Voedingsdeskundige en Diëtist Job Description: Salaris, Skills, & More

Posted on

Voedingsdeskundige en Diëtist Job Description: Salaris, Skills, & More

Diëtisten en voedingsdeskundigen plannen voedsel en voeding programma’s en op de voorbereiding en serveren van maaltijden. Ze helpen bij het voorkomen en behandelen van ziekten door het bevorderen van gezonde eetgewoonten en suggereren dieet wijzigingen.

Sommige diëtisten run food service systemen voor instellingen zoals ziekenhuizen en scholen, bevorderen van gezonde eetgewoonten door middel van onderwijs en onderzoek te doen. Primaire gebieden van de praktijk onder meer klinische, gemeenschap, management en consultant voedingsleer.

Diëtist en voedingsdeskundige Taken en verantwoordelijkheden

Dit beroep vereist normaliter de mogelijkheid om het volgende werk te doen:

 • Bieden dieet educatieve diensten
 • Beoordelen van nutritionele behoeften van de patiënt
 • Ontwikkel dieet plannen op institutioneel niveau
 • Vergemakkelijken groepssessies
 • Toezien op maaltijd planning
 • Gegevens verzamelen en voor te bereiden statistische rapporten

Diëtisten en voedingsdeskundigen werken soms met individuele klanten om op maat gemaakte diëten en maaltijd plannen te ontwikkelen als onderdeel van hun totale gezondheidszorg. Dit houdt in coördinatie met de verzorgers van klanten om ervoor te zorgen dat het plan is geschikt voor de gezondheidszorg behoeften van het individu.

Sommige diëtisten en voedingsdeskundigen zal maaltijd plannen op institutioneel niveau te ontwikkelen. Bijvoorbeeld, kan een professional op dit gebied samenwerken met food service managers in een verpleeghuis zorginstelling of soortgelijke locatie om een ​​menu dat geschikt is voor de bewoners is te ontwikkelen.

Diëtisten en voedingsdeskundigen ook werken met groepen en individuen om te helpen voorlichting over eetgewoonten en hoe ze van invloed kan zijn algehele gezondheid.

Diëtist en voedingsdeskundige Salaris

Degenen die werkzaam zijn in de ambulante zorg centra hebben de neiging om het meest te verdienen, terwijl diëtisten en voedingsdeskundigen werken voor de overheid faciliteiten of voor verpleeghuis faciliteiten hebben de neiging om een ​​beetje minder te verdienen.

 • Median Jaarsalaris: $ 59.410 ($ 28.56 / uur)
 • Top 10% Jaarsalaris: $ 83.070 ($ 39,93 / uur)
 • Onderste 10% Jaarsalaris: $ 36.910 ($ 17,74 / uur)

Bron: US Bureau of Labor Statistics, 2017

Onderwijs, opleiding, en certificering

Werken als een diëtist en voedingsdeskundige vereist ten minste een bachelor’s degree, en de meeste staten hebben licentiestatus eisen, alsmede.

 • Opleiding: Diëtisten hebt minstens een bachelor’s degree in de voedingsleer, voedsel, voeding, food service systeembeheer, of een verwant gebied. Dit omvat cursussen in voedingsmiddelen, voeding, instelling management, chemie, biochemie, biologie, microbiologie en fysiologie. Klassen in het bedrijfsleven, wiskunde, statistiek, informatica, psychologie, sociologie en economie zijn ook gunstig.
 • Certificering: De Commissie voor dieetproducten Registratie biedt de  diëtiste (RD) credential  aan afgestudeerden van dieetproducten onderwijsprogramma’s geaccrediteerd door de  Raad voor Accreditatie Onderwijs in Voeding en Diëtetiek (Acend) . Degenen die willen solliciteren voor deze credential moet een stage te voltooien en slagen voor een examen. Verschillende landen hebben verschillende eisen aan wat nodig is om te werken als een diëtist. De  Commissie voor dieetproducten Registratie  van de American Dietetic Association (ADA) houdt een lijst bij van de staat licentiestatus agentschappen om te zien wat de regels zijn in verschillende staten.

Diëtist en voedingsdeskundige Skills & Competencies

Diëtisten en voedingsdeskundigen moeten bepaalde soft skills om effectief te werken met patiënten en hun kennis over dieet en voeding te gebruiken. Sommige van deze vaardigheden zijn onder andere:

 • Actief luisteren:  Klanten moeten volledige aandacht als ze praten over hun gezondheid, voeding betreft, en andere uitdagingen.
 • Verbale communicatie:  Een belangrijk deel van een diëtist en baan voedingsdeskundige houdt in dat het overbrengen van informatie aan klanten en hun verzorgers. Zo effectief Doen vereist een uitstekende communicatieve vaardigheden en spreekvaardigheid.
 • Interpersoonlijke vaardigheden: Deze mensen vaardigheden stellen diëtisten en voedingsdeskundigen te instrueren en te overtuigen klanten en ook om te communiceren met collega’s.
 • Time management en organisatorische vaardigheden: caseloads soms zwaar kan zijn, en worden goed georganiseerd kan helpen voorkomen dat diëtisten en voedingsdeskundigen van steeds overweldigd.
 • Zelfstandig werken: Terwijl diëtisten en voedingsdeskundigen besteden veel tijd werken met cliënten en hun zorgverleners, ze moeten in staat zijn om te voldoen aan die klanten, cases te evalueren en aanbevelingen doen onafhankelijk van elkaar.

Werkvooruitzicht

Banengroei voor diëtisten en voedingsdeskundigen wordt geraamd op 15 procent voor de tien jaar eindigend in 2026, volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Dit is iets beter dan het dubbele van de 7 procent tarief geprojecteerd voor alle beroepen.

In deel, BLS wijt de groei van de Centers for Disease Control verslag dat ongeveer een derde van de volwassenen in de VS lijden aan obesitas en diëtisten en voedingsdeskundigen zal nodig zijn om te voorkomen dat hart-en vaatziekten, diabetes, en alle andere voorwaarden die terug kan worden getraceerd tot zwaarlijvigheid.

Werkomgeving

Ziekenhuizen maken gebruik van de meest aanzienlijk aantal diëtisten en voedingsdeskundigen. Anderen werken voor de overheid, maar ook voor verpleeg- en verzorgingshuizen. Sommige diëtisten en voedingsdeskundigen zelfstandig werken en bouwen hun eigen klantenbestand. Naast het werken met patiënten of cliënten, ze moeten ook in staat zijn om te werken met artsen of andere zorgverleners die toezicht houden op de algemene zorg voor hun patiënten of cliënten.

Werkschema

Uren kunnen variëren, afhankelijk van waar een diëtist en voedingsdeskundige werken. Sommige ziekenhuizen, verpleging faciliteiten, of andere medische praktijken zouden ze plannen alleen tijdens standaard kantooruren, maar sommige patiënten kan zijn dat er ‘s avonds of in het weekend en nog moeten worden ondergebracht.

Hoe de baan te krijgen

BACHELOR DIPLOMA

Een bachelordiploma in de voedingsleer of een verwant gebied is een noodzakelijke start.

OPLEIDING

Veel undergraduate of graduate programma’s stages.

CERTIFICATIE

Een specifieke referenties vereist een diëtiste zijn.

Het vergelijken van Vacature

Wie geïnteresseerd is in het werken als een diëtist en voedingsdeskundige wellicht ook geïnteresseerd in de volgende carrières, hieronder vermeld met een mediane jaarsalaris zijn:

 • Gemeenschap gezondheid van de werknemers: $ 45.360
 • Geregistreerd verpleegkundige: $ 70.000
 • Revalidatie counselor: $ 34.860

Bron: US Bureau of Labor Statistics, 2017

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *