Common Job Interview vragen voor een Software Engineer Position

Posted on

Common Job Interview vragen voor een Software Engineer Position

Software engineers zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen, implementeren en vernieuwing van computerprogramma’s. Als u interviewen bent naar een functie als software engineer, helpt het om te weten welke soorten  vragen  te verwachten.

Veel interview vragen zal zich richten op de technologische vaardigheden , zoals wat programmeertalen die je kent. Echter, werkgevers ook willen weten over uw probleemoplossende vaardigheden en analytisch vermogen . Ze zullen ook willen weten of u goed zal passen bij de bedrijfscultuur .

Door het beoefenen van uw antwoorden op de meest voorkomende software engineer interview vragen, dan kunt u vertrouwen te geven en indruk maken op de werkgever tijdens uw gesprek.

Common Software Engineer Interview Vragen

Er zijn bepaalde interview vragen die werkgevers stellen de kandidaten in elke branche. Deze variëren van vragen over u ( “ vertel eens iets over jezelf ”) om je verleden werkervaringen ( “vertel me over je beste baas”). Zorg ervoor om te oefenen het beantwoorden van deze algemene vragen , omdat ze waarschijnlijk zullen komen in een interview.

 • Waarom zouden we u huren?
 • Wat zijn jouw sterkste punten?
 • Wat zijn uw grootste zwakheden?
 • Wat waren uw verantwoordelijkheden bij uw vorige baan?
 • Hoe ga je de druk en stress?

Tech Skills Interview Vragen

Typisch, interviewers staan ​​te popelen om te weten te komen over uw technologische vaardigheden (zoals welke programma’s en talen weet je). Voordat uw interview, herziening van de jobaanbieding om ervoor te zorgen dat jij de technische eisen van de baan. Zorg ervoor dat u bekend bent met de programma’s en andere technische vaardigheden die nodig zijn voor de functie.

Sommige van deze technische kwesties zullen duidelijke vragen over uw technische kennis en ervaring, en hoe je bepaalde technische taken uit te voeren. Deze zullen niet per se een duidelijk goed of fout antwoord .

 • Wat programmeertalen heb je gebruikt?
 • Beschrijf het proces dat u gebruikt voor het schrijven van een stukje code, van eisen tot levering.
 • Welke boeken moet je lezen op software engineering dat je zou aanraden aan iemand in het bedrijf?
 • Hoe zorgt u ervoor dat uw code kan omgaan met verschillende soorten foutsituaties?
 • Hoe maak je een fout in een groot bestand met de code die je niet kunt doorlopen vinden?
 • Hoe weet u schaalbare applicaties te ontwerpen? Loop ons door uw proces.

Anderen zullen zijn quiz-achtige vragen. Veel van deze zal een duidelijk antwoord te krijgen, sommige met een “ja of nee” antwoord en anderen die vereisen dat u om aan te tonen uw concreet begrip van concepten. Deze zijn ontworpen om uw kennis van bepaalde aspecten van software engineering te testen.

 • Wat is het verschil tussen een mutex en een semafoor? Wat gebruikt om te beschermen toegang tot een increment operatie?
 • Wat is het verschil tussen de re-engineering en reverse engineering?
 • Wat is het verschil tussen lokale en globale variabelen?
 • Wat is de agile software filosofie?
 • Noem een ​​of twee voorbeelden van hoe een applicatie gedrag van de gebruiker kunnen anticiperen.

Relevante Skills Interview Vragen

Sommige vragen zal zich richten op andere, niet-technische vaardigheden die nodig zijn van software engineers. Deze vaardigheden variëren van het oplossen van problemen met de logica om analytisch denken.

Ook, aangezien de meeste software projecten gebeuren op een strak tijdschema, interviewers zal erop gebrand zijn om uit te vinden hoe je onder deadlines uit te voeren, het beheren van uw tijd, en communiceren over tegenslagen en vertragingen tot projectmanagers en zijn teamleden .

Sommige van deze vragen zal zijn behavioral vragen tijdens een sollicitatiegesprek . Een gedrags-interview vraag is er een waarin een persoon vraagt u over je verleden werkervaring. Bijvoorbeeld, kan een werkgever vragen: “Vertel me over een moment dat je moeite om een deadline te halen,” of “Beschrijf een tijd dat je gebruikt logica om een complex probleem op het werk op te lossen.”

Een soortgelijke vraag een  situationele interviewvraag . Een situationele interview vraag is er een waarin een persoon vraagt hoe je een hypothetische werksituatie zou behandelen. Bijvoorbeeld, zou de werkgever vragen: “Wat zou je doen als je lid van het team niet hun deel van een project op tijd wist af te ronden?”

Of het nu het beantwoorden van gedrags- of situationele interview vragen, gebruik maken van de STAR-interview techniek . Beschrijf de situatie je in, leg de taak je moest bereiken, en de details van de actie die je nam om die taak te volbrengen (of dat probleem op te lossen). Vervolgens beschrijven de resultaten van uw acties.

Ter voorbereiding op deze vragen, overeenkomen met uw vaardigheden om de functie-eisen . Geef je mening over de in de job lijst genoemde vaardigheden. Dan denk keren dat je die vaardigheden op de werkvloer hebben aangetoond.

 • Wat zou u doen als een collega je gevraagd om hun code herzien, en het was vol fouten?
 • Beschrijf uw ideale mate van interactie met collega’s die het mogelijk maken om het meeste succes te behalen.
 • Vertel me over een tijd dat je samen met collega’s om een ​​probleem op te lossen op het werk.
 • Vertel me over een tijd dat je moest een probleem op te lossen, maar je hebt alle nodige informatie over het in de hand hebben.
 • Stelt u zich uw manager wil nieuwe software te kopen voor het kantoor, maar je denkt dat het zal de productiviteit afnemen. Wat doe jij?

Bedrijfscultuur Vragen

Werkgevers willen weten dat u een goede fit zal zijn, niet alleen voor het werk, maar ook voor het bedrijf. U zult waarschijnlijk krijgt de vragen over wat voor soort werkomgeving je wilt, en of je een goede pasvorm voor het bedrijf cultuur.

Ter voorbereiding op deze vragen te onderzoeken het bedrijf voor uw interview. Geef eerlijke antwoorden, maar ook proberen om te benadrukken dat u goed zou passen bij het bedrijf.

 • Wat weet je over ons bedrijf?
 • Waarom wil je hier werken?
 • Wat voor werk omgeving heb je gedijen in ?
 • Hoe voel je je over een gezamenlijke werkomgeving?
 • Hoe vertrouwd bent u in een startup omgeving?

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *