Omgaan met een Job Search tijdens een pandemie

Posted on

Omgaan met een Job Search tijdens een pandemie

Als je je baan kwijt als gevolg van COVID-19 of waren in het midden van een banenjacht wanneer de coronavirus hit, raak niet in paniek-en geef niet op zoeken naar een baan.

Hoewel het kan een uitdaging zijn, zijn er manieren kunt u met succes op zoek naar werk tijdens een pandemie. Sommige industrieën bezuinigen, maar anderen zijn inhuren.

Opmerking : Sommige organisaties zullen meer werknemers nodig hebben dan in het verleden, en ze kan het nodig zijn om ze aan boord snel.

Zoeken Inderdaad voor “dringend inhuren” en uw locatie om onmiddellijk openingen te bekijken. Dat geeft je een gevoel van wat banen zijn in de vraag in uw locatie te geven.

Hieronder vindt u enkele tips voor een baan tijdens een pandemie.

Controleer uw voordelen

Voordat u begint op zoek naar werk, zorg ervoor dat je het verzamelen van alle banenverlies voordelen waarop u recht heeft. Neem contact op met uw afdeling human resources of manager voor meer informatie over wat er beschikbaar is.

Belangrijk : U kunt in aanmerking komen voor een werkloosheidsuitkering. Als je je baan vanwege COVID-19 hebben verloren, kan uitgebreid werkloosheidsverzekering beschikbaar.

De federale overheid, provinciale overheden, en sommige werkgevers zijn het verstrekken van extra werkloosheid compensatie voor getroffen werknemers. Standaard staat werkloosheidsuitkeringen zijn al op hun plaats.

In de meeste staten, kunt u een aanvraag voor een uitkering online. Neem contact op met uw staat de werkloosheid kantoor website voor in aanmerking te komen en profiteren richtlijnen.

Get Ready voor Job Search

Werk je CV en LinkedIn-profiel. Als u nog niet gehad om werk te zoeken in de zoveel tijd, neem de tijd om uw CV en LinkedIn te werken. Zorg ervoor dat uw CV tweaken voor de baan die je elke keer dat u een aanvraag wilt.

Schrijf een begeleidende brief. Ook, neem de tijd om een sollicitatiebrief elke keer dat u een aanvraag voor een baan schrijven. Het zal helpen uw aanvraag op te vallen. Niet het schrijven van een zou kunnen kwetsen uw kansen op het krijgen van ingehuurd. CareerBuilder meldt dat 10% van de ondervraagde werkgevers zei niet met inbegrip van een begeleidende brief was onmiddellijk een deal-breaker.

Wees je bewust van de arbeidsmarkt

Niet elke bezetting en de industrie zal worden beïnvloed op dezelfde manier. De Washington Post meldt dat de eerste ontslagen in verband met coronavirus druk op de arbeidsmarkt vorige week.

Bedrijven in reizen, food service, gastvrijheid, en event planning hebben in het bijzonder zwaar getroffen, evenals die zijn hoofdkantoor in gebieden die de eerste gevallen, zoals de staat van Washington ervaren. Aan de andere kant is het gebied van de gezondheidszorg inhuren, net als supermarkten en schoonmaakdiensten.

Belangrijk : Werknemers moeten er niet van uitgaan dat hun industrie niet inhuren.

Echter, industrieën zoals online winkelen en levering hebben geschommeld, en essentiële diensten zoals de gezondheidszorg en warehousing snel inhuren om aan de vraag te voldoen. Sommige banen zijn booming, en werkgevers zijn actief werven van kandidaten voor de werkgelegenheid.

Amazon is het huren voor 100.000 nieuwe volledige en part-time posities in de VS in de vervulling centra en delivery network aan de vraag van mensen die een beroep op haar service.

Walmart is het inhuren van 150.000 nieuwe medewerkers aan het werk in de winkels, clubs, distributiecentra en fulfilment centra. Deze rollen zullen tijdelijk zijn, maar kan overgaan in een vast rollen na verloop van tijd.

Het bedrijf is ook de implementatie van een nieuw proces te versnellen inhuren voor de belangrijkste rollen, zoals caissières en stockers. De typische twee weken aanbrengcyclus wordt gereduceerd tot een 24-uurs proces.

Job Search Online

Tijdens een traditionele zoeken naar een baan, kan het belangrijk om te zoeken naar een baan en het netwerk in persoon als online. In het huidige klimaat, echter, zult u willen richten op het zoeken en solliciteren online op de top job sites, social media en direct op websites van bedrijven.

Zoeken en snel en eenvoudig bijhouden van nieuwe vacatures op:

  • De tijd nemen om je zoektocht naar werk te organiseren. Het zal het proces soepeler te maken.
  • Het opzetten van job alerts, zodat u zo snel als ze worden vermeld worden geïnformeerd over nieuwe postings.
  • Het gebruik van hashtags om uw zoektocht naar een baan te versnellen.

Overweeg Work-from-Thuis Opties

Met de algemene onzekerheid van een pandemie, kan je jezelf in een situatie waar je absoluut niet buiten het huis kunnen werken. Misschien heb je ineens jonge kinderen thuis omdat hun scholen zijn voor onbepaalde tijd gesloten.

Of misschien heb je jezelf onderliggende gezondheidsproblemen die u zeer gevoelig voor infectie zou maken moet u uw huis verlaat.

Het goede nieuws is dat, als je een internetverbinding hebt, heb je de mogelijkheid om te zoeken en land banen werk-van-huis dat ten minste een aanvulling op uw inkomen (en, afhankelijk van uw professionele skillset, je kan zelfs een werk- vinden van-huis baan die is net zo lucratief als uw oude baan).

Zoek Top Job Sites

Ga aan de slag door het intikken van zoekwoorden op te geven, zoals “werk thuis”, “freelance” of “telecommute” tot een van de top vacaturesites.

Zoeken op afstand en Gig Job Sites

Lees ook websites die lijst gig banen, en niche sites zoals FlexJobs die zich richten op externe posities. FlexJobs heeft een lijst van 20 volledige afstand bedrijven die nu huren, evenals een lijst van de top 100 bedrijven met afstandsbediening banen.

Be Ready om oplossingen te bieden

Dit is een uitdagende tijd voor zowel werkgevers als werknemers. Als u de hiring manager kan aantonen dat je hebt wat er nodig is om het bedrijf helpen slagen, zult u uw kansen om aangenomen te verhogen.

Denk na over de problemen die bedrijven worden geconfronteerd en leg uit hoe je ze op te lossen. Of je solliciteert om schone openbare ruimte of code schrijven, de manier om te krijgen ingehuurd is om potentiële werkgevers laten zien dat je de vaardigheden die ze nodig hebben. Decoderen van de jobaanbieding en benadrukken uw meest waardevolle kwalificaties in je sollicitatiebrief, in het profiel gedeelte van uw CV en in sollicitatiegesprekken.

Als je je werk kan doen vanuit huis, kunt u een betere kans dan ooit om de aandacht van een personeelsmanager hebben. Veel bedrijven en professionele dienstverlenende bedrijven, met name in de technische ruimte, hebben hun werknemers thuis te werken. hat middel van een heleboel ogen zijn op een heleboel inboxen-en sommigen van hen behoren tot het inhuren van managers. Als je ervaring telewerken, zou dit goed te vermelden op je cv zijn.

Wees bereid om Ace het Interview

Zorg ervoor dat u bereid bent naar video-interviews. Oefen interviewen via camera. Als u nog nooit via Skype of Zoom hebt geïnterviewd, is er een beetje een leercurve.

Maak kennis met de technologie en doe een praktijk interview voor u contact opneemt met de personeelsmanager. Let goed op de verlichting en de achtergrond en hoe je interview outfit shows up op de camera.

Het weer Networking

Vergeet niet dat netwerken niet nodig vergadering in persoon. In het tijdperk van LinkedIn, Facebook groepen en andere sociale netwerken, hoeft u niet in staat zijn om iemand de hand te schudden om een ​​goede indruk te maken.

Belangrijk : Dit is een bijzonder goed moment om een van de belangrijkste principes van netwerken praktijk: als je mensen om je te helpen later, bereid zijn om hen te helpen op dit moment willen.

Schrijf LinkedIn aanbevelingen voor oud-collega’s. Verwijs vrienden voor open posities in uw bedrijf. Aanbieden aan CV van je vriend en sollicitatiebrief proeflezen. Het geeft je een gevoel van voldoening te geven, en het zal helpen versterken van uw netwerk voor de toekomst.

Upgrade uw vaardigheden

U kunt extra tijd hebben, en als je dat doet, het is een kans om je vaardigheden te verbeteren. Er zijn veel mogelijkheden om te werken aan je skillset online, met inbegrip van LinkedIn Learning, Coursera, en vele andere sites waar je nieuwe vaardigheden kunnen leren.

Wees geduldig en vriendelijk

De coronavirus heeft vele facetten van het dagelijks leven beïnvloed in aanvulling op de werkplek. Als je terugkijkt op de werkgelegenheid niet zo snel als je wilt je hoort, wees geduldig en vriendelijk voor het inhuren van managers en uw netwerkverbindingen. Iedereen heeft te behandelen kwesties en doet het beste wat ze kunnen tijdens een moeilijke tijd.

Het verhuren proces kan langer en anders dan wat je gewend bent, maar je komt er wel. Als je dat doet, neem de tijd om te bedanken iedereen die met uw zoektocht naar een baan geholpen.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *