Tips voor het schrijven van uw eerste CV

Posted on

Tips voor het schrijven van uw eerste CV

Als u zich zorgen over het schrijven van uw eerste cv of worstelen met de taak, je bent niet alleen! Dit betekent echter niet te worden intimiderend.

Veel studenten en pas afgestudeerden zorgen te maken dat ze niet genoeg ervaring om een ​​dwingende CV te maken. Maar maak je geen zorgen. Er zijn vele manieren om je vaardigheden en ervaringen te benadrukken, zelfs als dit je eerste baan.

Lees hieronder voor advies over hoe je een sterke eerste cv dat de rente en interviews zal genereren schrijven.

Wat te doen voordat het schrijven van uw CV

Voordat je zelfs beginnen om je CV te schrijven, zijn er een paar stappen die u kunt nemen. Houd er rekening mee dat het doel van uw CV is aan de werkgever laten zien dat je een sterke kandidaat voor de baan, en dat je waarde toevoegen aan het bedrijf.

Om dit succes te doen, moet u weten wat potentiële werkgevers op zoek bent. Begin met het onderzoeken van jobaanbiedingen die u interesseren. Maak een lijst van zoekwoorden die u vindt in de vacatures, zoals zo vaak genoemde vereisten of vaardigheden. U zult willen richten op deze in je cv te imponeren de werkgever.

Vraag ervaren professionals wat ze belangrijk vinden wanneer ze het inhuren van beslissingen. Overweeg het bedrijf een aantal informatieve interviews met mensen in uw vakgebied om een ​​gevoel van wat het belangrijkste is voor het soort taken die u op zoek bent naar te krijgen.

U kunt ook lezen vakbladen en websites met betrekking tot uw doelgroep industrie. Dompel jezelf onder in uw vakgebied en leren zo veel als je kunt. Als je eenmaal weet wat belangrijk is voor de werkgevers is, kunt u uw CV te richten om deze kwesties aan te pakken.

Tips voor het schrijven van uw eerste CV

 • Highlight onderwijs. Als je een student of recente student, je opleiding is een van uw grootste troeven. Plaats het gedeelte dat “onderwijs” van uw cv naar de bovenkant van de pagina. Omvatten niet alleen de school ging je naar en de mate u heeft ontvangen, maar alle andere prestaties. Misschien had je een hoog GPA, of maakte de Dean’s List. Als u in het buitenland gestudeerd, zou u dit eveneens te omvatten. Werkgevers zijn onder de indruk van academische prestaties pas afgestudeerden, dus aandacht voor deze.
 • Benadruk alle relevante werkervaring. Je zou beperkte werkervaring hebben, maar je hebt tal van andere ervaringen die je kan putten. Denk na over clubs die u hebt deelgenomen, stages je hebt gehouden, en vrijwilliger posities die u hebt gewerkt. Al deze kunnen worden vermeld onder “Related Experience” of een soortgelijke categorie.
 • Laat wat niet relevant. De sleutel is om die dingen die je waarde te tonen aan het bedrijf te benadrukken, en weg te laten die dingen die dat niet doen. Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar werk in Information Systems, de programmering stage zal belangrijk zijn, maar het feit dat je awards voor waterskiën hebben gewonnen niet! Neem geen hobby’s of ervaringen, tenzij zij betrekking hebben op het werk.
 • Vermeld prestaties. Onder elke ervaring, kunt u een deel van de verantwoordelijkheden je in die baan of functie lijst. Echter, verder gaan dan gewoon te zeggen wat je gedaan hebt. Een lijst van alle prestaties die bewijzen dat je kunt waarde toevoegen aan een organisatie. Bijvoorbeeld, misschien heb je “Employee of the Month” aan het werk. Of misschien creëerde een nieuw archiveringssysteem dat op een kantoor verhoogde efficiëntie. Voeg alle voorbeelden van de keren dat u de toegevoegde waarde van een bedrijf of iets bereikt.
 • Gebruik zoekwoorden. Kijk nog eens naar de lijst van de zoekwoorden die u gegenereerd gemeenschappelijke vaardigheden en vereisten voor de taken die u solliciteert. Probeer een aantal van deze zoekwoorden te gebruiken in uw CV. Dit zal de personeelsmanager te tonen, in een oogopslag, dat je een goede pasvorm voor de baan.
 • Kijk naar voorbeelden. Vooral bij het schrijven van uw eerste cv, is het een goed idee om te kijken naar CV voorbeelden. Zij kunnen u helpen beslissen hoe je je cv opmaken, en wat voor soort informatie op te nemen. Zorg ervoor dat u een monster CV veranderen naar informatie die specifiek is voor u opneemt, en de taak die u solliciteert. Bekijk deze student cv voorbeelden, en deze andere CV voorbeelden.
 • Hou het kort. Vooral als dit uw eerste cv, zou je niet veel van de informatie op te nemen. Uw CV mag niet langer zijn dan één pagina. Streef ernaar de hele pagina te vullen, terwijl nog steeds een goede hoeveelheid witte ruimte in de marge.
 • Bewerken, te bewerken, te bewerken. Omdat werkgevers krijgen zo veel sollicitaties, kan iets kleins als een typo kost je een baan. Zorg ervoor dat u grondig nagelezen uw CV voordat deze naar een werkgever. Lees het voor elke spelling en grammatica fouten, alsmede eventuele inconsistenties in formaat (zoals het gebruik van verschillende stijlen van bullet points). Vraag een vriend of familielid, of een carrière diensten counselor, ook te kijken naar het voor u.

Resume Design Tips

Veel mensen zijn verbaasd te horen dat cv ontwerp is net zo belangrijk als de inhoud, maar het is absoluut waar. Uit onderzoek blijkt dat uw CV heeft minder dan 20 seconden om de juiste indruk te maken, dus het oog springende moet zijn en gemakkelijk te lezen.

Er zijn veel verschillende manieren om het ontwerpen en opmaken van uw CV. Bekijk deze hervatten sjablonen waarmee je je eigen CV te formatteren. Met behulp van een sjabloon zal het gemakkelijker maken om je CV te creëren. Niet alleen zal het bespaart u tijd, maar het kan ook het formatteren van fouten te verminderen. U kunt kijken naar deze andere hervatten templates die beschikbaar zijn via Microsoft Word en Google Docs.

First Resume Sample

Barry Allen
1234 High Street • Athens, GA 30603 • (123) 456-7890 • barry.allen@email.com

Kwalificaties samenvatting
Top-ranked tennisser leveraging college en pro tour speelervaring om uit te blinken als een Bus van het tennis.

Tennis Coaching : In staat om een beroep doen op 10 jaar competitief tennis ervaring voor het ontwerpen en lood dynamische junior en volwassen klinieken en bieden kwaliteit instructie om spelers van alle leeftijden.

Sports Management : Opgeleid in tennistoernooi geval coördinatie en marketing.

Certificaten : Verenigde Staten Professional Tennis Association (USPTA) en Professional Tennis Registry (PTR) gecertificeerd, CPR, EHBO

Belangrijkste sterke : Charismatisch en zeer motiverende coaching stijl, kapitaliseren op individuele sterktes en het verlenen van steun voor het overwinnen van persoonlijke uitdagingen.

OPLEIDING

Bsed in Sport Management (juni 2018)
Universiteit van Georgia, Athens, GA
Men’s Tennis Team; Tennis Scholarship; Sports Business Club

ERVARING HOOGTEPUNTEN

Universiteit van Georgia, Athens, GA

Student, Sports Management (09 / 2014-06 / 2018)
Voltooid uitgebreide vierjarige studie in de sport management. Key cursussen opgenomen curriculum in de sport event management, public relations, marketing en financiën.

 • Verdiende 4 MVP awards voor NCAA D1 tennis programma, het bereiken van Top 100 USTA ranking, All-State en Top State Tournament afwerkingen.
 • Mits tennislessen aan kinderen van 5 tot en met 14 bij-universiteit gesponsorde summer tennis clinics jaar.
 • Won twee Categorie I USTA National Championships.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *