager toont, in een oogopslag, waarom je een geweldige kandidaat bent schrijven.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *