Redenen waarom u niet terughoort over banen

Posted on

Redenen waarom je hoort niet terug Over Jobs

Er zijn veel verschillende redenen waarom u niet kan horen terug van werkgevers nadat u een aanvraag voor een baan. U kunt ook niet horen van een personeelsmanager nadat u tijd hebt besteed interviewen voor een nieuwe functie, die nog erger kunnen zijn. Niet weten waar je staat kan moeilijk en stressvol zijn.

Het kan een uitdaging zijn om te weten of je moet houden het aanvragen van meer banen of wachten totdat u een definitief antwoord over de positie in kwestie te krijgen. Als je in die zone waar je niet een idee over wat er gebeurt met een mogelijke positie, kan het beste om te blijven zoeken naar een baan vooruit tot je een stevige jobaanbieding. Dingen kunnen snel veranderen, en totdat je een formele overeenkomst om te gaan werken, het is niet in kannen en kruiken.

Waarom niet bedrijven de tijd nemen om aanvragers te melden waar ze staan ​​in het interview proces? En wat kunt u doen als het je overkomt? Geef je mening over enkele van de redenen waarom je niet horen terug van banen, en wat u kunt doen om een ​​status update op uw aanvraag te krijgen.

Waarom werkgevers Do not Let Aanvragers Know

Hoewel het de beleefde (en rechts) om te doen, zijn bedrijven niet verplicht om aanvragers die een sollicitatie of een CV voor een open positie in te dienen op de hoogte. 1

Sommige werkgevers maken er een erezaak van de kennisgeving van iedereen die van toepassing is. Anderen niet. Grote bedrijven kan software die het proces automatiseert en stuurt een bevestiging te erkennen dat de aanvraag is ontvangen te hebben. Deze systemen kunnen ook status updates op waar je staat in de aanvraagprocedure.

Opmerking: Kleinere bedrijven kunnen niet over de middelen om de follow-up met elke kandidaat, vooral wanneer er een grote pool van kandidaten voor een baan. In dat geval zal alleen de mensen wil het bedrijf interview waarschijnlijk worden gemeld.

Redenen Aanvragers Do not Hear Back

Er kunnen andere factoren die van invloed zijn het wervingsproces. Het is vaak niet zo gestroomlijnd als je zou denken, en het kan enige tijd duren om een ​​recensie toepassingen, beslissen wie interview, en welke kandidaat te huren.

Na het indienen van een sollicitatie of hervatten

In aanvulling op het bedrijf niet hebben van een procedure in de plaats aan de aanvragers op de hoogte, hier zijn enkele van de andere redenen waarom uw aanvraag niet een antwoord heeft ontvangen:

  • U niet over de vereiste referenties.  Als u niet beschikt over de attributen van de hiring manager op zoek is, zal je waarschijnlijk niet in aanmerking komen voor de baan.
  • Uw CV komt niet overeen met de functie-eisen. Je kon de kwalificaties, maar de werkgever kan niet in staat zijn om te vertellen dat je een wedstrijd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw CV laat zien waarom je een sterke kandidaat voor die specifieke positie bent.
  • Uw CV is een puinhoop.  Als u niet beschikt over een goed opgemaakte CV in te dienen, zonder typefouten of grammaticale fouten, kan je jezelf knock-out van de stelling.
  • Je hebt niet de vereiste documenten in te dienen.  Als een bedrijf vraagt om een begeleidende brief, het schrijven van monsters, referenties, of enig ander materiaal om uw aanvraag te ondersteunen, moet je het opgeven wanneer u van toepassing zijn.
  • Het bedrijf huurde iemand anders.  Het kan iets eenvoudigs als de positie te zijn gevuld, maar het bedrijf nog niet het verwijderen van de jobaanbieding.
  • Het inhuren van het bedrijf de plannen zijn veranderd.  De vennootschap kan hebben besloten de positie niet in te vullen of kan veranderd zijn de functie-eisen voor de functie. Budget problemen kunnen het wervingsproces zijn vastgelopen. Het management kan zijn veranderd, waardoor een tijdelijke inhuur bevriezen. Een interne kandidaat had kunnen worden gehuurd of bevorderd.
  • De sollicitatieprocedure kan langer dan je zou verwachten.  Het bedrijf kon wachten om een partij van cv’s te verzamelen vóór het begin van het interview proces.

Na een sollicitatiegesprek

Enkele van de redenen waarom je niet naar interview werden geselecteerd met een bedrijf kan ook verklaren waarom je niet follow-up communicatie niet ontvangen na een sollicitatiegesprek. Er zou een andere kandidaat die een betere pasvorm voor de rol te zijn, of het bedrijf kan hebben besloten om een ​​greep op het vullen van de positie te brengen.

Een andere reden waarom je niet kan horen over een baan na je gesprek zou kunnen zijn dat de personeelsmanager misschien niet hebben overwogen om een ​​goede pasvorm voor de cultuur van het bedrijf te zijn na een gesprek met u direct. Het kan ook zijn dat een andere kandidaat kan zijn doorverwezen door een huidige werknemer en kreeg een voordeel in het selectieproces. Hopelijk uw referenties had goede dingen te zeggen over jou. Maar als ze dat niet deden, mag u niet langer in overweging.

Er zijn ook factoren die kunnen worden beschouwd als “deal breakers” -Degenen dat de waarborg zal u een baan aangeboden krijgen. Een JazzHR onderzoeksrapporten wat het inhuren van professionals zeggen zal een aanvrager buiten beschouwing te nemen voor de baan. De bovenste twee deal-breakers waren een gelijkspel: 90% van de respondenten verklaarde dat zij zouden niet iemand die op hun cv gelogen of gebruikten hun mobiele telefoon tijdens het interview te huren. Deze werden gevolgd door geen toestemming te krijgen om het werk in de VS (86%) en slecht praten van vorige werkgevers (81%). Wordt zo arrogant kan kosten u ervaren een jobaanbieding ook, want 76% van de managers zei dat ze zou niet iemand die ze arrogant beschouwd huren. 2

Social media is een andere reden waarom je niet kunt horen terug van een potentiële werkgever. Een CareerBuilder onderzoek meldt dat 57% van de respondenten gevonden online content die zou ervoor zorgen dat ze niet om een kandidaat te huren. 3

Als er een vacature is vertraagd

Als je niet hoort meteen terug, niet veronderstellen dat je niet krijgen van een aanbod. U kunt nog steeds een antwoord, maar het kan worden uitgesteld. Bijvoorbeeld, zou de werkgever een aanbod om een ​​andere kandidaat hebben gemaakt en is klaar om terug te horen. Het bedrijf zou uit te werken de details van onboarding de persoon die zij huren, of er sprake zou kunnen logistieke en budgettaire problemen die vertragen dingen naar beneden zijn.

Wat te doen als je niet horen terug

Wat moet u doen als u niet beschikt over een antwoord van een werkgever te krijgen? De eerste optie is om niets te doen, wees geduldig en wacht. Als u het indienen van een aantal sollicitaties en het bijwonen van een heleboel interviews, kan dat zijn de makkelijkste weg te nemen. Dit kan vooral verstandig zijn als je zeker dat dit de beste volgende baan voor je niet 100%.

De andere optie-en het is niet altijd makkelijk is om follow-up met de werkgever om te zien waar je staat. Het proces zal verschillen, afhankelijk van of je de follow-up op een aanvraag of een interview.

Hoe kan ik de follow-up op een Application

Het is het beste om te wachten minstens een week of twee voordat je de follow-up van de status van een sollicitatie, omdat het bedrijf in ieder geval zo lang om een ​​recensie toepassingen en start scheduling interviews kunt nemen.

Tip: Veel vacatures geen lijst met een contactpersoon, zodat het een uitdaging om iemand te vragen over uw toepassing kan zijn. LinkedIn kan een geweldige bron voor het vinden van iemand op het bedrijf inhuren team.

Hier zijn een aantal manieren om de personeelsmanager en tips voor de follow-up met hen.

Hoe de follow-up op een sollicitatiegesprek

Het is altijd een goed idee om de tijd te nemen om een ​​bedankbriefje na een sollicitatiegesprek te schrijven. Of het nu via e-mail of met de hand, het is een van de beste manieren om follow-up. De vennootschap kan niet het maken van een onmiddellijke aanwerving beslissing, dus geen paniek als je niet hoort meteen terug. Een andere optie is om de personeelsmanager bellen en bedanken hen. Dit kan een goede manier om een ​​gevoel te krijgen voor of je bent nog steeds in stelling voor de baan.

Do not Stop je zoektocht naar werk

Ongeacht of u kiest om te wachten op antwoord van een werkgever of om te proberen een antwoord jezelf vragen, is het belangrijk om te houden inpluggen weg bij uw zoektocht naar een baan. Je wilt niet om tijd te verspillen wachten om terug te horen van een werkgever die niet is geïnteresseerd in het huren van je. In plaats daarvan houden zoektocht naar een baan totdat je de juiste gelegenheid te ontdekken.

bottom Line

Het is misschien niet About You Er zijn vele redenen werkgevers niet follow-up met de aanvragers, en de reden dat je niet terug te horen mag niets te maken met uw kwalificaties voor de baan te hebben.

Follow Up If You Can Het kan de moeite waard de tijd neemt om gevolg te geven aan de status van uw kandidatuur als u in contact kunnen komen met een beslissing-maker bij het bedrijf.

Do not Cut Your Job Search Kort Do not Stop zoeken naar een baan, terwijl je zit te wachten om terug van een werkgever te horen. Blijf doorgaan tot je een definitief bod dat u zich comfortabel te accepteren bent.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *