Cover Letter Tips: Hoe maak je sollicitatiebrief Stand Out

Posted on

Cover Letter Tips: Hoe maak je sollicitatiebrief Stand Out


Een van de moeilijkste dingen over het schrijven van een sollicitatiebrief naar een baan is dat je een hoop tijd en moeite kunnen besteden aan het schrijven van een perfecte letter, maar niet weten of iemand gaat om het te lezen. Het schrijven van een goede sollicitatiebrief is het werk. Je moet ervoor zorgen dat het goed geschreven, geeft de werkgever waarom je gekwalificeerd bent, en geen flagrante fouten die je een interview zou kunnen kosten te hebben.

Wat is de beste manier om je sollicitatiebrief krijgen opgemerkt wanneer de werkgever heeft een ton van hen om door te kijken? Er zijn een paar snelle en eenvoudige stappen die u kunt nemen om een ​​begeleidende brief dat zal indruk maken op de personeelsmanager te schrijven.

Neem een ​​kijkje op deze tips en zien welke het beste werkt voor jou. Zelfs een paar kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken.

Snelle tips om uw sollicitatiebrief Noticed

1. Kies het juiste type van de brief. Voordat u begint met het schrijven van een sollicitatiebrief, zorg ervoor dat u hebt gekozen voor het juiste type van de brief. De stijl zal verschillen, afhankelijk van het feit of u een brief om te gaan met een CV schrijft, vragen over vacatures of het noemen van een verwijzing.

2. Zoek een contactpersoon. Als je een contactpersoon voor je sollicitatiebrief kunt vinden, zul je in staat om het te personaliseren, en u zult iemand om follow-up met om ervoor te zorgen dat uw brief wordt gekeken te hebben.

3. Neem een verwijzing. Het is de moeite waard om een paar minuten om te zien of je iemand die je kan verwijzen naar de baan. Controleer uw LinkedIn-netwerk en je Facebook-vrienden voor iedereen die werkzaam is bij het bedrijf die je zou kunnen verwijzen ontdekken.

4. Kies een basis lettertype.  Kies een lettertype dat is gemakkelijk te lezen. Times New Roman, Arial en Calibri werken goed.

5. Houd het kort en eenvoudig. Sollicitatiebrieven hoeft niet lang te zijn. In feite zijn alle een lange brief zal doen is het maken van de ogen van de lezer glazuur over. Een paar alinea’s zijn voldoende, en uw brief mag nooit langer zijn dan één pagina. Als uw brief is te lang geen gebruik maken van een kleiner lettertype, bewerken en snijden woorden in plaats daarvan.

6. Laat veel witte ruimte op de pagina. Een andere manier om de leesbaarheid te verbeteren is om ruimtes tussen de groet, alinea’s en uw handtekening toe te voegen. Het is veel makkelijker om een goed gespreid brief te lezen dan het is om een die is moeilijk te lezen omdat er te veel informatie opgepropt in te weinig ruimte te romen.

7. Stem uw sollicitatiebrief aan je CV. Kies hetzelfde lettertype voor zowel uw CV en begeleidende brief en uw aanvraag zal gepolijst en professioneel uitzien.

8. Maak een match tussen uw vaardigheden en de beroepskwalificaties. Een van de belangrijkste manieren om je sollicitatiebrief opgemerkt te krijgen is om een duidelijke overeenkomst tussen de in de lijst geen functie-eisen wilde advertentie en uw referenties. Verwacht niet dat de werkgever om het te achterhalen.

9. Markeer alleen de meest relevante informatie van uw CV. Laat je sollicitatiebrief niet gebruiken om rehash en herhaal wat er in je CV. Dit is een kans om zich te concentreren op de specifieke vaardigheden en eigenschappen je hebt dat de werkgever ten goede zal komen. Geef je mening over het verschil tussen een CV en begeleidende brief voor meer informatie.

10. Pas uw brief en tonen de werkgever wat je hebt om het bedrijf aan te bieden. Het is niet de moeite waard het verzenden van een begeleidende brief die niet is aangepast. Dit is uw plaats om een interview te krijgen, dus neem de tijd om uw brief personaliseren, melden een verwijzing als je die hebt, en deel je sterkste kwalificaties. Hier volgen enkele tips voor het schrijven van een aangepaste sollicitatiebrief.

11. Gebruik een T-vorm voor u bedekken brief. Een T-vormige sollicitatiebrief geeft je ervaring en eisen van de werkgever, meestal in een tafel na een inleidende paragraaf en boven de sluiting.

12. Gebruik kogels. Met behulp van een lijst met opsommingstekens is een andere optie voor het verkrijgen van informatie opgemerkt in uw brief. De leden hebben de neiging om samen te vervagen, maar kogels trekken de ogen van de lezer om de inhoud op de pagina. Zorg ervoor dat elke kogel punt is kort en begint met een actie woord. Bekijk de tips voor het opnemen van kogels in een begeleidende brief en een voorbeeld van een begeleidende brief met kogels.

13. Er zijn een aantal dingen moet je niet in uw sollicitatiebrief . Het is niet nodig om persoonlijke informatie bevatten. Nooit onder andere salaris eisen, tenzij de werkgever uitdrukkelijk om vraagt wat je doet. Niet vergeten hoe u uw laatste baan naar links, vooral als je in brand werden gestoken. Houd uw brief gericht op de functie waarvoor je solliciteert en houd het feitelijk.

14. Sluit je brief met hoe je zal follow-up (als u een contactpersoon te hebben) en ook uw contactgegevens, zodat het is gemakkelijk voor de werkgever om in contact te komen. Voeg vervolgens een afsluiting en uw naam, en je bent bijna klaar. Hier volgt een selectie van de sluitingen die goed werken voor sollicitatiebrieven.

15. Controleer op typefouten en grammaticale fouten. Klik niet op verzenden of uploaden voordat u de tijd om uw brief zorgvuldig nagelezen hebben genomen. Grammarly is een geweldig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je sollicitatiebrieven zijn perfect. Lees het hardop en je kan halen wat meer fouten. Kijk ook eens op deze tips voor het proeflezen uw sollicitatiebrieven jezelf.

16. Inclusief een e-mail handtekening als e-mailen sollicitatiebrieven. Wanneer je een sollicitatiebrief per e-mail, moet u een handtekening met uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en LinkedIn profiel URL nemen als je er een hebt. Dat maakt het gemakkelijk voor de recruiter in contact te komen met je.

17. E-mail het aan jezelf om zeker te zijn van de opmaak is perfect. Er is nog een ding om te doen voordat u uw brief te sturen. E-mail een kopie naar jezelf voor een laatste controle. Zorg ervoor dat de opmaak is zoals u het wilt en nagelezen het nog een keer.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *