Hoe maak je een Chronologisch CV aanmaken

Posted on

 Hoe maak je een Chronologisch CV aanmaken


Een chronologisch CV is een van de meest voorkomende cv-formaten en er is een goede reden voor: Werkgevers hebben de neiging om het op prijs stellen, want het is eenvoudig en makkelijk te scannen.

Als je een CV nooit eerder hebt gemaakt, en je zit neer op een van de grond af op te bouwen, heeft u waarschijnlijk een chronologisch cv in het achterhoofd. En terwijl dat de beste keuze zou kunnen zijn voor u, het is de moeite waard het leren van wat chronologische cv goed doen – en hoe goed Soort One, zodat u dit type cv naar beste voordeel kan gebruiken.

Omgekeerd chronologische, Technisch

Een chronologisch CV geeft uw werk geschiedenis in volgorde van datum, waarbij de meest recente positie aan de top. Het kan onder meer een cv doel of carrière samenvatting voor de lijst van werkervaringen.

Opmerking: Het is belangrijk om de feiten op een rijtje te krijgen als je je werkervaring je verkoopt, zodat de werkgever niet zullen denken dat je liegt op je cv moeten ze besluiten om een ​​antecedentenonderzoek te doen. Zorg ervoor dat de data, functiebenamingen, salaris geschiedenis (indien aanwezig), enz. Correct zijn voordat je je CV en aanvraag indienen.

Onderwijs, certificeringen en speciale vaardigheden volgen werkervaring in deze stijl van CV.

De voordelen van een chronologisch CV

De chronologische CV is een van de meest gebruikte modellen, en de bekendheid alleen al maakt de informatie makkelijker te absorberen. Idealiter, het toont de voortgang van een loopbaan duidelijk.

Het kan gemakkelijker samen te stellen zijn, ook, omdat de oriëntatie op data helpt u bij het vastspijkeren de details van uw eigen werk geschiedenis.

Wanneer moet een chronologisch CV gebruiken

Zoals benadrukt werk geschiedenis, de chronologische CV is het meest effectief voor kandidaten met een solide ervaring in het veld. Door presentatie van uw werk geschiedenis vooraan in het midden, je meteen zien de werkgever die je hebt in verband ervaring en vaardigheden.

Wanneer Niet om een ​​Chronologisch CV gebruiken

Hoewel veel werkgevers de voorkeur aan een chronologisch cv, er zijn momenten waarop het is niet de juiste keuze. Een paar voorbeelden:

 • Als je net je carrière bent beginnen: De chronologische cv-formaat zal niet goed werken als je nieuw bent in het personeelsbestand zijn. U kunt alle benodigde vaardigheden en toepassing ervaring buiten het gebied van betaald werk, zoals vrijwilligerswerk en stages te hebben. Maar als je een chronologisch cv kiest, wordt de hiring manager zien alleen uw gebrek aan betaald werk ervaring, niet je vaardigheden. In dit geval, een functionele cv, welke vaardigheden dan lineaire werkervaring benadrukt, zal u helpen uw zaak te maken.
 • Als je carrière bent verandert: Veel werkgevers zullen uw CV zetten in de “nee” stapel als ze zien dat je hoeft niet direct relevante werkervaring. Kies een andere stijl, zoals een functionele cv die zich richt op uw vaardigheden en ervaring of een combinatie cv, die zowel uw vaardigheden en uw werk geschiedenis lijsten.
 • Als je gaten in je werk geschiedenis: Misschien hebt u werkloos geweest voor een lange periode van tijd, of de tijd hebben genomen van het personeelsbestand om de zorg voor jonge kinderen of zieke familieleden. Ongeacht de reden waarom u uit van de beroepsbevolking bent geweest, het kiezen van een formaat dat weergeeft wat u kunt doen, in plaats van uw werk geschiedenis, zal u helpen om de beste indruk te maken.
 • Wanneer u regelmatig van baan veranderd heb: Werknemer loyaliteit is een ding van het verleden, en voor goede reden: zeer weinig werkgevers houden werknemers voor het geheel van hun loopbaan meer. Echter, te veel verandering van baan slecht uit aan het inhuren van managers, die niet willen om tijd en geld te investeren trainen van een werknemer die gaat om het schip te springen. Als u een geschiedenis van job-hopping, een chronologisch cv is waarschijnlijk niet de beste pasvorm.

Ermee beginnen

Overweeg het gebruik van een sjabloon om u te helpen uw CV te creëren. Sjablonen geven u een kant-en-klare lay-out en begeleiden u door het proces van het vullen van het uit.

Hervatten voorbeelden kan helpen zien wat voor soort inhoud die u moet opnemen in uw document, en hoe je moet schrijven en formatteren.

Chronologische CV Sample

Aanvrager
999 Chugalug Way
Wheaton, MA 60187
Cell: (123) 555-1234
applicant@email.com

carrièredoelstelling

Administratief coördinator zoekt leidinggevende functie bij een top bedrijf dat haar in staat stellen om haar organisatorische en leidinggevende vaardigheden te gebruiken, terwijl de coördinatie van de workflow en het toezicht bedrijf logistiek.

kernkwalificaties

 • Zeer georganiseerd individu kunnen behandelen en toezicht houden op meerdere taken tegelijk.
 • Ervaring planning werknemer trainingen, vergaderingen personeel en verhuizingen.
 • Hebben nauwkeurig beheerd een miljoenen dollars budget.

PROFESSIONELE ERVARING

Administratief Coördinator , Mannix Services, Naperville, IL
december 2016 – Present

Verantwoordelijk voor de analyse van de maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse verkoop rapporten.

 • Bereikt 100 procent zekerheid voor de afgelopen twee jaar.
 • Verantwoordelijk voor het plannen van trainingen, seminars en conferenties.

Ambtelijk secretaris, Minnesota Life Insurance, Barrington, IL
juni 2014 – december 2016

Overzag onderzoek en ontwerp van de verkoop en training presentaties, die vloeiend in PowerPoint, SlideShare, en Prezi.

 • Verantwoordelijk voor het plannen van een drie-persoons opleiding van het personeel.

Faciliteiten Assistant , SBC Warburg Dillon Reed, Chicago, IL
mei 2012 – juni 2014

Verantwoordelijk voor het balanceren van een $ 7 miljoen faciliteiten budget.

 • Gepland onderhoud vraagt, personeelsvergaderingen, verhuizingen, en bouwprojecten.

General Manager , KSMR Radio 92,5 AM / 94,3 FM, Winona, MN
mei 2000 – Mei 2012

Verantwoordelijk voor een 36-member personeel, evenals een 7-lid management team, met taken die disciplinaire maatregelen, budgettering, speciale verzoeken, programmaschema, en huur inbegrepen.

 • Voorzitter van een commissie die een subsidie ​​ontvangen voor het verhogen van het station voorzieningen.

OPLEIDING

Bachelor of Arts in Public Relations
St. Mary’s University of Minnesota, Winona, MN

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *