Computerondersteuningsspecialist – Functiebeschrijving

Posted on

Computer Support Specialist - Job Description

Een computer support specialist helpt gebruikers die problemen met software, computers, of randapparatuur zoals printers en scanners. Sommige zogenaamde computer user support specialisten-bedrijven helpen klanten, terwijl anderen bekend als computernetwerk ondersteuningsspecialisten-bieden in-house ondersteuning van een organisatie informatietechnologie (IT) personeel.

Zelfde Job, andere titel

Dit zijn enkele van de functiebenamingen die IT-support specialisten kan ook gaan door, maar hun taken zijn identiek. Bij het zoeken naar vacatures, ook gebruik maken van deze trefwoorden:

Technische of technische ondersteuning Specialist, helpdeskmedewerker, IT Specialist, Network Technician, Network Specialist, IT Consultant.

Snelle feiten

 • Computer user support specialisten verdienen een mediane jaarsalaris van $ 50.210 en computer ondersteuning van het netwerk specialisten verdienen $ 62.340 (2017).
 • Van de 835.300 computer support professionals, 636.600 zijn computer user support specialisten en 198.800 zijn computer ondersteuning van het netwerk specialist (2016).
 • Een breed scala aan industrieën maken gebruik van deze technologie werknemers. Sommigen werken voor IT-adviesbureaus die voorzien in  technische ondersteuning  aan veel verschillende bedrijven op contractuele basis.
 • Technische ondersteuning specialisten soms werken vanuit huis, maar anderen reizen naar kantoren klanten.
 • De meeste banen op dit gebied zijn full-time, maar werknemers niet altijd gepland tijdens typische daguren. Computergebruikers hebben steun nodig 24/7, en daarom steun specialisten moeten werken ‘s avonds,’ s nachts, in het weekend en feestdagen.
 • De  baan vooruitzichten  voor deze bezetting is uitstekend. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics voorspelt groei van de werkgelegenheid die sneller dan het gemiddelde voor alle beroepen tussen 2016 en 2026. Vacatures zullen zijn zal zeer gunstig in de gezondheidszorg en computersystemen ontwerp industrie. Er wordt ook verwacht dat openingen met IT-consulting firma’s, zoals kleine bedrijven bij hen terecht voor technische ondersteuning.

Een dag in een Computer Support Specialist’s Life:

Dit zijn enkele typische werk taken uit online advertenties voor IT-ondersteuning vacatures gevonden op Indeed.com:

 • “Ondersteuning van gemeenschappelijke zakelijke en productiviteitssoftware”
 • “Assist bellers met verzoeken om informatie technologie diensten, reparatie of ondersteuning vragen, klachten en vragen en direct naar een passende IT-personeel via computer-tracking-systeem”
 • “Document gebruiker belt probleemoplossing, en de daarmee samenhangende processen en procedures”
 • “Beantwoord vragen of op te lossen computer problemen voor klanten in persoon, via de telefoon of vanaf een andere locatie”
 • “Nu wijzigingen of updates in de programmering, documentatie en training aan het adres van het systeem tekortkomingen en behoeften van de gebruiker”
 • “Het ontwikkelen en te helpen bij het handhaven van vereiste technische documentatie”

Educatieve Eisen, Soft Skills, en doorgroeimogelijkheden

Alle werkgevers eisen dat onder die huren ze hebben computer deskundigheid, maar velen zijn flexibel over hoe ze die kennis verworven. Terwijl sommigen zullen alleen de huur van computer support specialisten die beschikken over een bachelor’s degree, dat is meestal niet het geval is. Sommige werkgevers de voorkeur aan kandidaten die beschikken over een universitair diploma in de informatica, maar vele anderen zullen werknemers die slechts enkele computer klassen hebben genomen te huren.

In aanvulling op hun technische vaardigheden, moet een computer support specialist bijzonder soft skills. Dit zijn persoonlijke kwaliteiten individuen werden ofwel geboren met of verworven door levenservaring. Uitstekende actief luisteren vaardigheden zijn een must. Zonder hen, zal hij of zij niet in staat zijn om behoeften van de bevolking te begrijpen. Mondelinge communicatieve vaardigheden toestaan dat een computer support specialist om informatie die hij over te brengen aan deze of zij probeert te helpen. Bovendien is noodzakelijk zijn superieur kritisch denken en probleemoplossend vermogen.

Na het doorbrengen van tijd het helpen van klanten of in-house-gebruikers, wordt een aantal customer support specialisten gepromoveerd in posities waar ze helpen bij het verbeteren van het ontwerp en de efficiëntie van toekomstige producten. Degenen die voor software en hardware bedrijven werken vaak erg snel vooruit. Sommige mensen die in deze positie beginnen later uitgegroeid tot softwareontwikkelaars en netwerk- en computerbeveiliging systeembeheerders.

Wat zal de werkgever van u verwachten?

Wat zal een potentiële werkgever dwingen om u te huren? Hier zijn een aantal eisen van de werkelijke baan aankondigingen op Indeed.com:

 • “De mogelijkheid om te leren en te articuleren technische informatie en over te brengen naar niet-technische mensen”
 • “Uitstekende aandacht voor detail en multi-tasking vermogen”
 • “Wees professioneel met klanten en het personeel”
 • “Passie voor anderen te helpen en het oplossen van problemen”
 • “In staat om technische concepten te vertalen naar lekentaal”
 • “In staat om zelfstandig en multitasking werken”

Is deze bezetting een goed geschikt voor u?

Het is absoluut noodzakelijk om uw belangen, het type persoonlijkheid, en werkgerelateerde waarden overwegen bij het kiezen van een carrière. Een self-assessment zal u laten leren over uw eigenschappen. Denk na over hoe u een computer support specialist f je de volgende:

 • Interesses  (Holland Code): RCI (Realistic, Conventionele, Investigative)
 • Persoonlijkheid Type  (MBTI Enneagram): ENFJ, INFJ, ENFP, INFP
 • Werkgerelateerde Waarden : Relaties, arbeidsomstandigheden, Prestatie

Related Beroepen

 BeschrijvingMediaan jaarloon (2017)Minimaal Vereiste Onderwijs / Training
Software Quality Assurance EngineerIdentificeer problemen met de software$ 88.510Bachelor diploma
NetwerkadministratorBeheert een entiteiten computernetwerken$ 81.100Bachelor’s degree in het computernetwerk en systeembeheer of informatica
Webontwikkelaarcreëert websites$ 67.990Bachelor’s degree in een computer-gerelateerde veld (bij voorkeur) of certificering en ervaring
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *