Hoeveel geld kost een auteur te maken?

Posted on

Hoeveel geld kost een auteur te maken?

Hoeveel kan een auteur make? Die vraag komt veel, en het antwoord varieert sterk, van bijna niets (of zelfs geld te verliezen) miljoenen dollars. Maar het begrijpen van een beetje over hoe auteurs worden betaald kan helpen geven inzicht in wat de bottom line kan zijn.

Voor de meeste auteurs, hun vergoeding en royalty’s worden onderhandeld door een agent of een andere vertegenwoordiger. Zelfs als je weet de ins en outs, is het best niet te proberen om de voorwaarden van een contract rechtstreeks met een uitgever te behandelen.

Auteur Investeringen in het Boek

Auteurs besteden vele lange uren onderzoek, ontwikkeling, schrijven en herschrijven van hun boeken-en er is een kosten in verband met de tijd. Sommige boeken vereisen een werkelijke financiële investering door de auteur, bijvoorbeeld in reizen voor onderzoek of, in het geval van kookboek auteurs, geld besteed aan ingrediënten voor het recept het testen en de kosten van het fotograferen van voedsel.

Het type boek schrijft de auteur van invloed op de inkomsten potentieel. Roman of non-fictie? Current (en gemakkelijk gedateerd) of evergreen (en een vaste plant “fondscatalogus” selectie)? Een fictief personage wiens avonturen oplopen tot vele boeken of een non-fictie onderwerp dat backlists, hebben meer kans om de inkomsten potentieel voor een auteur te verhogen.

Voorschotten en Royalties

Auteurs die een deal te maken met één van de Big Five uitgevers van boeken of een deel van de grotere onafhankelijke uitgeverijen zijn over het algemeen betaald een percentage royalty’s voor elk verkocht boek en krijgen een voorschot op de royalty’s aan de voorkant, voor verschijning. Dit wordt onderhandeld door de agent en / of auteur en maakte vervolgens een contractuele verplichting.

Het bedrag van het voorschot is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder maar niet beperkt tot: het publiceren van de auteur en de verkoop track records, hoe “hot” het thema van het boek is, een algemeen gevoel van de kant van de redactie / uitgever en anderen die betrokken zijn bij het proces van hoe bijzonder en verkoopbare het boek is wanneer genomen in zijn geheel (bijvoorbeeld het schrijven, verhaal, stroom, etc.), en, heel belangrijk, het platform van de auteur (s).

Self-Publishing

Het is eerlijk om te zeggen dat de meeste zelf-gepubliceerde auteurs niet eens breken met hun publiceren kosten. Dit is gebaseerd op het feit dat de gemiddelde zelf-gepubliceerde auteur verkoopt minder dan 200 exemplaren en waarschijnlijk aangelegd op zijn minst wat geld te publiceren in de eerste plaats, bijvoorbeeld in freelance redactionele diensten.

Dat gezegd hebbende, een zelf-gepubliceerde auteur die een hoge kwaliteit boek produceert, kent de markt voor het boek en hoe die markt te bereiken, en zet de benodigde middelen in te doen, heeft een goede kans op het zien van een aantal rendement op hun auteur investering .

In sommige gevallen kan zelf-gepubliceerde auteurs wiens boeken krijgen verkoop tractie parlay dat (als hij / zij wil) in een boek deal met een traditionele uitgever.

Amanda Hocking is een paranormale romance auteur die miljoenen dollars verkoop van haar zelf-gepubliceerde e-books gemaakt en vervolgens ging over tot een multi-miljoen-dollar book deal van St. Martin’s Press te krijgen.

Donna “Faz” Fasano schreef voor traditionele uitgevers en vervolgens werd een indie auteur. Als een indie auteur, ze was een slimme marketeer, maakte een goed leven, en uiteindelijk terug naar zijn traditioneel gepubliceerd.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *