Zo geeft u uw persoonlijkheid in een sollicitatiebrief

Posted on

Zo geeft u uw persoonlijkheid in een sollicitatiebrief

Het inhuren van managers lezen tientallen, zo niet honderden, van de aanvragen voor elke job die ze plaatsen. Als u wilt de baan te krijgen, moet je om op te vallen. Het is belangrijk om niet alleen de hiring manager laten zien dat je gekwalificeerd zijn, maar ook dat u de beste kandidaat voor de functie.

Een manier om uw aanvraag opvalt, is om een ​​unieke, boeiende begeleidende brief dat niet alleen uw kwalificaties, maar ook uw persoonlijkheid laat zien schrijven. Ga verder dan een aantal van de clichématige, formulaic taal te vinden in vele brieven. Als je je persoonlijkheid opvallen in uw brief, zal de personeelsmanager meer kans te geven uw aanvraag een tweede blik.

Natuurlijk is er ook zoiets als te veel de persoonlijkheid in uw brief. U wilt professioneel te blijven, en zich richten op wat je maakt het een ideale kandidaat. Vind de juiste balans te vinden tussen de weergave van uw persoonlijkheid en zijn professioneel in je sollicitatiebrief, en u zult op uw weg naar een sollicitatiegesprek.

Schrijf een unieke sollicitatiebrief

De beste manier om te laten zien wie je bent aan het bedrijf is om te voorkomen dat het schrijven van een generieke sollicitatiebrief voor elke klus lijst. In plaats daarvan, maat van uw brief aan de specifieke functie en bedrijf.

U kunt een gerichte sollicitatiebrief in een aantal manieren te schrijven. Zoekwoorden uit de jobaanbieding in uw brief. U kunt ook het bedrijf verwijzen zelf-bijvoorbeeld sprake van een bijzondere succes van de onderneming heeft gehad, of leg uit waarom je geïnteresseerd bent in het werken voor het bedrijf zijn.

Misschien wel het allerbelangrijkste, stuur uw brief aan een bepaalde persoon, indien mogelijk. Als je moet, doe wat graven om de naam van de personeelsmanager te vinden, en het adres van uw brief aan hen. Vermijd de zinsnede “Aan wie zulks aangaat,” – dit toont een personeelsmanager dat je niet de tijd hebben genomen om een ​​unieke sollicitatiebrief voor het specifieke werk te schrijven.

Vermijd Clichés

Een van de beste manieren om te voorkomen klinken als iedereen in je sollicitatiebrief is om te vertrekken uit een aantal van de meest overused zinnen in sollicitatiebrieven. Bijvoorbeeld, zeg niet dat je bent een “harde werker” of dat je “gaan boven en buiten.” Probeer unieke manieren uit te leggen wie u bent. Een manier om dit te doen is om zich te concentreren op bepaalde voorbeelden – laat ze zien wie je bent, in plaats van hen vertellen.

Probeer een Creative eerste zin

Zo veel sollicitatiebrieven beginnen met de zin: “Ik ben het aanvragen van X-positie.” Hoewel dit een prima manier om te beginnen, heeft de hiring manager waarschijnlijk gezien deze zin honderden keren. Probeer te beginnen met een meer aantrekkelijke eerste zin (of de eerste zinnen) die laat zien wie je bent.

Je zou kunnen uiten waarom je over de baan of het bedrijf hartstochtelijk bent. Bijvoorbeeld, kan je beginnen, “Ik heb altijd een verteller geweest. Als kind, zou ik talloze verhalen over prinsen en prinsessen te schrijven. Nu heb ik mijn passie draaide voor het vertellen van verhalen in een carrière in marketing.”Of:“Toen ik voor het eerst van uw bedrijf voor een project in een business class onderzocht meer dan vijf jaar geleden, raakte ik geïnspireerd door uw missie om low-cost tech oplossingen te bieden .”een geweldige‘haak’zal de personeelsmanager blijven lezen en zal hem of haar een beetje over waarom je een goede pasvorm voor de baan en het bedrijf te laten zien.

Maak een verbinding

Als u weet dat iemand in het bedrijf, of als iemand bij het bedrijf u de baan bedoelde noem dit al vroeg in je sollicitatiebrief (idealiter in de eerste paar zinnen). Dit vermenselijkt u en maakt je lijkt meer alsof je al een deel van de bedrijfscultuur. Het toont ook aan dat iemand in het bedrijf al denkt dat u in aanmerking komt voor de baan.

Denk aan Unique Voorbeelden

Vergeet niet dat een begeleidende brief uw CV niet zomaar mag herhalen. Terwijl uw CV geeft uw kwalificaties, je sollicitatiebrief gaat dieper, met voorbeelden van de keren dat je aangetoond bepaalde vaardigheden en capaciteiten die nodig zijn voor de job.

Een manier om je persoonlijkheid te laten zien is het aantal unieke, zelfs verrassend, voorbeelden die je vaardigheden te tonen op te nemen. Bijvoorbeeld, als u een aanvraag voor een baan die organisatorische vaardigheden vereist, kunt u vermelden hoe u nauwkeurig te beheren en te verwerken tientallen maandelijkse zendingen vanuit uw Etsy account. Dit soort voorbeelden zijn vooral handig als u niet beschikt over veel relevante werkervaring.

Natuurlijk, bevatten alleen voorbeelden die relevant zijn – ze nodig hebben om terug aan te sluiten op een vaardigheid of noodzakelijk trait voor de baan.

Tonen Als je aansluiten bij de bedrijfscultuur

Het inhuren van managers willen niet alleen weten dat u in aanmerking komt, maar ook dat u past in de bedrijfscultuur. Voor het schrijven van uw brief, het onderzoek van de organisatie. Check out de website van het bedrijf, en praat met iedereen die je kent die daar werkt. Dan kunt u manieren waarop je zou kunnen passen in de cultuur te noemen.

Bijvoorbeeld, als je weet dat ze doen veel na het werk teamsporten, kunt u kort ingaan op het einde van de brief die je graag zou je pitching vaardigheden goed te benutten.

Sommige vacatures geven je ook een kijkje in de bedrijfscultuur. Bijvoorbeeld, als het bedrijf zelf is erg dom of grappig, voel je vrij om een ​​beetje humor toe te voegen aan uw brief, als dat voelt natuurlijk.

Dat je je geluid aan de Industry Fit

Op dezelfde manier kunt u uw brief naar de persoonlijkheid van de industrie te passen aan te passen. Als u een aanvraag voor een corporate baan, bijvoorbeeld, wilt u misschien een meer traditionele sollicitatiebrief te schrijven. U kunt nog steeds onder meer een aantal persoonlijke voorbeelden, en misschien een pakkende eerste zin, maar je moet te veel humor of zaniness vermijden.

Als u een aanvraag voor een baan in een industrie die is een beetje meer informele – laten we zeggen, een tech startende onderneming – je kunt krijgen een beetje meer creatief. Uw toon kan luchthartiger zijn, en u kunt ook een aantal creatieve voorbeelden.

Als je solliciteert naar een baan in een visueel, creatief gebied, overweeg dan het tonen van uw persoonlijkheid door middel van de vorm van uw brief. Je zou kunnen omvatten bullet points, of zelfs een visuele (zoals een infographic). Ook u kunt ook enkele van deze niet-traditionele elementen in je CV.

Keep It Professional 

Het maakt niet uit hoeveel van uw persoonlijkheid u beslist in uw sollicitatiebrief te zetten, professionele houden de brief. Het moet goed worden geschreven en foutloos. Het moet ook gericht op de belangrijkste onderwerp te blijven: waarom je bent een geweldige fit voor de baan.

Do not Go Negatieve

Sommige mensen proberen persoonlijkheid toe te voegen door middel van zinnen als “Ik weet dat je een hekel aan het lezen van sollicitatiebrieven, maar …” of “Ik weet dat ik een van de vele kandidaten, maar …” Vermijd zinnen die negatief klinken. Vermijd ook zinnen die impliceren dat je weet hoe de personeelsmanager voelt. Je hoeft niet echt weet of hij of zij heeft een hekel aan het lezen van sollicitatiebrieven, en je weet niet hoeveel kandidaten zich voor de job. Focus op de positieve, en geen veronderstellingen over de personeelsmanager, de baan, of het bedrijf te maken.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *