Professionele Graden die leiden tot betaalde banen

Posted on

Professionele Graden die leiden tot betaalde banen

Bent u op zoek naar een opleiding die je voor te bereiden op een goedbetaalde baan? Overwegen om een ​​professionele graad. Een professionele graad, ook bekend als een eerste professionele graad, is een mate die je voorbereidt op een bepaalde loopbaan. De meest voorkomende voorbeelden van professionele graden zijn wet graden (JDs) en medische graden (MDS). Echter, er zijn vele anderen.

Het is nuttig om te weten welke mate programma’s zijn die er zijn, en die de neiging hebben te leiden tot goed betaalde posities. Dit kan u helpen een programma dat uw belangen en behoeften past te plukken.

Professionele Degrees vs. academische graden

Het Amerikaanse ministerie van Onderwijs definieert een professionele opleiding als een die aan de volgende criteria voldoet:

  • U moet de mate af te ronden om te oefenen in het vak (je zou ook moeten een licentie-examen af ​​te leggen om te oefenen)
  • U moet ten minste twee jaar van de universiteit te voltooien, voordat u het programma
  • Het programma (plus alle vorige college ervaring) moet ten minste zes jaar duren

De andere belangrijke kwaliteit van een professionele opleiding is dat het leert je wat je moet weten om een ​​bepaalde taak uit te voeren. Terwijl u nodig heeft om een ​​aantal wetenschappelijk onderzoek te verrichten (zoals een definitieve sluitstuk of papier), het programma richt zich op praktische lessen over het vak. Dit omvat vaak real-life ervaringen, zoals stages.

Dit is anders dan een academische graad, zoals een Doctor of Philosophy (Ph.D.), dat zich richt op onderzoek en andere wetenschappelijk werk. Terwijl academische graden ook ingaan op leren in de praktijk, is dit niet hun focus.

Tips voor een professionele opleiding Zenderselectie

Denk goed na over de baan die je wilt. De meeste professionele graden bereiden je voor een specifieke taak. Zorg er dus voor dat u wilt deze carrière pad te volgen voor het aanbrengen en het bijwonen van een professionele opleiding. Overweeg jobshadowing mensen in het veld eerste of stage in de industrie. Dit zal u helpen beslissen of u wilt gaan door de lange en dure proces van het krijgen van een graad.

Denk aan de kosten. De meeste professionele opleidingen duren twee tot vier jaar en kan duur zijn. Zorg ervoor dat u na te denken over de kosten van het programma voor het aanbrengen. Overweeg het aanvragen van financiële steun indien deze beschikbaar is. Terwijl u hopelijk in staat zal zijn om de leningen af te betalen met het geld verdiend van je eerste baan na school, wilt u ervoor zorgen dat u niet de wind met schulden kun je niet terug te betalen.

Check out de reputatie van het programma en de school. Kijk goed naar de reputatie van elk programma u een aanvraag voor. Vraag het Admissions Office voor informatie over het aantal alumni rechtstreeks verhuurd van het programma. Vraag welk percentage van de studenten gaat de licentie-examen. Indien mogelijk, praat met een aantal oud-studenten om meer informatie te krijgen. Zorg ervoor dat u uw tijd en geld te besteden aan een goed programma dat je de baan krijgen die je wilt.

Kijk in joint-opleidingen. Als u een aanvraag om hogescholen en weten welk beroep je willen nastreven na je afstuderen, overweeg dan het aanbrengen van een joint-opleiding. Sommige universiteiten bieden vijfjarige opleidingen waar studenten vullen een bachelor- en een professionele master’s degree op hetzelfde moment. Dit zou bespaart u tijd van toepassing is op een aparte graduate school na de universiteit en zou sneller dan een typische tweejarige master’s degree zijn. Echter, dit alleen doen als je vrij zeker van de carrière pad dat u wilt.

Graden die leiden tot hogere betaalde banen

Hieronder is een lijst van enkele van de professionele graden die leiden tot de meest winstgevende carrière. Natuurlijk, in gedachten houden dat je alleen moet kiezen voor een opleiding die je carrière belangen en behoeften past. Echter, deze lijst is een handige plek om te beginnen denken aan de moeite waard graduate school programma’s.

Alle salaris informatie is gebaseerd op gegevens van het Bureau of Labor Statistics’ Occupational Outlook Handbook.

1. Doctor of Medicine (MD)
Als u een arts te worden, heb je doorgaans naar een doctor in de geneeskunde te verdienen. Medische school programma’s duren vier jaar en beschikken over praktische ervaring in het werken in ziekenhuizen en dokterspraktijken. Mensen die medische school te voltooien en worden artsen kunnen zeer hoge salarissen te verdienen, variërend van $ 228.441 voor een baan in het algemeen kindergeneeskunde tot $ 441.185 voor een baan in de anesthesiologie.

Mensen die geïnteresseerd zijn in de geneeskunde kan ook overwegen een doctor in de osteopathie graad (DO), dat is een ander programma voor toekomstige artsen.

2. Doctor of Dental Medicine (DDS of DMD)
Net als de medische school, tand school programma’s doorgaans afgelopen vier jaar. Echter, als een algemene tandarts is een goed betaalde carrière: tandartsen verdienen een gemiddelde van $ 158.120 per jaar. Het aantal tandarts banen zal naar verwachting ook toenemen met 19 procent in de komende tien jaar of zo, die veel sneller is dan het landelijk gemiddelde.

3. Doctor Podiatry (DPM, DP, Pod.D.)
Een podotherapeut verzorgt patiënten met voet, enkel en onderbeen problemen. Zij beoordelen en problemen op te sporen, om te voorzien behandeling, en het uitvoeren van voet en enkel ingrepen.

Om een ​​podoloog worden, moet je een vierjarig Doctor of Podiatric Medicine programma te voltooien. Veel van de cursussen zijn gelijk aan die je zou nemen in een doctor in de geneeskunde of Doctor in de holistische geneeskunde programma.

Podologen verdienen een gemiddelde van $ 127.740 per jaar en zien banengroei van 10 procent, wat sneller is dan het landelijk gemiddelde.

4. Doctor of Pharmacy (Pharm.D.)
Apothekers afzien van medicijnen aan patiënten en geven informatie over deze medicijnen. Ze kunnen ook uit te voeren gezondheid screenings en zorgen voor vaccinaties.

Om een apotheker te worden, moet je een vier jaar professionele bachelor in de farmacie te voltooien en een vergunning (die vereist het nemen van twee examens.). Echter, er is vaak een grote uitbetaling: het gemiddelde salaris voor apothekers is $ 124.170 per jaar.

5. Juris Doctor (JD)
Interesse om een advocaat? Advocaten in de meeste staten moet een driejarige graad in de rechten, die cursussen en real-world ervaring in advocatenkantoren bevat, volledig invullen. Ze hebben ook een staat licentie-examen een zogenaamde “bar-examen” afleggen om te oefenen in een bepaalde staat.

Advocaten verdienen een gemiddelde van $ 119.250 per jaar.

6. Master of Science in de verpleegkunde (MSN)
U kunt werken als verpleegkundige (RN) met een geassocieerde deelneming of bachelor’s degree (of een diploma van een beroepsopleiding programma). Echter, als je wilt een nurse practitioner geworden (ook bekend als een geavanceerde praktijk geregistreerde verpleegster, of APRN), ten minste een Master of Science in de verpleegkunde nodig. Dit is typisch een tweejarig programma dat zowel praktisch leren en cursussen omvat.

APRNs kan ook gaan om een ​​doctor in de Nursing Practice (DNP) graad te verdienen. Het maakt niet uit in welke mate je verdient, echter, moet je een nationale certificering examen.

Nurse practitioner banen groeien met 31 procent – veel sneller dan het landelijk gemiddelde. APRNs kan een gemiddeld jaarsalaris van earn $ 110.930 .

7. Doctor of Optometry (OD)
Een optometrist onderzoekt patiënten ogen, diagnoses en behandelt visuele problemen en schrijft brillen en lenzen. Optometristen moeten een doctor in Optometrie programma, dat meestal duurt vier jaar te voltooien, en moet dan slagen voor een staat licentie-examen.

Na school, kunnen optometristen een gemiddeld salaris van earn $ 110.300 per jaar. Ze kunnen ook verwachten dat vele vacatures te vinden: het aantal banen zal naar verwachting groeien met 18 procent in de komende tien jaar.

8. Master of Health Administration (MHA)
Veel mensen in de gezondheidszorg administratie, vooral degenen die willen managers, krijgen een master’s degree in de administratie gezondheid (MHA). Deze programma’s duren meestal twee tot drie jaar en omvatten praktische bestuurlijke ervaring.

Terwijl mensen met een MHA gaan om een ​​aantal verschillende banen, een gemeenschappelijk standpunt is de gezondheidszorg manager. Gezondheidsdiensten managers (ook bekend als de gezondheidszorg managers en bestuurders in de zorg) plan, coördineren en directe medische en gezondheidszorg.

Gezondheidsdiensten managers verdienen gemiddeld salaris van $ 98.350 en zullen naar verwachting tot 20 procent groei van de werkgelegenheid te zien in de komende tien jaar.

9. Doctor in de diergeneeskunde (DVM, VMD)
Als je van de zorg voor dieren en willen naar een dierenarts te worden, moet u een doctor in de diergeneeskunde graad te verdienen. Dit is een vier-jarige opleiding die tijd in klaslokalen, laboratoria en klinieken omvat.

Veterinaire banen stijgt veel sneller dan het landelijk gemiddelde, en dierenartsen kan een gemiddeld salaris van earn $ 90.420.

10. Master of Business Administration (MBA)
Een Master of Business Administration is typisch een graad van twee jaar die studenten voorbereidt op een verscheidenheid van banen in het bedrijfsleven. Deze opdrachten kunnen variëren van een financieel analist (met een gemiddeld salaris van $ 82.450 ) tot financieel manager (met een salaris van $ 125.080 ). Veel banen in het bedrijfsleven groeien met een snelheid sneller dan het landelijk gemiddelde.

Een verwante graad is een Master of Public Administration, die meer over governance en public affairs richt. Studenten kunnen gaan op te draaien voor een politieke functie of werken in banen in de particuliere sector, zoals management analist (ook bekend als management consultant, die een gemiddelde salaris van heeft $ 82.450 ).

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *