Aanpassen aan werken op afstand met kinderen

Posted on

Aanpassen aan werken op afstand met kinderen

Wat is de beste manier om je aan te passen aan werk op afstand als je kinderen hebt? De COVID-19-pandemie verandert de manier waarop mensen werken. Ouders proberen hun werk en gezinsleven te combineren met een pandemie. Bedrijven vinden oplossingen waarmee werknemers op afstand zaken kunnen doen, vaak terwijl ze naar kinderen kijken.

Schoolsystemen, kinderdagverblijven en babysitters worden geannuleerd en gesloten. Thuiswerken is voor sommige werknemers al een enorme verandering. Werken zonder kinderopvang is een nog grotere uitdaging.

“Meestal zitten uw kinderen op school”, zegt Jill Felska, directeur van People and Culture bij Limelight Health, leverancier van cloudgebaseerde enterprise software-oplossingen voor de employee benefits-sector. “Op afstand werken is een grote verandering, maar dit is een compleet nieuwe versie van thuiswerken.”

TheCareerGuru Careers sprak met Felska en met Tania Luna, CEO van Lifelabs Learning, een bedrijf voor leiderschapsontwikkeling dat managers, leidinggevenden en teams helpt de meest bruikbare vaardigheden van het leven onder de knie te krijgen.

Deze experts bespreken hoe medewerkers en managers thuis kunnen leren werken met kinderen. Hier zijn vijf cruciale tips die ze hebben bedacht.

1. Zet een praktische kantoorruimte op

Uw werkruimte is buitengewoon belangrijk . Comfortabel zijn is van cruciaal belang, net als het fysiek scheiden van werk en leven. Het is echter moeilijk om volledig te scheiden als je in een kleine ruimte woont die momenteel ook wordt bewoond door andere familieleden.

‘Het kan een klein hoekje van je studio zijn. Onderhandel die ruimte: dit is alleen werk ‘, zegt Luna. ‘We zijn contextwezens. We maken heel snelle associaties. ‘

Tip: werk bijvoorbeeld niet op uw bank. Werk in plaats daarvan aan een soort apart bureau. Dit vermindert de stress in uw gezinsleven, inclusief uw kinderen.

Elke stressvolle werksituatie zal in je bank sijpelen, merkt Luna op. ‘Vraag jezelf af, hoe lokaliseer je werk in een specifieke ruimte en hoe doe je het zodat je niet wordt afgeleid? Sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld een laptop voor hun werk en gebruiken een tablet alleen voor iets persoonlijks. Werk samen met uw kinderen om samen een niet-storen-bord te maken of plak tape op. ‘

2. Wees flexibel over gewerkte uren

Ouders bedenken creatieve manieren om hun werk gedaan te krijgen. Felska ontmoette een echtpaar waarin de vrouw ongeveer vier uur werkt, terwijl haar man hun kind thuisonderwijs geeft. Vervolgens wisselen ze.

De directeur is van mening dat dit soort regelingen werknemers zullen helpen hun leven te leiden en tegelijkertijd hun vertrouwen in hun bedrijven zullen vergroten. ‘Als je mensen vertrouwt om hun werk te doen, komt het respect bij je terug’, zegt ze

Opmerking: Luna merkt op dat managers zich gemakkelijker aan het leven op afstand kunnen aanpassen als ze zich zorgen maken over de resultaten in plaats van het gedrag van hun werknemers op een bepaald moment.

“Laat uw behoefte om peuken in stoelen te krijgen los en richt de focus meer op het zakelijke resultaat”, adviseert Luna. ‘Wat als je nooit zou kunnen weten hoeveel tijd iemand aan het werk is? Wat als u zich zou kunnen concentreren op het resultaat en de deadline? Dat is een goede manier om leiding te geven, of je nu op afstand bent of persoonlijk, want het ontneemt je de neiging tot micromanaging, wat een moordenaar is van productiviteit. ”

3. Creëer een gestructureerde, gezonde thuisroutine

Terwijl u vanuit huis werkt, is het verleidelijk om de hele dag pyjama’s te dragen, de douche over te slaan en slecht te snacken. Deskundigen zeggen echter dat het vallen van deze gewoonten uw psyche zal belasten. Laat uw kinderen zien dat u echt aan het werk bent.

‘Het is belangrijk om op te staan ​​en te douchen alsof je een kantoor binnenkomt’, zegt Felska. ‘In het begin kan het leuk zijn om gewoon je haar over te geven en pyjama’s te dragen, maar uiteindelijk krijg je een icky gevoel. Je wilt jezelf in een andere mindset plaatsen alsof je gaat werken. ‘

Luna stelt voor gezond te eten, veel water te drinken en je vorige reistijd te gebruiken om iets positiefs te doen, zoals sporten of een ontspannen ontbijt koken.

Belangrijk: Volgens Luna: “Creëer opstart- en afrondingsrituelen met je kinderen die aangeven dat je naar de werkmodus gaat of naar huis gaat, zoals stretchen, schoenen aantrekken of een liedje spelen.”

Luna vervolgt: ‘Je kunt aan het begin en het einde van de dag iets hebben waar je naar uitkijkt, dat je niet alleen helpt om je voor te bereiden op het werk, maar ook zorgt voor veerkracht en stressvermindering terwijl we te midden van zoveel onzekerheid zijn. “

4. Definieer duidelijke communicatieverwachtingen

Zodra communicatietechnologie – zoals Zoom, Slack of andere verkooppunten – is opgezet, is het aan de managers om de verwachtingen duidelijk en eerlijk vast te leggen. U wilt niet dat één persoon op Slack 24-7 werkt, terwijl een andere medewerker slechts één keer per dag contact met u opneemt.

Waarschuwing: een gebrek aan verwachtingen kan voor ouders bijzonder stressvol zijn.

‘Praat over wat voor soort communicatie je gebruikt en wat de verwachtingen zijn’, raadt Felska aan. “Buiten vergaderingen moeten managers definiëren hoe lang het duurt voordat ze een reactie verwachten. Ze moeten parameters instellen en te veel communiceren. Spreek met de zorgen die uw teamleden hebben en die ze misschien niet bij u brengen. ‘Wat gebeurt er als ik een uur niet achter mijn bureau zit?’ ‘Wat als mijn kinderen ruzie hebben en ik de LEGO-situatie moet uitzoeken?’ ‘

5. Wees flexibel en vergevingsgezind over levenssituaties

Volgens Felska en Luna is dit niet het moment voor micromanage. Managers moeten flexibel zijn als het gaat om werknemers, vooral werknemers met kinderen. Evenzo moeten werknemers zichzelf vergeven.

‘Dit is onbekend terrein’, geeft Felska toe. ‘Sommige dagen zijn geweldig. Op sommige dagen zou je willen dat je meer het huis uit ging, maar dat kan niet. Geef jezelf en iedereen wat genade. ‘

Luna voegt eraan toe dat videoconferentie enkele dingen kan onthullen die we niet gewend zijn te zien, maar dat is oké.

‘Managers moeten zeggen:’ Je gaat mijn was zien, je gaat mijn kinderen zien rondrennen, mijn honden, enz. ‘ Ik denk dat face-time veel belangrijker is dan een professionele houding proberen te behouden. Normaliseer het gewoon. ‘

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *