Wanneer u zou moeten overwegen behulp van een twee-pagina Resume

Posted on

 Wanneer u zou moeten overwegen behulp van een twee-pagina Resume


Een van de meest voorkomende veronderstellingen over cv’s is dat ze niet langer dan één pagina zou moeten zijn. Het is belangrijk dat de informatie die u korte, eenvoudige en to-the-point te houden. Voor veel aanvragers echter, kan die niet worden bereikt in een enkele pagina, en het is geschikt om een ​​twee-pagina te hervatten schrijven.

Voor sommige sollicitanten zal een één-pagina te hervatten volstaan. Deze omvatten entry-level aanvragers, de mensen die het maken van een carrière te veranderen, en oudere professionals die bij hetzelfde bedrijf hebben gewerkt voor het grootste deel van hun carrière.

Waarom moet u overwegen creëren van een twee-pagina Resume

Als u een mid-level professionele, zijn er verschillende goede redenen voor het creëren van een twee-pagina te hervatten. Misschien wel het belangrijkste van deze is dat veel bedrijven nu gebruik maken van een geautomatiseerd applicant tracking systeem (ATS) de eerste screening van de cv’s die zij ontvangen uit te voeren (in het bijzonder door middel van digitale applicatie processen).

Dergelijke systemen zijn geprogrammeerd om privilege hervat dat het gebruik en  herhaal  specifieke zoekwoorden op-de bots te beoordelen zowel de plaatsing en de  frequentie  van de industrie-specifieke zoekwoorden in een CV. Ze kijken ook voor de duur van ervaring men heeft in het gebruik van bepaalde job vaardigheden.

Tip: Uitbreiding van uw CV naar twee pagina’s zal u toelaten om deze essentiële zoekwoorden in uw professionele ervaring sectie herhalen.

Hoewel dit vreemd mag lijken en redundante stilistisch, het is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw CV is een van de gescande cv’s dat het eigenlijk te maken op het podium, waar het door het menselijk oog van een personeelsmanager zal worden beschouwd.

Wanneer een twee (of meer) Pagina Resume gebruiken

Hier zijn een paar situaties waarin dat het acceptabel is om een ​​CV met meerdere pagina’s te gebruiken:

Wanneer je meer dan 10 jaar ervaring

Als u 10 of meer jaar ervaring in uw branche met meerdere werkgevers, of een voorgeschiedenis van promotie en professionele prestatie, moet u zeker gebruik maken van een twee pagina’s te hervatten. Dit geeft je de ruimte die u nodig hebt om de prestaties en bijdragen die u zich onderscheidt van de concurrentie te beschrijven geven.

Wanneer u een aanvraag voor een senior-level job

De meeste bedrijven die huren voor C-level of senior management posities verwachten dat twee of zelfs drie pagina cv’s die een gedetailleerde geschiedenis van een uitvoerend kandidaat leidinggevende functies en prestaties te bieden ontvangen.

Wanneer u uitgebreide carrière prestaties, certificeringen, of technische vaardigheden

Als u in bepaalde sectoren, zoals IT, engineering, de academische wereld, of voor wetenschappelijk onderzoek, zullen werkgevers willen lijsten van uw professionele certificeringen, technologische vaardigheden, belangrijke projecten en publicaties te herzien. Deze industrieën nog steeds voorrecht professionele geloofsbrieven zo veel als ze doen kwalificaties, en zo een tweede of derde pagina is nodig om een ​​volledig overzicht van iemands opleiding achtergrond te bieden en de geschiedenis te werken.

Wanneer u een aanvraag voor een federale baan

Hoewel de aanvraagprocedure voor de federale (overheids) banen aanzienlijk tijdens de regering-Obama is gestroomlijnd, zijn federale cv’s nog steeds vereist om lange details over een kandidaat werk geschiedenis te bieden. Er zijn maar weinig federale hervat zijn korter dan twee pagina’s, en het meest nodig hebben drie of vier.

Tips voor het schrijven van een twee-pagina Resume

  • Plaats uw belangrijkste kwalificaties op de eerste pagina:  Beide applicant tracking systemen en menselijke HR-managers willen de meeste relevante vaardigheden van een kandidaat te zien krijgen een prominente plaats in het prille begin van de CV. De beste manier om dit te doen is om een samenvatting cv gebruiken om een korte samenvatting van de expertise en professionele vaardigheden die je maakt een sterke kandidaat voor de functie je solliciteert te bieden.
  • Verwerk trefwoord zinnen:  Gebruik sleutelwoorden in het overzicht van uw CV, en dan afspoelen en herhaal uw hele sectie “Professional Experience”. Applicant tracking systemen berekenen van het aantal jaren dat u een bepaalde vaardigheid geoefend, zodat de industrie-specifieke zoekwoorden moeten in elk taakomschrijving te worden herhaald.
  • Showcase meetbare prestaties:  Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een twee pagina’s CV is dat het geeft je de ruimte om je carrière prestaties. Doe dit in de sectie “Professional Experience” met een beschrijving van uw verantwoordelijkheden op het werk in een korte paragraaf, en dan met voorbeelden van belangrijke bijdragen in een drie- of vier-punt opsommingstekens.
  • Lengte van de pagina twee: Hoewel u hoeft niet de gehele tweede pagina van uw CV te vullen, moet je genoeg tekst om ten minste een derde van de pagina (bij voorkeur meer) te vullen hebben. Als uw tekst kort actief is, proberen om meer relevante informatie, trefwoorden, en opsommingstekens prestaties toe te voegen (idealiter, gekwantificeerd met cijfers, percentages, of dollar cijfers). Speel met lettergroottes en marges. Als deze strategieën niet werken, maar je moet waarschijnlijk stok met een één-pagina te hervatten.

Tip : Neem een vaardigheden tabel “kerncompetenties” of “essentiële vaardigheden” in het overzicht van uw cv naar uw professionele en / of technische vaardigheden te markeren.

Belangrijkste leerpunten

THE ONE-PAGE RESUME is een mythe Terwijl één pagina cv’s zijn geschikt voor kandidaten entry-level, de meeste mid-level professionals zijn het best te bereiken met behulp van twee pagina hervat.

BEGRIJPEN applicant tracking SYSTEMS De meeste grote bedrijven nu gebruik van geautomatiseerde applicant tracking systemen om hun eerste screening van kandidaat-cv’s te doen. Een twee-pagina te hervatten kunt u de ruimte en gelegenheid om de industrie-specifieke zoekwoorden deze systemen prioriteit te herhalen.

GEEF UW STRONGEST KWALIFICATIES ereplaats Ook al is het een slimme strategie, voor vele werkzoekenden, een twee pagina’s te hervatten gebruiken, je sterkste kwalificaties moeten worden gepresenteerd op de top van een pagina, bij voorkeur in een samenvatting te hervatten.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *