Tips over hoe u uw ontslag in te dienen

Posted on

Tips over hoe u uw ontslag in te dienen

Wat betekent de uitdrukking  aanbesteding je ontslag  betekenen? Om uw ontslag in te dienen is een formele manier van vertellen je baas dat u zal worden verlaten van uw taak om een nieuwe kans na te streven. Het is de wet van de kennisgeving van uw werkgever dat u ontslag uit werk en bewegen op nieuwe inspanningen.

Als je ontslag, betekent dit dat u bent degene die besloot om de relatie met uw werkgever te beëindigen. Een ontslag is typisch een vrijwillig vertrek van een baan op de deel van een werknemer, in tegenstelling tot een afvuren, ontslag of een andere werkgever geïnitieerde beëindiging.

Echter, in sommige gevallen, een bedrijf zal een werknemer de mogelijkheid bieden om af te treden in plaats van ontslagen of hebben hun dienstverband beëindigd oorzaak.

Wat is Tendering je ontslag?

Wanneer u uw ontslag in te dienen, meestal u schriftelijk of mondeling bericht dat u ontslag. Het is gebruikelijk om uw werkgever te voorzien van een termijn van ten minste twee weken, wanneer mogelijk, zodat ze de tijd om uw vervanger te vinden. Een ontslagbrief is een formele brief aan te geven dat u het verlaten van uw huidige positie en aan te geven wanneer de laatste dag zal zijn.

Hoe maak je een ontslag in te dienen

Als u sierlijk uw ontslag in te dienen, zal het de deur open voor een vlotte, minnelijke afscheid van uw werkgever. Goed gedaan, zult u uit dienst gaat op goede voet met uw werkgever.

Er zijn een aantal verschillende manieren om uw ontslag in te dienen, afhankelijk van de omstandigheden. U kunt ontslag in persoon (het hoffelijke manier om het te doen als je niet op afstand te werken), een telefoontje om te stoppen of stuur een e-mailbericht naar je baas zeggen dat je bent het beëindigen van uw dienstverband bij de organisatie. De meest formele manier om ontslag te nemen is om uw werkgever te voorzien van een formele ontslagbrief met daarin uw naam, afdeling, en de officiële vertrek datum.

Voordat je stopt, raadpleegt werkgelegenheidsbeleid van uw organisatie voor begeleiding op het formaliseren van je ontslag. In de meeste gevallen moet u een termijn van ten minste twee weken te geven voor ondersteunende functies en ten minste een maand voor professionele rollen. Bent u gedekt door een arbeidsovereenkomst, controleert u de details en de kleine lettertjes op wat je moet doen om het te beëindigen, terwijl de resterende compliant. U kan worden verplicht om te verblijven voor een bepaalde tijd, afhankelijk van het soort werk of het contract details.

Soms heb je misschien niet in staat om een ​​volledige twee weken te geven – of zelfs enige – kennisgeving.

Document uw vertrek

Als je ontslag, wordt het beschouwd als best practice om uw voornemen in kennis te documenteren, dus er is een formele schriftelijke record. Houd het simpel en beknopt. Let op uw beoogde laatste dag van de werkgelegenheid en de dankbaarheid voor de kansen die je tijdens het in uw huidige rol hebben gehad, indien van toepassing.

Aanvullende informatie over de reden waarom je hebt gekozen om te vertrekken is niet nodig voor de brief, en het kan beter zijn om je redenen te bespreken in persoon met uw leidinggevende of human resources afdeling.

Bekijk een voorbeeld ontslagbrief 

Hier is een voorbeeld van een brief die u kunt gebruiken voor inspiratie – deze brief zal worden uitgeprint. Voor gemaild letters, verwijder alle informatie voor de “Dear ontvanger.”

Uw naam
Uw adres
uw stad, staat Postcode
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres

Datum

Brief ontvanger Volledige Naam
Titel
Organisatie
Adres
Stad, staat Postcode

Geachte mevrouw Terry:

Ik schrijf om u te informeren dat ik ontslag uit mijn functie als Art Director bij ABC Productions. Mijn laatste dag zal zijn op 19 april, twee weken vanaf nu.

Ik ben dankbaar voor de tijd dat ik bij ABC Company heb gehad – Ik heb zo veel over het leiden van een team en hoe je creativiteit met de behoeften van de klant evenwicht geleerd. Ik zal zeker nooit vergeten onze late nachten verkrijgen van de vennootschap ABC project over de finish. Uw steun was van onschatbare waarde met dat project, en zo vele anderen door de jaren heen.

Laat het me weten hoe ik kan helpen verlichten deze overgangsperiode van toonaangevende de zoektocht naar mijn vervanging aan het verstrekken van toelichting op de huidige projecten.

Ik wens u en iedereen bij ABC Company al het beste.

Vriendelijke groet,

Meld je naam op de hard copy 

Uw getypt Naam

Plan voor een soepele overgang

Het is in goede smaak op te schrijven voor uw manager en toekomstige vervanging van de status van elk van uw lopende projecten. Afhankelijk van de relatie met uw werkgever, kunt u ervoor kiezen om hulp te bieden vinden en / of opleiding van de persoon die uw werk zal erven. Het is ook redelijk om te voldoen aan uw afdeling human resources voor het opzetten van een exit-interview. Dit zal een gelegenheid bieden om de werkgelegenheid status van documenten en de gevolgen voor uw voordelen (zoals gezondheidszorg dekking, 401k status en vesting schema’s, overgebleven betaald verlof (PTO) en zieke tijd enz.) Midden in de overstap te begrijpen.

Weersta de verleiding van stralen de werkgever of in het openbaar kritiek op het personeel en het bedrijfsbeleid. Toekomstige werkgevers kunnen vragen over uw ambtstermijn bij de organisatie en de medewerkers maken kan terugslaan als je kritisch of links op gespannen voet waren.

Hoe zit het met Werkloosheidsuitkeringen Wanneer je ontslag?

De werknemers die ontslag nemen uit een baan zijn vaak niet in aanmerking voor een werkloosheidsuitkering, hoewel werknemers ontslag onder dwang of van een vijandige werkomgeving in aanmerking kunnen komen. Neem contact op met uw staat de werkloosheid kantoor en raadpleeg een dienstbetrekking adviseur als u vragen heeft over de implicaties van een ontslag te hebben.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *