Wat doet een Accountant doen? Salaris, vereiste vaardigheden, & More

Posted on

Wat doet een Accountant doen? Salaris, vereiste vaardigheden, & More

Accountants zorgen voor de nauwkeurigheid van de jaarrekening voor particulieren, bedrijven en organisaties. Ze zorgen ervoor dat wetten en procedures worden gevolgd, en belastingen correct en op tijd betaald zijn. Accountants bereiden financiële documentatie en verklaart hun bevindingen aan individuen of het management van een bedrijf of organisatie.

Er zijn verschillende soorten accountants. Accountants bereiden financiële informatie die intern wordt gebruikt door de bedrijven die hen in dienst. Openbare accountants die voor accountantskantoren werken of als zelfstandige uit te voeren audits en voor te bereiden financiële documentatie en belastingformulieren voor klanten. Overheid accountants werken met financiële administratie overheidsinstanties. Ze controleren ook bedrijven, organisaties en individuen die onderhevig zijn aan de overheid regulering en belastingen zijn.

Accountant Taken en verantwoordelijkheden

Typische baanplichten accountants moeten in staat zijn om uit te voeren zijn onder andere:

 • Bereid budgetten
 • Voer transacties en met elkaar te verzoenen rekeningsaldi
 • Bereid nauwkeurig werken papers, schema’s en afstemmingen voor controledoeleinden
 • Stuur facturen accounts
 • Dwing betalingsvoorwaarden met accounts
 • Blijf op de hoogte van de staat en de lokale fiscale wetgeving
 • Werken met externe accountants
 • Record betalingen en uitbetalingen

Accountants uitvoeren van een breed scala van taken, afhankelijk van hun werkgever en de specifieke focus van hun werk. Of het nu gaat met de bedrijven, individuen of overheidsinstellingen, moeten accountants in staat zijn om juridische financiële documenten, zoals die openbare bedrijven moeten maken aan beleggers bekend te dienen. In het geval van individuele cliënten, is het misschien iets fundamenteels als jaarinkomen belastingformulieren.

Accountants die werkzaam zijn binnen bedrijven moeten in staat zijn om de interne financiële documenten te analyseren, zorg ervoor dat de diensten zich houden aan de wet, en maak budget aanbevelingen.

accountant Salaris

Salarissen voor accountants kan sterk variëren, afhankelijk van de werkgever. Sommige grote bedrijven kunnen hogere salarissen te betalen, en onafhankelijke accountants met een lange lijst van klanten kan ook meer verdienen.

 • Median Jaarsalaris: $ 69.350 ($ 33,34 / uur)
 • Top 10% Jaarsalaris: $ 122.220 ($ 58,75 / uur)
 • Onderste 10% Jaarsalaris: $ 43,020 ($ 20,68 / uur)

Bron: US Bureau of Labor Statistics, 2017

Onderwijs, opleiding, en certificering

De minimale opleiding nodig is om een ​​accountant te worden is een bachelor’s degree. Veel accountants zullen hogere graden en certificaties voort te zetten om zichzelf meer verhandelbaar te maken.

 • Onderwijs: Een bachelor’s degree in de boekhouding of een verwant gebied van studie is nodig om aan de slag in een carrière als accountant. Sommige werkgevers de voorkeur aan kandidaten die beschikken over een master’s degree in de boekhouding of belastingen, of een MBA met een concentratie in de boekhouding.
 • Certificering: In staat zijn om documenten in te dienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, accountants moeten een registeraccountant worden (CPA). Individuele staten verlenen licentiestatus volgens hun eigen regels en voorschriften. Na het behalen van een diploma, accountants moeten de pas  Uniforme CPA Onderzoek .

Accountant Vaardigheden & Competenties

In aanvulling op het formele onderwijs en een licentie, de soft skills die nodig zijn om een ​​accountant zijn onder andere:

 • Klantenservice vaardigheden: Veel accountants besteden veel tijd werken met klanten, de beoordeling van hun behoeften, en hen te helpen met hun financiën of belastingen. Dit vereist dat de spreek- en luistervaardigheid die deel uitmaken van de klantenservice.
 • Analytisch denken: Accountants moeten in staat zijn om trends of problemen te identificeren bij de herziening van de financiën voor particulieren of bedrijven.
 • Het oplossen van problemen: Werken als accountant gaat vaak gepaard met het helpen van klanten specifieke financiële problemen op te lossen. In veel gevallen, accountants ontdekken problemen en de noodzaak om aanbevelingen te doen wanneer dit gebeurt.
 • Microsoft Office vaardigheid: Accountants zal veel tijd besteden aan het werken met standaard software-applicaties gebruikt voor bedrijven, met name Microsoft Excel of andere spreadsheet software.
 • Goed georganiseerd: het bijhouden en analyseren van financiën vereist een hoog niveau van de organisatie om op de hoogte blijven van de inkomsten en uitgaven als ze zich ontwikkelen.

Werkvooruitzicht

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics , is de banengroei voor accountants geraamd op 10 procent voor de tien jaar eindigend in 2026. Dit is beter dan de 7 procent groei verwacht voor alle beroepen. Kans op een baan op dit gebied zijn vaak gebonden aan de gezondheid van de economie, maar accountants altijd nodig zal zijn als meer bedrijven gaan publiek en de fiscale codes complexer geworden.

Werkomgeving

Bedrijven omgevingen kan variëren, maar de meeste accountants werken, hetzij voor een grotere onderneming die hun diensten nodig heeft of dat ze zelfstandig werken voor particulieren en kleine bedrijven. Sommige onafhankelijke accountants zou kunnen werken vanuit een kantoor aan huis.

Werkschema

Werkschema’s volgen doorgaans standaard kantooruren. De grootste uitzondering is tijdens het fiscale seizoen waarin veel accountants verlengde openingstijden om te voldoen aan met klanten voor de deadline indienen zal werken.

Hoe de baan te krijgen

STUDIE
Een bachelor’s degree in de boekhouding is een absoluut minimum.

GET A CPA
zonder een registeraccountant, kan vooruitzichten op een baan worden beperkt.

Ervaring opdoen
De beste manier om het vertrouwen en krijgen klanten op te bouwen is door middel van het doen van goede werken.

Het vergelijken van Vacature

Loopbaantrajecten vergelijkbaar met die van een accountant, samen met een mediane jaarsalaris, zijn onder meer:

 • Budget analist: $ 75.240
 • Kosten schatter: $ 63.110
 • Financieel analist: $ 84.300
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *