Waarschijnlijke Voorbeelden berustingsbrief

Posted on

Waarschijnlijke Voorbeelden berustingsbrief

Wat moet je doen als je nodig hebt om een ​​baan op korte termijn te verlaten? Bij ontslag uit een baan, wordt het beschouwd als standaard aan uw werkgever een opzegtermijn van twee weken te geven voordat u vertrekt vanuit uw positie. Alles minder dan dat, of het nu een week van tevoren, een paar dagen van tevoren, of verlaten meteen, wordt beschouwd als korte termijn.

Een tijdige aankondiging zal uw manager de tijd om plannen te maken voor uw vertrek, beginnen met het wervingsproces, en zorg ervoor dat uw verantwoordelijkheden vallen geven. Het zal je ook toestaan ​​om wrap up lopende projecten of regelingen treffen om uw verantwoordelijkheden over te dragen aan een collega of uw vervanging.

Wanneer u het nodig om ontslag te nemen die op korte termijn

Helaas, soms is het gewoon niet mogelijk is om de aandacht van de standaard twee weken te bieden. Misschien heb je een persoonlijke noodsituatie of werkomstandigheden ondraaglijk en je moet onmiddellijk te verlaten. U kunt ook hebben ontvangen een jobaanbieding en het nieuwe bedrijf wil dat je juiste manier te starten.

Belangrijk : Zorg ervoor dat u de voors en tegens van ontslag zonder voorafgaande kennisgeving twee weken overwegen alvorens te beslissen om te vertrekken.
Uw werkgever zal waarderen zo veel kennis als je kunt geven, dat doen laat hem of haar weten zodra u zeker weet dat u zal verlaten.

Als u nodig hebt om ontslag te nemen die op korte termijn, bekijkt u de sample ontslag hieronder brieven. Een daarvan is in de vorm van een zakelijke brief. De andere is in de vorm van een e-mail.

Formele ontslagbrief Sample – Short Notice

Uw naam
Uw adres
uw stad, staat Postcode
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres

Datum

Naam
Titel
Organisatie
Adres
Stad, staat Postcode

Dear Mr./Ms. Achternaam:

Gelieve te aanvaarden deze brief als een formele kennisgeving dat ik ontslag uit mijn positie met ABCD Company op vrijdag, 9 augustus 2019. Ik begrijp dat twee weken bericht is standaard; echter, persoonlijke omstandigheden vereisen dat ik mijn positie vertrekken bij dit bedrijf tegen het einde van deze week.

Ik ben blij om het even welke hulp die ik kan tijdens deze overgang te bieden.

Dank u voor de mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling die u mij hebt opgegeven tijdens de laatste vijf jaar.

Ik heb genoten van het werken voor het agentschap en waarderen de steun die me tijdens mijn ambtstermijn met het bedrijf.

Vriendelijke groet,

Uw handtekening  (hard copy brief)

Uw getypt Naam

Ontslagbrief schrijven tips

U kunt dan uw manager dat u stoppen in persoon, via de telefoon of in een e-mail. Als het mogelijk is, het vertellen van uw manager in persoon voor het eerst is ideaal. Echter, afhankelijk van welke manier u ook kiest, het is een goed idee om dan een formele ontslagbrief dat het bedrijf kunt toevoegen aan uw werknemer bestand te schrijven.

Hier zijn een aantal strategieën om in gedachten te houden wanneer u uw ontslagbrief schrijft:

Schrijf het in een zakelijke brief Formaat:  Omdat dit een officiële brief die in uw personeelsdossier zal gaan, moet je zakelijke brief formatteren regels te volgen. In de linker bovenhoek van de brief, ook uw contactgegevens, de datum en de contactgegevens van uw werkgever. Beëindig de brief met uw handgeschreven handtekening en uw getypte naam eronder.

Staat op de Datum van Ontslag:  In de eerste paragraaf, staat de datum waarop u zal worden verlaten van uw baan. Dit is het belangrijkste stuk van de informatie in uw brief, dus je moet het zo vroeg mogelijk in de brief op te nemen.

Houd het kort:  Niet het gevoel dat je nodig hebt om een enorme hoeveelheid detail te bieden. Het allerbelangrijkste is om je laatste dag te vermelden in het kantoor.

Leg uit waarom u Aftredend – Indien van toepassing:  Mocht je je baas vertellen waarom u zo snel verlaten? Het hangt af van de reden waarom je – als je het verstrekken van korte termijn, omdat je ongelukkig op het werk bent of niet leuk uw manager of collega’s, doe die details niet delen. Echter, als er buiten omstandigheden, zoals een gezondheids-crisis, het delen van uw redenen kunnen helpen uw werkgever voelen sympathiek. Vergeet niet, indien mogelijk, is het best om het branden van bruggen op de werkplek te voorkomen. Maar nogmaals, houd uw brief kort – je hoeft niet in alle van de kleine details om te gaan.

Hebben bedankt:  In dezelfde geest van het beëindigen van uw relatie met uw werkgever op goede voet, druk uw dankbaarheid voor de kansen die je in de positie hebben gehad. Zelfs als je niet de beste ervaring bij het bedrijf hebben gehad, een korte “dank u” wordt vaak zeer gewaardeerd.

Bied aan om te helpen tijdens de overgang (optioneel):  Het verstrekken van bijstand tijdens de overgang is niet vereist, maar is een gemeenschappelijke hoffelijkheid uit te breiden. Echter, als uw persoonlijke omstandigheden zal voorkomen dat u uit te helpen op welke manier, je hoeft niet nodig om deze op te nemen.

Proeflees en Edit:  Zorg ervoor dat u grondig te lezen via uw brief voordat u het verzendt. Kijk voor eventuele spelling of grammatica fouten. Overwegen om een vriend of familielid te lezen in de brief ook. Vergeet niet dat u een positieve indruk op het bedrijf te verlaten – een goed geschreven, goed bewerkte ontslagbrief zal u helpen dat te doen.

E-mail ontslagbrief Sample – Short Notice

Betreft: Ontslag Effective 2 augustus 2019

Lieve Bob,

Gelieve te aanvaarden deze brief als mijn ontslag van ABC Company. Helaas, wegens gezondheidsredenen, ik zal niet in staat zijn om de standaard twee weken in kennis stellen. Mijn laatste dag op het bedrijf zal deze vrijdag 2 augustus, 2019.

Ik verontschuldig me voor de korte termijn. Ik heb enorm genoten samen te werken, en hebben zoveel geleerd van uw management. Laat het me weten wat ik kan doen in de komende dagen te helpen verlichten van de overgang.

Bedankt voor uw begrip.

Vriendelijke groet,

Samuel

Ontslag Email schrijftips

U kunt er ook voor kiezen om uw ontslag bericht per e-mail. Dit is een bijzonder goed idee als u aan uw werkgever te waarschuwen voor je ontslag zo snel mogelijk. Zelfs als je ontslag via e-mail, hoewel, kunt u overwegen een follow-up brief per post verzenden naar uw werknemer bestand.

Lees hieronder voor enkele tips over hoe u uw e-mailbericht:

Gebruik een Clear Subject Line:  Het onderwerp moet duidelijk overbrengen van uw doel voor het schrijven, zodat uw werkgever leest het meteen. Je kan bijvoorbeeld uw naam ook. Bijvoorbeeld, kan uw onderwerp te lezen “Voornaam Achternaam – Bericht van Ontslag,” of “Voornaam Achternaam -. Ontslag op MONTHDAY, 20XX”

Hou het kort. Net als een ontslagbrief, wilt u uw e-mail kort te houden. Gewoon zeggen dat je ontslag, onder meer de datum waarop u vertrekt, en voeg een korte dank u en aanbod van hulp tijdens de overgang (indien mogelijk).

Bewerken, Edit, Edit:  Mensen hebben de neiging om te vergeten om e-mails nagelezen op dezelfde manier zouden ze een geschreven brief. Net als een ontslagbrief, Zorg ervoor dat u via uw e-mail voor eventuele spelling of grammatica fouten. Zorg er ook voor het lettertype is groot genoeg en gemakkelijk te lezen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *