Hoe ontslag te nemen uit een baan om persoonlijke redenen

Posted on

Wanneer je nodig hebt om ontslag te nemen uit een baan om persoonlijke redenen, kan het moeilijk zijn om te weten hoe je je werkgever te vertellen, en hoeveel informatie te delen.

Verrassend, hoef je niet per se nodig om gegevens te verstrekken aan uw werkgever. Bijvoorbeeld, kun je gewoon zeggen dat u vertrekt om persoonlijke redenen of familiale redenen.

In andere gevallen kunt u een reden op te geven. Bijvoorbeeld, als u vertrekt als gevolg van een ziekte in de familie of je gaat naar een stay-at-home ouder te zijn, zou je dit delen. Indien u graag uw werkgever te voorzien van een reden voor uw ontslag, zijn er een aantal goede redenen die u kunt delen om te vertrekken op een positieve noot.

Om u te helpen het proces te navigeren, hier is wat advies over hoe om af te treden, hoe je je baas te vertellen, en hoe te blijven op goede voet met het bedrijf na het verlaten.

Hoeveel informatie om te delen

Het kan moeilijk zijn om te weten hoeveel met uw werkgever te delen over de reden waarom u vertrekt.

Tip : Als u bij allen ongerust over het delen van uw redenen, gewoon zeggen dat je vertrekt om persoonlijke redenen.
Dit zal laten zien aan je baas dat je niet verlaten, omdat je niet tevreden bent met het bedrijf zijn.

Als u denkt dat u misschien opnieuw toe te passen voor een baan bij het bedrijf zodra uw persoonlijke problemen zijn opgelost, zou je een beetje meer detail te verstrekken. Bijvoorbeeld, als je ontslag, omdat je gaat naar een stay-at-home ouder voor een paar jaar, zou je dit uitleggen aan je baas.

Als u daadwerkelijk ontslag, omdat u tevreden bent met uw werk bent, ga niet in detail treden over dit. U wilt een goede relatie met het bedrijf (en uw leidinggevende) te behouden, zodat u ze kunt gebruiken als referentie. In dat geval kunt u de vage taal die u vertrekt om persoonlijke redenen te gebruiken.

Het delen van een reden voor het beëindigen – Or Not

Bij ontslag om persoonlijke redenen, wil je altijd om je baas first-in persoon te praten als dat mogelijk is. U kunt zelf beslissen of u wilt hem of haar te voorzien van persoonlijke gegevens in verband met waarom u vertrekt tijdens het gesprek.

Na een gesprek met je baas, follow-up met een ontslagbrief aan je baas, evenals een vertegenwoordiger van Human Resources. U kunt kiezen hoe veel te delen met human resources over de reden waarom u vertrekt, maar uit te leggen dat je vertrekt om persoonlijke redenen, en bevatten informatie over wanneer je zal verlaten. Indien mogelijk, bieden om te helpen tijdens de overgang. Vergeet niet in beide brieven niet al te langdradig te krijgen; u wilt de brief kort te houden.

Als u niet zeker weet hoe u uw brief te schrijven, het is goed om een ​​monster ontslagbrief als uitgangspunt te gebruiken voor uw eigen brief of e-mail.

Ontslagbrief voor persoonlijke redenen

Hier is een voorbeeld van een ontslag e-mail om persoonlijke redenen. gaat ook meer voorbeeldbrieven en, met en zonder redenen voor het verlaten van uw baan.

Subject Line: Ontslag – Linda Evangelista

Beste Mark,

Ik wil u te adviseren dat ik zal ontslag om persoonlijke redenen, effectieve 27 september 2019.

Ik zeer veel waardering voor de steun en begeleiding die u me hebt verstrekt tijdens mijn tijd bij het bedrijf ABC. Mijn tijd samen met het bedrijf is een waardevol onderdeel van mijn carrière, en ik ben dankbaar voor de kansen die tijdens mijn ambtstermijn hier om te voorzien.

Als er iets is in alles wat ik kan doen om te helpen met de overgang, laat het me weten. Ik zal ook beschikbaar per telefoon en e-mail zijn als ik van hulp kan zijn.

Vriendelijke groet,

Linda
Email
Phone

Andere manieren om ontslag te nemen uit een Job

Terwijl de beste manier om ontslag te nemen is om uw werkgever in persoon te vertellen en vervolgens de follow-up met een officiële ontslagbrief, soms persoonlijke problemen komen snel en je bent gedwongen ontslag te nemen in haast.

Wanneer er verzachtende omstandigheden, moet u om af te treden op de telefoon of een e-mailbericht te sturen. Dit zijn echter geen professionele manieren om een ​​ontslag te behandelen. Gebruik alleen deze methoden in noodsituaties.

Idealiter moet u uw werkgever ten minste twee weken merken wanneer je ontslag geven. Dit is de geaccepteerde professioneel en hoffelijk gedrag op de werkplek. Echter, in sommige gevallen, moet je minder kennis te geven, maar alleen doen als het een noodgeval. Je wilt altijd om mensen zo veel mogelijk tijd aan te passen aan uw vertrek te geven.

Blijf Positief Terwijl u On Moving

Het is de belangrijkste dat je positief zijn bij de bespreking van het bedrijf, en uw taak. Er is niets te winnen door zich negatief, en alles te verliezen.

Op de weg, kan uw werkgever moeten dienen als referentie voor u of u kunt een brief van aanbeveling van hem of haar wilt. Ook, wil je niet wat je zegt over uw werkgever om toekomstige werkgelegenheid in gevaar brengen als bekend wordt dat je negatief bent.

Zelfs als u uw baan haat, haat het bedrijf, of het loon is verschrikkelijk, moet je niet vergeten een van die in uw brief of uw gesprek met je baas.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *