Tips en advies voor het vinden van een part-time baan

Posted on

Tips en advies voor het vinden van een part-time baan


De 28 miljoen Amerikanen momenteel bezig part-time onder tieners, studenten, mamma’s, gepensioneerden, en vele anderen. Terwijl de part-time banen niet komen vaak met de voordelen van een full-time baan, bieden ze flexibele schema. Een part-time baan kan een goede manier om te werken, terwijl nog steeds de tijd om een ​​gezin te stichten, naar school gaan, te genieten van pensioen, of zelfs werken een tweede baan.

Geïnteresseerd in het vinden van een part-time baan? Volg deze tips voor de landing een part-time baan die geschikt is voor jou.

Industries dat aanbod deeltijdwerk

Vrijwel elke industrie huurt part-time werknemers in bepaalde capaciteit. U vindt er ook part-time banen, variërend van entry-level naar leidinggevende posities.

Echter, sommige industrieën die bekend zijn voor het aanbieden van part-time werk omvatten detailhandel, levering, gezondheidszorg, onderwijs, customer service en gastvrijheid. Houd er rekening mee dat de lonen voor deeltijdwerk verschillen per sector en per baan. Bekijk deze goed betaalde part-time banen om een ​​gevoel van een aantal van de meest winstgevende posities te krijgen.

Beste sites om deeltijdwerk

Over het algemeen best part-time baan website  Forbes.com beveelt FlexJobs.com als de beste en meest bruikbare job board voor part-time werk, en merkt op dat het $ 14,95 kosten per maand is de moeite waard. De site controleert of alle legitiem zijn, plus ze lijst een groot aantal professionele banen. FlexJobs beschikt over meer dan 50 categorieën met een scala aan schema-opties, van part-time te telewerken tot full-time, maar flexibel. De site heeft ook een aantal werken van huis vacatures.

Beste baan website voor het werk van huis kansen: Ratracerebellion.com screent haar listings en organiseert ze in een gratis dagelijkse nieuwsbrief. Het vinden van kwaliteit van het werk van huis kansen online kan moeilijk zijn, maar deze site haalt het giswerk uit van de vraag of een post legitiem is.

Jobs bestrijken een scala van industrieën en types, met inbegrip van de klantenservice, technische, administratieve en schrijven. Hoewel een groot deel van het werk betaalt minder dan $ 20 per uur, sommige beter betaalde opties bestaan.

Beste baan website voor avontuurlijke werkzoekenden: Coolworks.com op zowel de jeugd en senioren met hun seizoensgebonden en part-time banen in koele plaatsen, en de site is voorzien van een banen pagina met de naam “Ouder en Bolder” voor gepensioneerden .

Van een chef-kok baan in Bryce Canyon mariene tours in Alaska, kan deze part-time en op korte termijn banen u in het hele land. Categorieën omvatten administratieve, behoud, milieu, landbouw, voeding en drank, tochtbegeleiding, en nog veel meer.

Tips voor het vinden van een part-time baan

Naast het controleren van de top online zoeken naar een baan sites, bewapen jezelf met kennis. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw zoektocht naar een baan aas en land de part-time baan u wilt:

Denk na over je schema. Voordat u zelfs uw zoektocht naar een baan te beginnen, na te denken over uw schema. Wat voor soort werkschema wil je? Sommige part-time banen zijn ploegenarbeid, wat betekent dat je in staat zijn om een groot aantal uren te werken. Dit zou ideaal zijn voor u als u een flexibele planning. Echter, als u alleen bepaalde uren van de dag (of bepaalde dagen van de week) kan werken, hiermee rekening te houden bij het zoeken naar een baan. De meeste vacatures geeft je een gevoel van de aard van de planning die u zou moeten geven, dus alleen van toepassing zijn op de dingen die uw levensstijl past.

Express beschikbaarheid. Wanneer u een aanvraag voor een baan, moet u uw flexibiliteit te uiten in je werk materialen en tijdens uw interview. U wilt laten zien dat je bereid bent om te werken wat uren nodig zijn, vooral als je een verschuiving baan werken zijn. Terwijl je niet wilt te liggen (niet zeggen dat je kunt ‘s nachts werken als je dat niet kunt, bijvoorbeeld), probeer je vermogen om te werken wanneer je nodig zijn te markeren.

Inzet tonen. Veel deeltijdbanen zien veel van de omzet. Werknemers hebben de neiging om snel te verlaten, hetzij omdat ze studenten terugkeren naar de klas, of omdat ze het vinden van een full-time baan. Probeer te benadrukken in je werk materialen en interview dat je inzetten voor de positie. Werkgevers zullen een kandidaat die is enthousiast over de baan en is niet van plan om meteen te vertrekken waarderen.

Show, do not tell. In uw CV en sollicitatiebrief, vermijd cliché zinnen als “self-starter” en “werkt goed met anderen.” In plaats van het vertellen van de werkgever wie je bent, laat ze. Bijvoorbeeld, als je wilt laten zien dat je goed werken met anderen, een voorbeeld in je sollicitatiebrief van een succesvol team project dat u gewerkt. Ook, indien mogelijk, gebruik maken van nummers voor uw succes aan te tonen. Wilt u uw eerdere ervaringen omgaan met geld te laten zien, zou je kunnen zeggen in je cv dat je “Managed senior klasse budget van meer dan $ 10.000.” Dit soort informatie zal indruk maken op de personeelsmanager, en laten zien wie je bent als werknemer.

Behandel het proces als een full-time job search. Houd in gedachten dat het aanvragen van een part-time baan is in grote lijnen hetzelfde als het aanvragen van een full-time baan. U zult nog steeds over het algemeen nodig om een CV en sollicitatiebrief (hoewel sommige plaatsen alleen zal vragen om een sollicitatie en misschien een cv, vooral als u een aanvraag in persoon).

U wilt ook het interview serieus te nemen. Zorg ervoor dat u het onderzoek van het bedrijf en voor te bereiden antwoorden op veelgestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek op voorhand (evenals antwoorden op deze gemeenschappelijke part-time baan interview vragen). Kleden in de juiste interview kledij evenals – zakelijke professional is een typisch voorbeeld, hoewel je business casual kan dragen voor een meer informele werkomgeving. Door gepaste kleding dragen, zal de werkgever waarderen dat je serieus nemen het proces. Het zal hem of haar te laten zien hoeveel je de baan wilt.

Denk aan tijdelijk werk. Als u problemen ondervindt bij het vinden van een part-time baan, overwegen tijdelijk werk. U kunt zoeken op jobsites of werken met een uitzendbureau op korte termijn posities te vinden. Sommige van deze banen kan dagen, weken of zelfs maanden duren, en je kunt soms weer een temp positie in een permanente. Sommige van deze zijn full-time, maar anderen zijn part-time.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *