Wat niet te zeggen of doen als je bent ontslagen

Posted on

Wat niet te zeggen of doen als je bent ontslagen

Het krijgen van ontslagen kan zeer traumatisch zijn, zelfs als je het verwacht bent en hoewel het moeilijk kan zijn, probeer te onthouden om niet te zeggen of bepaalde dingen te doen als je bent ontslagen. Lees verder om hulp te krijgen door deze moeilijke periode in je carrière.

Losgelaten zijnde van een baan kan een aantal negatieve emoties waaronder shock, woede, verdriet, zorgen te genereren, en angst over de toekomst. Acties die u zou kunnen nemen tijdens de stress van ontslagen kunnen huiduitslag en hebben negatieve gevolgen als je niet heel voorzichtig zijn met wat je zegt en doet. Dat is vooral het geval als het bakken was niet jouw schuld.

Zelfs als je laten gaan omdat u niet de perfecte werknemer, maar doet nog steeds pijn. Je mag zelfs niet worden gegeven een reden waarom je in brand werden gestoken, en je mag op grond daarvan geen kennisgeving. Er zou een kans van de mogelijkheid om uw werk op te slaan en een beroep uw beëindiging zijn, maar het kan beter zijn om gewoon verder te gaan.

Ook al is het pijnlijk om te worden ontslagen, zijn er enkele dingen die je niet moet doen, of je kan de situatie nog erger te maken. De volgende tips kunnen u helpen om het beste van een slechte situatie te maken door het vermijden van een aantal veel voorkomende fouten ontslagen werknemers te maken.

10 dingen om niet te zeggen of te doen als je bent ontslagen

  1. Niet bestormen van het terrein af zonder de tijd neemt om alle documenten die u nodig hebt van uw computer op het werk op te slaan. Je moet regelmatig op te slaan documenten van persoonlijk of beroepsmatig belang van uw computer op het werk, want je weet nooit wanneer je onverwacht je baan zou kunnen verliezen. Sommige werkgevers zullen escort beëindigd medewerkers van de werkplek op het punt van vuren, en je moet ervoor zorgen dat u geen belangrijke informatie achter te laten.
  2. Begin niet aan ontslagvergoeding kwesties voorafgaand aan het nemen de tijd om uw bakproces, indien mogelijk, te bespreken. Tijd echt genezen, en je zult kalmer zijn als je kunt wachten, dus vraag als je zou kunnen ontmoeten in een dag of twee om dat gesprek te hebben. In de tussentijd onderzoeksbureau beleid en praktijken, zodat u bereid bent om te onderhandelen over een redelijke ontslagvergoeding pakket als je gaat aan te bieden één. In sommige gevallen kan het bedrijf de ontslagvergoeding bij de beëindiging proces aan te bieden.
  3. Weiger niet te helpen met de overgang als enige tijd voorafgaand aan uw einddatum zal verstrijken. Door het faciliteren van een soepele overgang, zult u worden herinnerd als een betere werknemer en kunnen profiteren door het ontvangen van positieve aanbevelingen en verwijzingen. Aardig zijn, zelfs als je in een slechte situatie, zal u helpen op de lange termijn.
  4. Sommige werkgevers zullen u de mogelijkheid om af te treden in plaats van te worden beëindigd geven. Er zijn voordelen en nadelen aan een ontslag in plaats van te worden ontslagen, maar je moet het verschil tussen de ontslagen en ontslagen voordat u akkoord te herzien. Neem contact op met uw lokale State Werkloosheid Office om de impact op werkloosheidsuitkeringen onderzoeken alvorens een definitieve beslissing.
  5. Wees niet bang om te vragen voor een aanbeveling als onderdeel van uw scheiding overeenkomst , of op zijn minst duidelijk te maken hoe je werkgever vragen over uw ambtstermijn zal veld. Als u ondersteunende collega’s, vragen of ze een positief advies kan leveren terwijl je nog in nauw contact.
  6. Niet impulsief in diskrediet uw leidinggevende of schuld collega’s of ondergeschikten voor uw problemen met de prestaties. Dit is een moeilijke als je denkt dat ze geholpen kost je je baan, maar toekomstige werkgevers zullen gedegen achtergrond controles uit te voeren en het zoeken naar inbreng van oud-collega’s op alle niveaus. Elke vijanden die je hebt gemaakt met je vertrekkende opmerkingen zullen meer kans om deel te beschadigen informatie. Parting indrukken kunnen worden duurzaam en van invloed kunnen zijn personeel om u te zien als een negatief persoon.
  7. Mis je kans niet om te vragen om de basis van de beslissing van uw werkgever niet te missen. Als een eerlijk proces volgens het bedrijfsbeleid niet is opgevolgd, kunt u in staat om petitie Human Resources om wat extra tijd te kopen om eventuele tekortkomingen die u kan hebben te verbeteren. Je zou ook enige bescherming door middel van een persoonlijk contract, unieovereenkomst of anti-discriminatiewetgeving. Raadpleeg een arbeid advocaat voorafgaand aan de afronding van uw scheiding als u denkt dat u een zaak te hebben.
  8. Laat uw scheiding niet afronden zonder het verkennen van andere banen met uw huidige werkgever als je er graag werk . Opties kunnen bestaan voor andere posities als uw superieuren ziet u als een werknemer met een positieve houding en een sterke werkethiek. Uw werkgever kunt u overwegen om andere banen die een betere pasvorm voor je vaardigheden als ze leren je staan open voor andere rollen.
  9. Niet uitzenden je afvuren om onmiddellijk een netwerk van contacten en vrienden. Voordat u de wereld te vertellen heb je je baan kwijt, neem de tijd om na te denken over uw boodschap en hoe u wilt dat door collega’s en andere professionele contacten te worden waargenomen. Frame van uw verhaal rond een thema, zoals het werk niet in de juiste pasvorm voor je. Maar niet al te kritisch ten aanzien van uw werkgever of het bedrijf in het algemeen. Sla uw afblazen van emoties voor een beperkte groep van vertrouwde vrienden of familieleden.
  10. Het belangrijkste is, niet verliezen het geloof in jezelf. Een oververhitting kan worden demoraliserend maar vergeet niet het is slechts beslissing één werkgever, en er zullen andere, meer geschikte opties voor je. Neem de tijd om zich te hergroeperen en het vinden van een baan die is een betere pasvorm voor u en uw belangen. Het kan zijn dat dit niet de juiste baan voor u en een druk om het vinden van een nieuwe is net wat je nodig had om te bewegen langs je carrière.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *