Hoeveel uur is een deeltijdbaan?

Posted on

Hoeveel uur is een deeltijdbaan?

De uren die je werkt kunnen variëren als je een deeltijdbaan hebt, aangezien er niet één norm is die bepaalt hoeveel uur per dag of week een deeltijdbaan is. Of uw rol als parttime of fulltime wordt beschouwd, kan afhangen van het aantal uren per week dat u verwacht te werken en hoe een werkgever de arbeidsstatus aanwijst.

In deze gids leert u hoe bedrijven en organisaties deeltijdbanen definiëren en hoe dit van invloed kan zijn op deeltijdwerknemers.

Wat is een deeltijdbaan?

Over het algemeen is een deeltijdbaan een baan waarbij een persoon minder uren per week moet werken dan een werknemer die als voltijds wordt beschouwd. Volgens de Fair Labor Standards Act bepalen werkgevers hoe hun werknemers worden ingedeeld. Dat gezegd hebbende, er zijn verschillende manieren waarop werkgevers (en de wet) dit kunnen doen.

Wettelijke definities

De definitie van een deeltijdbaan kan verschillen. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics beschouwt werknemers die minder dan 35 uur per week werken als parttime. Dat is echter alleen voor statistische doeleinden. De Belastingdienst daarentegen beschouwt meer dan 30 uur per week of meer dan 130 uur per maand als voltijd. De wet inzake patiëntbescherming en betaalbare zorg gebruikt dezelfde norm van 30 uur per week als de IRS om in aanmerking te komen voor uitkeringen op grond van de wet.

Bedrijfs voorwaarden

Veel werkgevers nemen een definitie van een deeltijdwerknemer op in hun bedrijfsbeleid, waarin het aantal uren per week dat deeltijdwerknemers werken wordt aangegeven. Amazon heeft bijvoorbeeld drie categorieën die het gebruikt om te bepalen welke werknemers in aanmerking komen voor bepaalde voordelen: deeltijdwerkers werken 20-29 uur; werknemers met beperkte tijd werken 30-39 uur; en fulltime werknemers zijn degenen die 40 uur of meer per week werken.

Fulltime versus parttime banen

Om de verschillen tussen deeltijd- en voltijdbanen nog ingewikkelder te maken, kunnen de uren die als voltijds worden beschouwd ook variëren. Hoewel de traditionele uren voor voltijdwerk ooit werden beschouwd als 40 uur per week, is dat verschoven, waarbij sommige werkgevers minder uren nodig hebben en andere meer.

Net als bij deeltijdbanen definieert de Fair Labor Standards Act geen fulltime dienstverband. De wet voorziet echter wel in overwerkvergoeding voor gedekte werknemers die meer dan 40 uur in één werkweek werken.

Opmerking: een persoon die deel uitmaakt van de gig-economie wordt beschouwd als een onafhankelijke contractant of als zelfstandige die een paar uur per week of fulltime kan werken, afhankelijk van de branche en persoonlijke voorkeuren. Als u niet op de loonlijst van een werkgever staat, kunt u uw eigen planning bepalen.

Parttime baan Werkschema’s

Parttime werkschema’s variëren. Wanneer u wordt aangenomen voor een parttime functie, kunnen de uren en dagen waarop u wordt verwacht te werken vooraf worden gespecificeerd (vaak via de vacature), of uw schema kan flexibel zijn en worden ingesteld op een dagelijkse, wekelijkse , of maandelijks zoals bepaald door uw werkgever.

Hier zijn bijvoorbeeld enkele mogelijke vacatures die verwijzen naar schema’s:

  • “We kunnen heel flexibel zijn met de dagen en roosteruren van een parttime medewerker.”
  • “Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit parttime en fulltime rollen met vroege ochtend-, dag- en nachtdiensten.”
  • “Het rooster is van maandag tot en met donderdag, met diensten van 10 uur en fulltime en parttime posities beschikbaar.”

Hoe kom je erachter hoeveel uur per week je zult werken?

Voordat u instemt met deeltijdwerk, is het belangrijk om te begrijpen wat er van de functie wordt vereist en of deze bij u past. Hieronder vindt u enkele manieren om erachter te komen hoeveel uur u zult werken wanneer u wordt aangenomen voor een parttime functie.

  • Bekijk de vacature : Lees de functiebeschrijving aandachtig door voordat je solliciteert naar een functie. U kunt misschien zien hoe flexibel de baan is en hoeveel uren en dagen u naar verwachting per week zult werken.
  • Ken je beschikbaarheid : Het kan zijn dat je wordt gevraagd wanneer je kunt werken (dagen/uren) voor een sollicitatie, dus weet wat je beschikbaarheid is voordat je solliciteert. Veel werkgevers zijn flexibel en werken rond de schema’s van studenten, ouders, gepensioneerden en mensen met andere tijdsbeperkingen en verplichtingen.
  • Vraag tijdens een sollicitatiegesprek : Als er van tevoren geen rooster wordt genoemd, is het acceptabel om tijdens een sollicitatiegesprek naar het werkrooster te informeren als de interviewer je niet eerst naar je beschikbaarheid vraagt. Maak een lijst met wanneer je beschikbaar bent (en wanneer niet) om te delen. Flexibiliteit is altijd een pluspunt omdat het de werkgever gemakkelijker maakt om dekkingen in te plannen.

Parttime arbeidsvoorwaarden en extra’s

In sommige gevallen kunnen deeltijdwerkers in aanmerking komen voor bedrijfstoeslagen. Sommige uitkeringen zijn wettelijk en wettelijk geregeld, terwijl andere door werkgevers aan deeltijdwerknemers worden aangeboden.

Door het bedrijf verstrekte voordelen

Voordelen die een parttime werknemer ontvangt, kunnen verschillen van waar fulltime werknemers voor in aanmerking komen, maar veel bedrijven zijn genereus met de voordelen die ze aan alle werknemers bieden. De supermarktketen Publix heeft bijvoorbeeld een lange lijst met voordelen die beschikbaar zijn voor alle in aanmerking komende medewerkers. Deze omvatten een plan voor aandelenbezit, groepsgezondheids-, tandheelkundige en visieplannen, collegegeldbijstand en kansen voor vooruitgang. Er worden extra voordelen aangeboden aan in aanmerking komende fulltime medewerkers, waaronder vakantiegeld en betaalde vakantiedagen.

Opmerking : Werkgevers zijn niet wettelijk verplicht om een ​​ziektekostenverzekering af te sluiten voor deeltijdse werknemers, zelfs niet als ze dekking bieden voor voltijdse werknemers. Parttime werknemers komen mogelijk in aanmerking voor het afsluiten van een ziektekostenverzekering via een marktplaats voor ziektekostenverzekeringen of via branchespecifieke groepen en organisaties.

Verplichte personeelsbeloningen

Sommige voordelen zijn wettelijk voorzien, ongeacht uw arbeidsstatus. Voordelen kunnen worden opgelegd door federale, staats- of lokale wetgeving en variëren van staat tot staat. De Affordable Care Act (ACA) vereist bijvoorbeeld dat werkgevers een ziektekostenverzekering aanbieden aan personen die minimaal 30 uur per week werken.

Familie en medisch verlof

De federale wet op gezins- en ziekteverlof biedt in aanmerking komende werknemers die 12 maanden onmiddellijk vóór hun verlof 1250 uur hebben gewerkt, onbetaald, beschermd werkverlof. Dat komt neer op zo’n 24 uur per week, dus deeltijdwerkers die ook aan de overige eisen (bedrijfsgrootte en dienstduur) voldoen, kunnen in aanmerking komen voor onbetaald verlof.

Sommige staten hebben ook programma’s voor gezinsverlof. In de staat New York, bijvoorbeeld, komen werknemers met een regelmatig schema van minder dan 20 uur per week in aanmerking voor betaald gezinsverlof na 175 dagen gewerkt te hebben, die niet aaneengesloten hoeven te zijn. Werknemers met een regulier rooster van 20 uur of meer per week komen in aanmerking na 26 aaneengesloten weken in dienst.

Werkloosheidsuitkering

Werkloosheidsuitkeringen worden op staatsniveau beheerd en of u in aanmerking komt voor gedeeltelijke werkloosheid hangt af van de staat waarin u werkt. Het hangt er ook van af of u al dan niet in aanmerking komt voor een werkloosheidsuitkering op basis van uw arbeidsverleden.

Arbeidsongeschiktheids- en arbeidsongeschiktheidsverzekering

Werknemers die worden gedefinieerd als gewonden of die een ernstige medische ziekte hebben, kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van werknemers via federaal beheerde programma’s. Elke staat heeft ook zijn eigen richtlijnen voor het in aanmerking komen voor werknemerscompensatie voor werknemers die gewond zijn geraakt of ziek zijn geworden door het werk. In de meeste staten komen alle werknemers in aanmerking voor uitkeringen.

Er zijn ook federale en staatsprogramma’s die voordelen bieden aan gehandicapte werknemers. Sommige staten eisen van werkgevers dat ze dekking bieden voor arbeidsongeschiktheid, en andere niet. Werkgevers die dekking bieden, kunnen dekking op korte termijn, dekking op lange termijn of beide bieden.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *