Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief – Monsters Cover Letter & Schrijven Tips

Posted on

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief - Monsters Cover Letter & Schrijven Tips

Moet u een begeleidende brief te solliciteren naar een baan te schrijven? In de meeste gevallen, is het antwoord ja. Je sollicitatiebrief kan het verschil tussen het verkrijgen van een sollicitatiegesprek of het hebben van je cv genegeerd, dus is het verstandig om de nodige tijd en moeite te besteden aan het schrijven van effectieve sollicitatiebrieven.

Hier is alle informatie die u nodig hebt om een ​​begeleidende brief dat uw aanvraag wordt opgemerkt schrijven. Geef je mening over deze tips voor wat er in een begeleidende brief, hoe het te formatteren op te nemen, en voorbeelden van de vele verschillende professioneel geschreven sollicitatiebrieven.

Wat is een sollicitatiebrief?

Voordat u begint met het schrijven van een sollicitatiebrief, moet je jezelf vertrouwd te maken met een doel van het document. Een sollicitatiebrief is een document verzonden met uw cv naar aanvullende informatie over uw vaardigheden en ervaring te bieden.

De brief geeft gedetailleerde informatie over de reden waarom u in aanmerking voor de job waarvoor je solliciteert. Niet zomaar herhalen wat er op je CV – in plaats van, onder meer specifieke informatie over de reden waarom je bent een sterke match voor functie-eisen van de werkgever. Denk aan uw sollicitatiebrief als een verkooppraatje dat de markt zal brengen uw referenties en u helpen om het gesprek te krijgen. Als zodanig, wilt u ervoor zorgen dat uw sollicitatiebrief maakt de beste indruk op de persoon die deze bekijkt.

Een sollicitatiebrief begeleidt meestal elke hervatten u verstuurt. Werkgevers gebruiken sollicitatiebrieven als een manier om kandidaten voor beschikbare banen te screenen en te bepalen welke kandidaten zij zouden willen interviewen. Indien een werkgever een begeleidende brief vraagt, zal het in de vacature vermeld. Zelfs als het bedrijf niet te vragen voor een, kunt u het toch maar op te nemen.

Het zal laten zien dat je een extra inspanning in uw toepassing hebben gezet.

De verschillende soorten sollicitatiebrieven

Er zijn drie algemene types van sollicitatiebrieven. Kies een type van de brief die overeenkomt met uw reden voor het schrijven.

  • De sollicitatiebrief die reageert op een bekende vacature ( zie begeleidende brief monsters )
  • De prospectie brief die informeert over mogelijke posities ( zie vraag brief monsters )
  • De netwerken brief die informatie en hulp in je zoektocht naar werk vraagt ( zie netwerken letter voorbeelden )

Wanneer u solliciteert naar een baan die is geplaatst door een bedrijf dat huurt, wordt u met behulp van de “sollicitatiebrief” stijl.

Wat moet worden vermeld in je sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief moet een aanvulling, niet dupliceren, je CV. Het doel is om de data-georiënteerde, feitelijke hervatten interpreteren en voeg een persoonlijk tintje aan uw aanvraag voor de werkgelegenheid. Lees meer over de verschillen tussen een CV en een begeleidende brief om ervoor te zorgen dat je begint je sollicitatiebrief schrijven met de juiste aanpak.

Een sollicitatiebrief is vaak uw vroegste geschreven contact met een potentiële werkgever, het creëren van een kritische eerste indruk. Iets dat lijkt misschien een kleine fout, zoals een typo, kan uw aanvraag krijgt er meteen ook afgeslagen de lijst. Aan de andere kant, zelfs als uw sollicitatiebrief is foutloos en perfect geschreven, als het generiek (en geen enkele verwijzing naar het bedrijf, of voor één specifieke in de job description) is het waarschijnlijk ook door een verhuren worden afgewezen manager.

Effectieve sollicitatiebrieven de redenen voor uw belangstelling voor de specifieke organisatie en identificeren van uw meest relevante vaardigheden of ervaringen. Bepaal de relevantie door het zorgvuldig lezen van de functieomschrijving, de evaluatie van de vereiste vaardigheden en bijpassende ze naar je eigen vaardigheden.

Denk aan gevallen waarin u die vaardigheden toegepast, en hoe je effectief in de beschikbare staat zou zijn.

Geef je mening over een lijst van wat in een begeleidende brief naar een baan op te nemen voordat u aan de slag.

Wat te Leave Uit je sollicitatiebrief

Er zijn een aantal dingen die je niet nodig hebt in de begeleidende brieven schrijf je op te nemen. De brief gaat over uw kwalificaties voor de baan, niet over jou persoonlijk. Er is geen noodzaak om geen persoonlijke informatie over uzelf of uw familie in te delen. Als u niet alle kwalificaties van de werkgever is op zoek naar hebben, niet vermelden. In plaats daarvan concentreren op de referenties die u hebt dat er een match zijn. Niet salaris te noemen, tenzij het bedrijf vraagt ​​om uw salaris eisen. Heeft u vragen over de baan, het salaris, het schema, of het voordelen hebben, is het niet gepast om ze te vermelden in de brief.

Een ding dat is heel belangrijk is om niet te veel te schrijven. Houd uw brief gericht, beknopt, en een paar alinea’s lang. Het is belangrijk om net genoeg informatie om de personeelsmanager te verleiden om u te contacteren voor een interview over te brengen.

Als je te veel te schrijven, het is waarschijnlijk niet zal worden gelezen.

Pas Uw sollicitatiebrief

Het is heel belangrijk dat je sollicitatiebrief worden aangepast aan elke functie waarvoor je solliciteert naar. Dit betekent meer dan alleen het veranderen van de naam van het bedrijf in het lichaam van de brief.

Iedere sollicitatiebrief je schrijft moet worden aangepast aan onder meer:

  • Welke job je solliciteert voor (onder meer de functie in uw eerste paragraaf)
  • Hoe je geleerd over de baan (en een verwijzing als je die hebt)
  • Waarom u in aanmerking komt voor de baan (wees specifiek)
  • Wat moet je de werkgever te bieden, en waarom je wilt werken in dit specifieke bedrijf (overeenkomen met uw vaardigheden om de functieomschrijving, en lezen over de missie, waarden en doelstellingen van de organisatie te vermelden in uw brief)
  • Dank u voor het wordt overwogen voor de baan

Cover Richtlijnen Correspondentie

Hier volgt een overzicht van de items die moeten worden opgenomen in elke sollicitatiebrief. Voordat je begint, kan het nuttig zijn om te beoordelen wat begeleidende brief monsters, maar dat je een visuele weergave van hoe alles op de pagina past.

Deze sollicitatiebrief voorbeelden, zowel schriftelijk als e-mail, zijn ontworpen voor een verscheidenheid van verschillende types van sollicitaties en onderzoeken werkgelegenheid. Heeft moet u de tijd om uw brief personaliseren nemen, dus het is een sterke bevestiging van uw vermogen om de functie waarvoor je solliciteert doen.

Header
Een sollicitatiebrief moet beginnen met uw en contactgegevens van de werkgever (naam, adres, telefoonnummer, e-mail), gevolgd door de datum. Als dit een e-mail in plaats van een echte brief, ook uw contactgegevens aan het einde van de brief, na uw handtekening.

Uw contactgegevens moeten omvatten:
Voor- en achternaam
Straat Adres
Plaats, Provincie Postcode
Telefoon
Email

Aanhef
Begin je sollicitatiebrief begroeting met “Dr./Mr./Ms. Achternaam.” Als u niet zeker weet of uw contactpersoon mannelijk of vrouwelijk is, kun je uit te schrijven hun volledige naam. Als u niet de naam van de werkgever weet, gewoon schrijven: “Lieve Verhuren Manager.” Dit is beter dan de generieke en formele, “Aan wie het aanbelangt.”

Geef je mening over informatie over hoe u de juiste begeleidende brief groet aan een die werkt voor de baan en bedrijf je solliciteert om te selecteren kiezen.

Inleiding
Begin uw inleiding door te stellen welke baan je solliciteert. Uitleggen waar je gehoord over de baan, vooral als je gehoord over het van een contact in verband met het bedrijf. In het kort gezegd hoe uw vaardigheden en ervaring overeenkomen met het bedrijf en / of de positie; dit zal de werkgever een voorbeeld voor de rest van uw brief te geven. Je doel in de inleiding is om de aandacht van de lezer te krijgen. Om te beginnen, zie de voorbeelden van boeiende opening straffen voor sollicitatiebrieven.

Body
In een paragraaf of twee, uit te leggen waarom je geïnteresseerd bent in het werk bent en waarom je een uitstekende kandidaat voor de functie te maken. Vermeld in de vacature vermeld specifieke kwalificaties, en uitleggen hoe je aan deze kwalificaties. Niet zomaar herhalen je cv, maar geven specifieke voorbeelden die je vaardigheden te tonen.

Vergeet niet, acties spreken luider dan woorden, dus niet alleen “vertellen” de lezer dat u, bijvoorbeeld, een geweldige teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden en een uitstekende aandacht voor detail. Gebruik in plaats daarvan concrete voorbeelden van je werk ervaring om “show” deze eigenschappen in actie. Hier vindt u meer informatie over wat er in het hoofdgedeelte van een begeleidende brief op te nemen.

Closing
In de laatste sectie van uw sollicitatiebrief, herformuleren hoe je vaardigheden maken je een sterke fit voor het bedrijf en / of de positie. Als je kamer (vergeet niet, net als je cv, moet je sollicitatiebrief niet langer dan één pagina – is hier meer informatie over hoe lang een sollicitatiebrief zou moeten zijn) kunt u ook bespreken waarom je zou willen werken op dat specifieke bedrijf.

Staat dat u graag de gelegenheid om te interviewen of discussieer werkgelegenheid. Leg uit wat u gaat doen om de follow-up, en als je het zal doen. Bedank de werkgever voor zijn / haar overweging.

Handtekening
Gebruik een gratis dicht, en sluit dan je sollicitatiebrief met uw handtekening, met de hand geschreven, gevolgd door uw getypte naam. Als dit is een e-mail, gewoon ook uw getypte naam, gevolgd door uw contactgegevens, na de gratis te sluiten.

Formaat Uw sollicitatiebrief

Uw sollicitatiebrief moet worden geformatteerd als een professionele zakelijke brief. Het lettertype moet het lettertype dat u gebruikt op uw cv te passen en simpele en makkelijk te lezen moeten zijn. Basic fonts zoals Arial, Calibri, Georgia, Verdana en Times New Roman werken goed. Een lettergrootte van 10 of 12 punten goed leesbaar. Standaard marges 1” op de boven-, onder- en linker- en rechterkant van de pagina.

Voeg een ruimte tussen de header, begroeting, elke paragraaf, het sluiten en uw handtekening. U kunt het lettertype en de marge maten te verminderen om het document op een enkele pagina te houden, maar zorg ervoor dat voldoende witte ruimte te laten voor uw brief gemakkelijk te lezen zijn.

Bewerken en Proeflees je sollicitatiebrief

Vergeet niet om je sollicitatiebrief bewerken en het bewijs voordat u het verzendt. Het klinkt misschien gek, maar zorg ervoor dat u de juiste werkgever en bedrijfsnamen die – wanneer u meerdere sollicitatiebrieven in een keer te schrijven, is het gemakkelijk om een ​​fout te maken. Printen en lezen van de brief hardop is een goede manier om kleine typefouten, zoals ontbrekende woorden of zinnen die vreemd klinken te vangen.

Controleer altijd de spelling van de naam van uw contactpersoon, evenals de naam van het bedrijf. Hier zijn meer tips voor het proeflezen van een begeleidende brief. Indien mogelijk, werf aan een vriend of een familielid te helpen proeflezen je sollicitatiebrief, als twee paar ogen zijn beter dan één en zelfs professionele proeflezers niet altijd vangen hun eigen fouten.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *