Richtlijnen voor het al dan niet opnemen in een CV

Posted on

 Richtlijnen voor het al dan niet opnemen in een CV


Wanneer u een cv schrijven, zijn er een aantal te hervatten formaten u kunt kiezen, met inbegrip van chronologische, functioneel, en gerichte hervat. Echter, ongeacht de indeling van hervatten u selecteert, zijn er bepaalde richtlijnen die de meeste CV’s moeten volgen.

Hier is informatie over wat in je cv op te nemen, en wat mag niet worden vermeld op je CV. Er zijn ook richtlijnen voor CV lengte, het lettertype en de pagina marges.

Hier zijn onze CV Richtlijnen

Resume Lengte

Uw CV moet zo kort mogelijk zijn; twee pagina’s is de maximale lengte, maar één pagina heeft de voorkeur. Hier vindt u meer over cv lengte en hoe lang je cv zou moeten zijn. Als u nodig hebt om je CV te krijgen op een enkele pagina, hier is hoe het te scherpen en krijgen extra ruimte.

Lettertype en grootte

Heeft sierlijke lettertypen die moeilijk te lezen zijn niet te gebruiken. Times New Roman, Arial, Calibri, of een vergelijkbaar lettertype is het beste. Uw lettergrootte moet tussen de 10 en 12 punten, hoewel uw naam en de sectiekoppen een beetje groter en / of vet kan zijn. Hier ziet u hoe u een lettertype voor uw CV te selecteren.

pagina marges

De standaard marges in tekstverwerkingsprogramma’s (1″ marges aan de boven-, onder- en linker- en rechterzijde van de pagina) werken voor de meeste cv’s. Echter, als je nodig hebt om de marges te scherpen om de lengte van uw cv te verminderen, is het prima om de marges te reduceren tot een 1/2″ op de zijkanten en de bovenkant en onderkant.

lay-out

Echter, u beslist om het delen van uw cv te organiseren, moet u elke sectie uniform te houden. Bijvoorbeeld, als je de naam van een bedrijf in cursief, moet elke bedrijfsnaam in cursief. Als je vet één functie, vet ze allemaal.

Informatie te vermijden

Neem geen persoonlijke informatie, zoals verjaardag, lengte, gewicht, burgerlijke staat, kinderen, enz., Tenzij de positie vereist.

Nauwkeurigheid

Zorg ervoor dat uw CV bewerken voordat u het verzendt. Controleer spelling, grammatica, tijden, namen van bedrijven en mensen, enz. Heb een vriend of carrière diensten counselor controle over je cv ook. Gebruik deze proeflezen checklist om ervoor te zorgen dat uw CV is perfect.

Wat te nemen op uw CV

Hier is wat informatie die u moet er zeker op je cv op te nemen:

Identificatie

 • Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres in de identificatie gedeelte aan de bovenkant van je cv, of overweeg een van die andere opties voor de aanpak van je CV.
 • Gebruik een professionele e-mail adres (dat wil zeggen, johnsmith@gmail.com plaats soccerlover@hotmail.com).

Doelstelling

 • Deze sectie is optioneel. Als u besluit om een ​​CV-doelstelling, houd het beknopt en specifiek; staat uw gewenste baan of veld, en wat je hoopt te bereiken op dat gebied.

Profiel

 • Een andere optionele sectie is een CV profiel dat een samenvatting van uw vaardigheden, ervaringen en doelen speciaal geschreven voor een vacature is voorzien.

Opleiding

Hier vindt u meer informatie over wat te nemen en hoe je een cv afdeling onderwijs formatteren.

 • Neem de graden u in omgekeerde chronologische volgorde hebben ontvangen (met de meest recente opleiding als eerste vermeld).
 • Zorg ervoor dat u de naam van elke instelling, de locatie en de datum van je afstuderen (of verwachte datum van afstuderen) op te nemen.
 • Indien van toepassing, ook uw major / minor velden, evenals uw GPA en alle eer, publicaties en projecten.
 • Tenzij u een huidige middelbare school student, omvatten niet je middelbare school diploma.

Ervaring

Hier is meer informatie over de ervaring deel van een CV, met inbegrip van wat op te noemen, en hoe het te formatteren.

 • Voeg uw werkervaring in omgekeerde chronologische volgorde (met de meest recente opleiding als eerste vermeld).
 • Deze sectie kan omvatten banen, stages en vrijwilligerswerk. Scholieren Ook clubs en sportploegen omvatten indien van toepassing.
 • Vermeld de naam van het bedrijf, de positie, en de data van de werkgelegenheid.
 • Lijst ongeveer drie belangrijke taken, prestaties, of vaardigheden opgedaan bij elke taak. Gebruik actiewerkwoorden om je prestaties te beschrijven; vermijd passieve uitdrukkingen zoals die verantwoordelijk zijn voor en taken omvatten.

Vaardigheden (optioneel)

Hier is informatie over de sectie vaardigheden van een CV.

 • Voeg alle computersystemen waarmee je bekwaam bent, vooral als ze betrekking hebben op de functie waarvoor je solliciteert.
 • Onder andere vreemde talen waarmee u bekend bent; staat zowel de taal als uw niveau van vertrouwdheid (begin, intermediair, bekwaam, vloeiend).
 • Eventuele andere vaardigheden die je hebt die betrekking hebben op de baan, maar zijn niet elders in uw CV opgenomen.

Vrijwilligerswerk (optioneel)

 • U kunt onder andere een vrijwilliger ervaring sectie om uw leiderschap, communicatieve vaardigheden, enz. Te brengen een lijst van de naam van de organisatie, de data van uw vrijwilligerswerk, en je prestaties.

Hobby’s en interesses (optioneel)

 • U kunt ook een hoofdstuk over je hobby’s en interesses zijn onder als ze betrekking hebben op de positie. Bijvoorbeeld, als u een aanvraag om te werken bij een sportzaak, dan kunt u ook uw passie voor basketbal.

Resume Sample

Dit is een voorbeeld van een cv.

Ahmad Faishal
1234 Outback Ridge
Jackson, WY 83002
(123) 456-7890
faishal@email.com

autotechnicus

Hoogopgeleide Automotive Technician met 7 jaar ervaring in reparatie en onderhoud van binnenlandse en buitenlandse auto’s.

 • Bewezen track record met een uitstekende service in auto reparatiewerkplaats klanten.
 • Outstanding arbeidsethos en teambuilding vaardigheden; bereid om overwerk en flexibele shifts werken.
 • ASE Certified Mechanic.

PROFESSIONELE ERVARING
Ace Garages, Jackson, WY
Automotive Technician / Mechanic , januari 2017-heden
Vakkundig diagnose en herstel van problemen met de binnenlandse en Japanse auto’s importeren. Opbouwen en repareren van motoren, radiatoren, en waterpompen; voeren power systeem af te breken en te repareren.

 • Creëerde een proces checklist om te helpen bij het trainen nieuwe medewerkers en de samenhang in de automobielindustrie en reparatie.
 • Gewaarborgd operationele naleving van alle state voertuig eisen en beheersing van de emissies normen.

Johnson’s Garages, Idaho Falls, ID
Automonteur , juni 2013-december 2016
gekeurde voertuigen te identificeren, op te lossen en te repareren schade en storingen. Geïnstalleerde nieuwe onderdelen en systemen; bediende pneumatische en lucht compressietools.

 • Achtervolgd voortgezet onderwijs in toenemende veiligheid en emissies motor controle regelgeving en technologieën.

Howard Brothers Construction, Idaho Falls, ID

Arbeider , juni 2011-juni 2013
Gelijktijdig met het onderwijs, gewerkt aan residentiële bouwprojecten als een lijstenmaker. Gebruikt hand- en elektrisch gereedschap; bediend backhoes en minigraafmachines.

 • Gehandhaafd perfecte opkomst record.

OPLEIDING

Advanced Technical Certificate in Automotive Technology 2013
College of Eastern Idaho, Idaho Falls, ID
ASE (National Institute for Automotive Service Excellence) gecertificeerd

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *