7 thuisregels voor thuis om uw productiviteit te verhogen

Posted on

7 thuisregels voor thuis om uw productiviteit te verhogen

Wanneer u probeert uw persoonlijke professionele leven op één plek in evenwicht te brengen, kunnen er altijd een paar onverwachte rimpels zijn die uw professionele productiviteit verminderen. De meeste problemen waarmee thuiswerkers te maken krijgen (bijv. Onderbrekingen, afleiding, enz.) Kunnen worden vermeden door een aantal basisregels voor thuis te stellen voor uw gezin, uzelf en zelfs uw collega’s. Hoewel de details van de regels van elk gezin thuis verschillen, moet u deze zeven problemen aanpakken om uw productiviteit te garanderen

1. Werkuren instellen (en volgen)

Wanneer u in een extern kantoor werkt, is naar huis gaan het signaal dat uw werkdag voorbij is. Als u al thuis bent, kan het werk zich gemakkelijk uitstrekken tot in de avond of in het weekend. Collega’s denken misschien dat u altijd beschikbaar bent omdat u thuis werkt. Of aan de andere kant is het mogelijk om afleiding te laten wegeten op het moment dat u op het werk zou moeten zijn. Een oplossing is om uw werkuren van tevoren in te stellen.

Het kan zo simpel zijn als het maken van een mentaal plan aan het begin van elke dag of zo complex als het invullen van een maandelijks schema, afhankelijk van uw behoeften. De sleutel is om realistisch te zijn.

Tip: als u een telewerker in loondienst bent, heeft uw werkgever mogelijk werktijden voor u vastgesteld. Als u een onafhankelijke aannemer of eigenaar van een huisbedrijf bent, wilt u misschien rekening houden met een bepaald niveau van flexibiliteit in uw dag. Zorg ervoor dat uw beoogde werkuren bekend zijn bij heel uw huishouden. Als kinderen uw schema niet begrijpen, zullen ze hun plaats daarin niet begrijpen.

Om er zeker van te zijn dat u werkt wanneer u zou moeten, kunt u overwegen om een ​​logboek bij te houden of een timer te gebruiken, zelfs als dit niet van u vereist is. Uw indruk van hoeveel uur u werkt, is mogelijk niet zo nauwkeurig als u denkt.

2. Stel (en bereik) doelen

Het is niet voldoende om alleen een tijdschema in te stellen; je moet doelen stellen voor wat je in die tijd zult bereiken.

Misschien maakt het stellen van doelen, of het nu op korte, middellange of lange termijn is, al onderdeel van uw thuiswerkovereenkomst met uw werkgever. Zo niet, dan moet u het zelf doen en ervoor zorgen dat het gebaseerd is op de solide basis van uw waarden.

Belangrijk : Begin bij het maken van uw doelen met de langere termijn en werk achteruit. Waar wilt u over een jaar uw thuisbedrijf hebben? Welke projecten wilt u de komende zes maanden op uw werk realiseren? Werk vervolgens achteruit om de stappen te identificeren die u moet nemen om deze doelen te bereiken en verwerk ze in uw dagelijkse of wekelijkse routine. Evalueer periodiek uw voortgang.

3. Beperk onderbrekingen door familieleden

Wat een onderbreking tijdens het werk verdient, moet voor iedereen duidelijk zijn, ook voor volwassenen. Kinderen vergeten de regels, terwijl volwassenen denken dat ze er niet op van toepassing zijn.

Als uw kinderen jong zijn, moeten uw regels losser zijn dan als uw kinderen oud genoeg zijn om in hun eigen behoeften te voorzien. Maar zelfs als ze dat kunnen, wil dat nog niet zeggen dat ze het willen. Houd de lijn vast bij het reageren op onderbrekingen, en uiteindelijk zullen ze stoppen met vragen of op zijn minst zoveel vragen.

Tip : Een manier om onderbrekingen door kinderen tot een minimum te beperken, is door hun dag zoveel mogelijk in te plannen. Leg van tevoren snacks, kleding etc. klaar. Plan dingen die de kinderen kunnen doen terwijl u werkt. Neem overdag een kleine pauze. Als de kinderen weten dat je op een gegeven moment uit je kantoor komt, is het makkelijker om te wachten om je het laatste nieuws te vertellen.

Als u kinderopvang heeft, geef uw babysitter dan gezag door uw kantoor niet te verlaten wanneer u uw kind hoort huilen. Vertrouw erop dat uw oppas het aankan.

Als uw verzorger uw echtgenoot is, is gezag misschien geen probleem, maar hij of zij kan zich vrijer voelen om u te onderbreken dan een babysitter zou doen. Het maakt niet uit wie uw verzorger is, bespreek van tevoren wat een onderbreking verdient.

4. Verminder afleiding

Onderbrekingen door anderen zijn niet de enige vorm van afleiding die thuiswerkers ervaren. We kunnen allemaal worden afgeleid door e-mail, sociale media, huishoudelijke taken, televisie en nog veel meer. Om afleiding te voorkomen wanneer u thuis werkt, heeft u zelfdiscipline nodig. En de sleutel tot ontwikkeling is het begrijpen van je zwakheden. Zoals eerder vermeld, kan het nuttig zijn om een ​​logboek bij te houden van uw uren en activiteiten om te onthullen waar u van de baan raakt. Als je eenmaal weet wat je afleidt, stel dan regels, uren, routines en doelen voor jezelf op.

5. Creëer een productieve werkomgeving

Het creëren van een productieve omgeving begint bij uw fysieke werkruimte, maar gaat verder. Een apart thuiskantoor met een deur is ideaal, maar daar hebben we niet allemaal de ruimte voor. Waar u ook werkt, of het nu een hoek in de eetkamer of uw slaapkamer is, het moet voor dat doel zijn bestemd. Het is niet efficiënt om uw werkruimte elke dag in te richten en af ​​te breken. Het moet een plaats zijn waar u het minst wordt gestoord.

Als u een speciaal thuiskantoor heeft, is het een van de meest elementaire beslissingen die u moet nemen of kinderen tijdens kantooruren binnen uw kantoor mogen. Als u regelmatig telefoon- of videovergaderingen heeft, heeft u mogelijk een gesloten deurbeleid nodig. Als u kinderen op uw kantoor toestaat, heeft u waarschijnlijk enkele regels nodig. Ze kunnen eenvoudig genoeg zijn, zodat zelfs peuters kunnen volgen: kloppen voordat ze binnenkomen of nooit binnenkomen als je aan het telefoneren bent of altijd stille stemmen gebruiken.

Een onderdeel van het creëren van een productieve omgeving is ook hoe u uzelf presenteert voor uw werk. Zelfs als je nooit videovergaderingen hebt, moet je je opruimen en aankleden voordat je begint te werken. Werken in je PJ’s klinkt misschien geweldig, maar het zet je niet in de juiste gemoedstoestand om efficiënt te werken.

6. Geschikt voor meerdere taken

We multitasken soms allemaal, maar als je thuis werkt (vooral met kinderen), kan het verleidelijk zijn om het te veel te doen. Het kan je achterlaten met een reeks half afgemaakte projecten en kinderen die het gevoel hebben dat ze nooit je volledige aandacht hebben.

De kunst is om effectief te multitasken en dit op een beperkte manier te doen. Het is prima om de was op te vouwen tijdens een audioconferentiegesprek of uw e-mail te controleren terwijl u wacht om een ​​kind op te halen van een activiteit. Wanneer u echter met uw kind communiceert, wilt u volledig aanwezig zijn of uitstellen totdat u uw volledige aandacht kunt geven.

7. Wees toegankelijk

Wanneer u op afstand werkt, moeten uw werkgever, klanten of klanten erop kunnen vertrouwen dat u namens hen werkt zoals zij van u verwachten. Om dat vertrouwen op te bouwen, moet je toegankelijk zijn. Dit betekent efficiënte e-mails schrijven en snel anderen beantwoorden. Het betekent dat u de telefoon opneemt en belt wanneer dat nodig is. Het kan zelfs betekenen dat je af en toe naar kantoor moet.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *