Formatteren Tips voor uw Curriculum Vitae (CV)

Posted on

Formatteren Tips voor uw Curriculum Vitae (CV)

Moet u een curriculum vitae te schrijven? Een curriculum vitae, algemeen bekend als een CV, is een alternatief voor het schrijven van een cv toe te passen voor een baan. CV’s worden het meest gebruikt in de academische wereld, onderzoek, en de geneeskunde – en niet te vergeten voor de meeste opdrachten buiten de Verenigde Staten.

Terwijl een CV is meestal alleen een pagina of twee in de lengte, is een CV meer gedetailleerde en dus langer, vaak met meer informatie over de academische prestaties dan een CV. CV’s variëren, afhankelijk van uw vakgebied en ervaring, maar er zijn een aantal algemene formaat en stijl richtlijnen die u kunt volgen bij het maken van een CV. Er zijn ook bepaalde secties de meeste mensen in hun cv.

Als u van plan over het gebruik van een papieren kopie van uw CV, moet u het af te drukken op een hoge kwaliteit te hervatten papier. Het gebruik van papier dat is van betere kwaliteit helpt om uw professionaliteit portretteren.

Leer hoe u uw curriculum vitae en wat op te nemen formatteren. Beoordeling tips voor je cv en het gebruik van het formaat bijvoorbeeld als een sjabloon voor uw eigen CV.

CV Notatievoorbeeld

Uw contactgegevens
Naam
Adres
Telefoon
Mobiele telefoon
E-mail

Optioneel Persoonlijke informatie
Deze informatie is niet opgenomen in de Amerikaanse CV’s. Het kan in andere landen worden aangevraagd.
Geboortedatum
Geboorteplaats
Burgerschap
Visa Status
Geslacht
Burgerlijke staat
Naam partner
Kinderen

Werkgelegenheid Geschiedenis
Lijst in chronologische volgorde, onder andere positie details en data.
Werk Geschiedenis
wetenschappelijke functies
onderzoek en opleiding

Onderwijs
Inclusief data, majors, en de details van graden, training en certificering.
Post-Doctoral Training
Graduate School
University
High School (Afhankelijk van het land)

Beroepskwalificaties
certificeringen en accreditaties

Computer vaardigheden

Awards

publicaties

Boeken

Professionele Lidmaatschappen

Interesses

Curriculum Vitae opmaken Quick Tips

CV Lengte: Terwijl de cv’s zijn over het algemeen één pagina, de meeste cv’s zijn ten minste twee pagina’s lang, en vaak veel langer.

Font keuze en de lettergrootte: Er is geen noodzaak om sierlijke lettertypen die moeilijk te lezen zijn te gebruiken; Times New Roman, Arial, Calibri of fonts als deze zijn best. Uw lettergrootte moet tussen de 10 en 12 punten, maar uw naam en de sectiekoppen een beetje groter en / of vet kan zijn.

Formaat: Maar je besluit om de secties van uw CV te organiseren, moet u elke sectie uniform te houden. Bijvoorbeeld, als je de naam van een organisatie in cursief, moet elke organisatie naam zijn cursief weergegeven. Als u een zin of twee over je prestaties in een bepaalde stand, beurs, enz. Omvatten, maak een lijst met opsommingstekens van elke prestatie. Dit zorgt ervoor dat uw CV georganiseerd en gemakkelijk te lezen.

Nauwkeurigheid: Zorg ervoor dat uw CV bewerken voordat u het verzendt. Controleer spelling, grammatica, tijden, namen van bedrijven en personen, enz.

Wat te nemen in uw CV

Niet alle CV’s zien er hetzelfde uit. U kunt ervoor kiezen om slechts enkele van deze secties zijn onder andere omdat anderen niet van toepassing op uw achtergrond of uw branche. Inclusief wat geschikt is voor uw vakgebied lijkt.

Opmerking : Je CV moet in stijl en inhoud variëren, afhankelijk van de positie en de organisatie waar je solliciteert.

Contact Informatie: Op de top van uw CV, uw naam en contactgegevens (adres, telefoonnummer, e-mailadres, enz.). Buiten de Verenigde Staten, een groot aantal CV’s zijn onder andere nog meer persoonlijke gegevens, zoals geslacht, geboortedatum, burgerlijke staat, en zelfs de namen van de kinderen. Tenzij je solliciteert naar een baan buiten de Verenigde Staten, is er geen noodzaak om die informatie op te nemen.

Onderwijs: Dit kan onder meer college en graduate studies. Inclusief de school bezocht, de data van de studie, en de mate ontvangen.

Onderscheidingen en prijzen: Voel je vrij om een lijst van uw decaan lijst klassement, departementale awards, studiebeurzen, beurzen, en het lidmaatschap in elk eer verenigingen.

Scriptie / Proefschrift: uw scriptie of proefschrift titel. U kunt ook een korte zin of twee op je papier, en / of de naam van uw adviseur.

Onderzoek Ervaring: Lijst enig onderzoek ervaring die je hebt, ook wanneer je gewerkt hebt, wanneer en met wie. Voeg alle publicaties die volgen uit uw onderzoek.

Werkervaring: Lijst relevante werkervaring, waaronder niet-academische werk dat je het gevoel is gerelateerd. Een lijst van de werkgever, de positie, en de data van de werkgelegenheid. Neem een korte lijst van uw taken en / of prestaties.

Onderwijservaring: Lijst elke lering posities die u hebt gehouden. Neem de school, naam van de cursus, en semester. Je kan ook alle andere relevante tutoring of groep leidinggevende ervaring.

Vaardigheden: een lijst van alle relevante vaardigheden die je nog niet zo ver, zoals talenkennis, computervaardigheden, bestuurlijke vaardigheden, enz.

Publicaties en presentaties: een lijst van alle publicaties die u hebt geschreven, mede-geschreven, of daartoe hebben bijgedragen. Inclusief alle benodigde bibliografische informatie. U moet ook alle stukken die u werken momenteel aan te nemen. Inclusief papers gepresenteerd op conferenties en / of verenigingen: lijst de naam van het papier, de naam en locatie conferentie, en de datum.

Professionele Lidmaatschappen: Lijst elke beroepsverenigingen waartoe u behoort. Als u een bestuurslid van de vereniging, een lijst van uw titel.

Buitenschoolse activiteiten: Stuur alle vrijwilliger of dienst werk dat u hebt gedaan, alsmede alle clubs of organisaties die u hebben behoord. U kunt ook elke studie ervaart hier in het buitenland als je ze niet hebt vermeld.

Denken Through Your CV

Be Sure een CV is de juiste keuze voor u: Afhankelijk van de vacature en uw werk geschiedenis, een CV kan al dan niet de beste manier om je vaardigheden en ervaring te benadrukken. Bijvoorbeeld, als uw ervaring op één pagina past, een CV kan een betere keuze zijn.

Review-exemplaar Curriculum Vitae Voor het schrijven van: Als je je CV vanaf nul te beginnen, toetsing curriculum vitae monsters eerst en het gebruik van een sjabloon om uw schrijven te structureren. Zorg ervoor dat uw CV personaliseren om uw unieke ervaring en kwalificaties weerspiegelen.

Schrijf een aangepaste Curriculum Vitae voor elke Job Opening : Ja, het kost meer tijd dan alleen een generieke CV verzenden – maar het is de moeite waard. Schrijf een aangepaste CV aandacht voor de vaardigheden en ervaring die u een ideale pasvorm voor de rol te maken, en u zult uw kansen om het interview te verbeteren.

Voorbeeld CV

EMILY WILLIAMS
42 Oak Drive, Center City, Indiana, 46278
Telefoon: 555-555-5555
Mobiel: 555-666-6666
email@email.com

OPLEIDING

Ph.D. , Geschiedenis, Universiteit van Center City, 2018
Proefschrift: “Reizen West: Een geschiedenis van de Railroad, 1850-1900”
Proefschrift Adviseurs: William James (eerste lezer), Tatiana Ayole (tweede lezer)

MA , Geschiedenis, Universiteit van Center City, 2015
Proefschrift: “The Golden Spike: De rol van de Spoorwegen in de Industriële Revolutie”
Proefschrift Advisor: John Murray

BA, American Studies, Rogers College 2010
Afgestudeerd Summa Cum Laude

ONDERSCHEIDINGEN EN PRIJZEN

Best Dissertation Award, Universiteit van Center City, 2018
Ontvangen award voor beste proefschrift in de geesteswetenschappen. Drie awards worden toegekend elk jaar aan Ph.D. afgestudeerden in de geesteswetenschappen, natuurwetenschappen, en sociale en gedragswetenschappen.

James Doe Award, Universiteit van Center City, 2017
Gegeven aan de afgestudeerde student die de hoogste GPA op hun school verdiend.

Phi Beta Kappa, Uitgenodigd Junior Jaar bij Rogers College 2009

Dean’s List, Rogers College, 2007-2010

PUBLICATIES

“De rol van de Spoorweg in de ontwikkeling van Philadelphia, 1840-1860.” Journal of American History and Technology Vol 71, nr 8 (voorjaar 2018):… 88-101.

“Book Review:. Michael Weston’s Travels door middel van Philadelphia” Philadelphia History Journal. Vol. 71, nr 2 (Fall 2017): 121-123.

leservaring

Instructeur, Universiteit van Center City, 2016-2018

  •  American History, 1865-heden
  •  Geschiedenis van de Techniek

Onderwijsassistent, Universiteit van Center City, 2014-2016

  • Wereld geschiedenis
  • Popular Culture in Amerika

CONFERENTIE PRESENTATIES

“De opkomst van de Easton Railroad Company.” History of America Conference. Philadelphia, PA, 2018.

“The Railroad in de Amerikaanse literatuur.” American Railroad History Conference. Trenton, NJ, 2017.

PROFESSIONELE SERVICE

Voorzitter, Universiteit van Center City Graduate Student Association, 20XX
Conference Organizer, Graduate Conferentie van de Geschiedenis, Universiteit van Center City, 20XX

GEMEENSCHAPSDIENST

Mede-organisator, Center City Cares, Universiteit van Center City Outreach Program, 20XX

Beroepsmatige bindingen

Amerikaanse historici Organisatie
Organisatie van Amerikaanse Technology

talen

Engels: Moedertaal
Spaans: Vloeiend, Advanced lezen en schrijven
Mandarijn: Novice Speaker

COMPUTER VAARDIGHEDEN

Microsoft Office, WordPress, Google Analytics, Social Media

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *