Hoe schrijf ik een CV Skills Section

Posted on

Hoe schrijf ik een CV Skills Section

Wat is de beste manier om een ​​sectie vaardigheden voor je cv te schrijven, en markeer uw kwalificaties voor de baan? Het gedeelte vaardigheden van uw CV omvat uw vaardigheden die gerelateerd zijn aan de taken die u solliciteert. In deze sectie, moet je vaardigheden die om de positie of carrière veld dat u geïnteresseerd bent in, zoals computervaardigheden, software vaardigheden en / of taal vaardigheden zijn relevant zijn lijst.

Pas uw CV Skills Section

Pas de sectie vaardigheden van uw CV aan te passen, zoveel als je kunt, het in de vacature vermelde vereisten. Hoe dichter een wedstrijd uw vaardigheden zijn aan de functie-eisen, hoe beter uw kansen zijn om te worden geselecteerd voor een interview.

Bijvoorbeeld, als u een aanvraag voor een administratieve functie, in uw rubriek vaardigheden Microsoft Office vaardigheden, QuickBooks vaardigheden (als je ze hebt), en andere software programma’s die u kunt gebruiken. Als u een computer programmeur, een lijst van de programmeertalen, software, platforms, en andere IT-vaardigheden die je hebt.

Tip: Het hebben van een gedeelte vaardigheden maakt het gemakkelijk voor een personeelsmanager aan te wijzen als je een specifieke vaardigheid die nodig is voor een positie. Het is ook een gemakkelijke manier om te hervatten zoekwoorden te krijgen op je CV.

Veel werkgevers maken gebruik van geautomatiseerde applicant tracking systemen (ATS) aan de kandidaat hervat scannen; Deze systemen zijn geprogrammeerd om te zoeken naar specifieke zoekwoorden.

Hoe meer zoekwoorden uw CV kan “match”, hoe groter de kans is dat uw CV zal worden geselecteerd voor beoordeling door menselijke ogen.

Vaardigheden

  • Beheersing van Microsoft Office programma’s (Word, Excel, PowerPoint)
  • Ervaring met QuickBooks en met de handhaving van kantoorbudget
  • Mogelijkheid om te werken met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Mac OSX en Linux

Meerdere Resume Skills Secties

Als er meerdere soorten vaardigheden die belangrijk zijn voor de functie waarvoor je solliciteert, kunt u meer dan één lijst met vaardigheden in je CV.

Bijvoorbeeld, als je solliciteert naar een baan in het onderwijs, kunt u onder andere een “Computer Skills” lijst en een “taalvaardigheid” lijst.

Lijsten op Review

Ik weet niet zeker welke vaardigheden op te nemen? Hier is een lijst van CV en sollicitatiebrief zoekwoorden die u kunt gebruiken om uw vaardigheden, evenals lijsten van cv’s vaardigheden te beschrijven voor een verscheidenheid van beroepen en soorten banen.

Vaardigheden: Hard versus Soft

Vaardigheden omvatten zowel hard skills en soft skills. Hard vaardigheden zijn leergierig bekwaamheden of vaardigheden die kunnen worden gekwantificeerd. Soft skills zijn subjectief interpersoonlijke vaardigheden (zoals “communicatie”, “leiderschap”, “teambuilding” of “motiverende” vaardigheden), die veel moeilijker te kwantificeren zijn.

Beide soorten vaardigheden kunnen worden opgenomen op een CV en sollicitatiebrieven. Hier vindt u meer informatie over het verschil tussen hard skills en soft skills, en een lijst van soft skills.

Job Specifieke vs. Overdraagbare

Job-specifieke vaardigheden zijn die vaardigheden die een kandidaat voor de werkgelegenheid uit te blinken in een bepaalde functie toe te staan. Sommige vaardigheden worden bereikt door het bijwonen van school of trainingsprogramma’s. Anderen kunnen worden verworven door ervaring learning on the job.

Job-specifieke vaardigheden variëren op basis van de positie. Bijvoorbeeld, een IT-helpdesk werknemer moet computervaardigheden, leerkrachten moeten lesplanning vaardigheden en timmerlieden moeten vaardigheden werken met elektrisch gereedschap.

Job-specifieke vaardigheden kunnen worden afgezet tegen overdraagbare vaardigheden zoals communicatie, organisatie, presentatie, teamwork, planning en time management, die nodig zijn in een breed scala van banen.

Overdraagbare vaardigheden zijn degenen die je in bijna elke baan te gebruiken. Beide soorten vaardigheden kunnen worden opgenomen in een CV.

Niet elk vaardigheidsniveau moet worden opgenomen in uw CV 

Terwijl het aanbieden van uw vaardigheden is een goede zaak, niet elke vaardigheid die je bezit behoeften zijn – of zou moeten zijn – inbegrepen.

Belangrijk: Niet vaardigheden die je hoeft niet echt noemen. Laat off verouderde vaardigheden (dat programma dat u geleerd om te gebruiken in het begin van de computer-technologie, bijvoorbeeld).

Plus, er is geen noodzaak om vaardigheden die geen betrekking hebben op de baan bij de hand te nemen. Tenzij je solliciteert te vermaken op kinderfeestjes, moet uw vermogen om de ballon dieren maken niet worden opgenomen.

CV voorbeelden Voorbeeld

JasonApplicant
6739 Blossom Street
Kingsport, TN 37617
(000) 123-4567
email@email.com

SOCIAL MEDIA SPECIALIST

Expert in verhoogstrips organisatorische erkenning en bereiken via social media kanalen.

Zeer creatieve en vrolijke Social Media Specialist met 6 jaar ervaring in het bouwen van social media aanwezigheid voor vastgoed professionals en eigenaren van kleine bedrijven. Goed thuis in social media marketing en analytics, inhoud schrijven, videobewerking en digitale fotografie.

Essentiële vaardigheden omvatten:

Social Media : Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Pinterest, Google+, YouTube

Content Editing : Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook), WordPress

Graphic Design : Adobe Creative Cloud (Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Premiere Pro)

PROFESSIONELE ERVARING

HOMEFRONT ONROEREND GOED, Kingsport, TN
SOCIAL MEDIA SPECIALIST (08/2014 – heden)
werd aangesteld om het team van 18 makelaars te ondersteunen bij het creëren van een dynamische social media aanwezigheid over Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube, en Snapchat kanalen. Opmerkelijke prestaties:

  • Verhoogde Facebook volgers met 74% via actief en responsief social media analytics.
  • Assisted vastgoed teamleden om deel te nemen in een gezamenlijke onroerend goed advertentie posting strategie op Craigslist.
  • Gemaakt en bouwde firma eerste YouTube-kanaal, het plaatsen van slideshow walk-throughs van koopwoningen.

Freelance opdrachten, Kingsport, TN
SOCIAL MEDIA SPECIALIST (06/2012 – heden)

Genereerde een netwerk van lopende kleine zakelijke klanten die behoefte hebben aan kleinschalige sociale media en website management services. Gevestigde social media-accounts, ontworpen websites, en auteur van berichten en blogs. Opmerkelijke Prestaties:

  • Gebouwd van duurzame relaties met bedrijven, waaronder Jane Matthews, makelaar, Line-Dry Wasserij, Home Garden Foods, en Spring Hill Farms.
  • Opgeleid cliënten in WordPress en andere digitale hulpmiddelen, waardoor ze hun eigen web-eigenschappen te beheren.

ONDERWIJS EN GELOOFSBRIEVEN

Universiteit van Tennessee , Knoxville, TN
Bachelor of Arts in Media Management 2012
Dean’s List; School voor Journalistiek en Electronic Media Scholarship; Junior in het buitenland in Frankrijk

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *