Aan de Fired vs. Aan de non-actief gesteld

Posted on

Aan de Fired vs. Aan de non-actief gesteld

Je hebt onlangs je baan kwijt. Vooral als de opzegging was een verrassing, kunt u een heleboel vragen over uw situatie. Maar op dit moment is er geen belangrijkere vraag dan dit: werd je ontslagen – of werd je ontslagen?

Ontslagen en ontslagen zijn twee verschillende manieren van het verliezen van uw positie, en het verschil kan van invloed zijn u in aanmerking komt voor een werkloosheidsuitkering, evenals uw huren van de vooruitzichten voor de toekomst. Daarom is het een goed idee is heel duidelijk over de precieze aard van uw beëindiging te zijn, moet je verliest je baan.

Als dat klinkt alsof het een gemakkelijk onderscheid te maken zou moeten zijn, je hebt gelijk: in het ideale geval uw voormalige werkgever zou heel duidelijk zijn over de aard van uw scheiding van het bedrijf. Maar zoals we weten, de echte wereld is vaak verre van perfect.

Hier is wat u moet weten over de verschillen tussen ontslagen en wordt ontslagen, en hoe om te weten waar je staat wanneer je je baan verliest.

Wanneer een werknemer in brand gestoken

Een werknemer kan worden ontslagen voor een verscheidenheid van redenen. Misschien is de meest voorkomende reden voor wordt beëindigd oorzaak is een onbevredigende prestaties op de baan. Werknemers kunnen ook worden ontslagen om dringende redenen, niet voldoen aan de normen bedrijf, het nemen van te veel vrije tijd, schade aan eigendommen van het bedrijf, gênant de organisatie in het openbaar, of anderszins in gebreke te houden aan de voorwaarden van zijn arbeidsovereenkomst.

Wanneer een werknemer wordt ontslagen, is er geen verwachting worden ingehuurd op een later tijdstip. Dit type van beëindiging niet tijdelijk en is gerelateerd aan de prestaties of het gedrag van de werknemer, niet om de financiële situatie van de onderneming.

Wanneer een werknemer wordt gelegd Off

Wanneer een werknemer af is gelegd, heeft meestal niets te maken met de persoonlijke prestaties van de werknemer. Ontslagen optreden wanneer een bedrijf ondergaat een herstructurering of inkrimping of gaat uit van het bedrijfsleven. In sommige gevallen kan een ontslag van tijdelijke aard zijn, en de werknemer wordt ingehuurd als de economie verbetert.

Opmerking: In sommige gevallen kan de ontslagen werknemers recht hebben op een ontslagvergoeding of andere werknemer voordelen die door hun werkgever. In het algemeen, wanneer werknemers zijn ontslagen, worden ze recht op een werkloosheidsuitkering.

Bepaal de aard van uw Beëindiging

Het eerste wat je nodig hebt om erachter te komen, als een nieuw contract van een medewerker, is hoe uw voormalige werkgever uw scheiding zal kenmerken van het bedrijf.

Als u een at will-werknemer – en werknemers in de meeste staten in de VS zijn – uw werkgever is niet verplicht om u te voorzien van een reden voor beëindiging. Maar het is nog steeds geschikt voor u om hen te vragen hoe ze zullen verwijzen naar uw ontslag wanneer spreken aan toekomstige werkgevers en de staat de werkloosheid kantoor.

Vrijgave van Claims

Meestal zal de werkgever ontslagen werknemers vragen om een ​​scheiding arbeidsovereenkomst te ondertekenen, soms (maar niet altijd) in ruil voor een ontslagvergoeding pakket.

Het is altijd een goed idee om de tijd om te lezen en te overwegen de overeenkomst vóór ondertekening te nemen.

Belangrijk: Onderteken niets in de hitte van het moment, direct na het leren van uw beëindiging. Daarnaast is het vaak verstandig om een arbeidsovereenkomst advocaat te raadplegen.

verzamelen werkloosheid

Voor het verzamelen van de werkloosheid, meestal moet je je baan te hebben verloren “door niet de schuld van je eigen.” Mensen die zijn ontslagen zijn waarschijnlijk om de werkloosheid te ontvangen, omdat zij als gevolg van de herstructurering in plaats van persoonlijke prestaties vertrokken.

Mensen die ontslagen zijn minder waarschijnlijk om de werkloosheid te ontvangen, omdat ze vertrokken als gevolg van problemen met hun persoonlijke prestaties. Echter, als een ontslagen werknemer kan stellen dat hun afvuren ongegrond of niet gerelateerd aan de prestaties was, kan hij in aanmerking komen voor de werkloosheid.

Tip: Als u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor een werkloosheidsuitkering, contact op met uw staat de werkloosheid kantoor.

Ken je rechten

Als je je baan onverwachts te verliezen, is het belangrijk om te weten waar je staat. U kunt de wettelijke bevoegdheid om te betalen voor ongebruikte tijd af, bijvoorbeeld. Uw voormalige werkgever moet u ook vertellen wat te verwachten in termen van ontvangst van uw laatste salaris, omrollen pensioenuitkeringen, en de toegang tot COBRA dekking.

Het is ook belangrijk om te weten of uw scheiding van het bedrijf telt als onrechtmatige beëindiging.

Belangrijk: Als je in brand werden gestoken voor bepaalde discriminerende redenen, gevraagd om een illegale daad te plegen, of omdat je een klokkenluider bent, kunt u op grond van de staat, federale of contractenrecht worden beschermd. Raadpleeg een dienstverband advocaat voor meer informatie over uw specifieke situatie.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *