Het verschil tussen Interneren bij een klein bedrijf versus Large Company

Posted on

 Het verschil tussen Interneren bij een klein bedrijf versus Large Company

Als de zomer stage seizoen hits, veel jonge kandidaten moeten beslissen hoe groot bedrijf ze willen werken voor een start-up, een middelgroot bedrijf of een grote onderneming. Hoewel stages hebben de neiging om bepaalde overeenkomsten, ongeacht de grootte van het bedrijf, uw rol, ervaringen op te doen, en mogelijkheden kunnen variëren als u van een groter bedrijf om een ​​kleinere te bewegen. Niet wetende dat het verschil kan stressvol zijn als je probeert om te beslissen welke stage voor u geschikt is.

Wanneer u een stage te landen, ongeacht of de onderneming groot of klein is, krijg je geweldige hands-on ervaring, een CV bouwer, mogelijkheden om te netwerken, en een kans om echt te beslissen of u wilt dat het veld na het afstuderen na te streven te krijgen.

Naamsbekendheid

Sommige mensen krijgen stage-ervaring bij grote bedrijven als Fox of NBC , bijvoorbeeld. Een grote, merknaam bedrijfsstage op je cv kan u helpen een baan te vinden bij een peer bedrijf na het afstuderen.

Grote namen uit, zelfs meer op gebieden zoals de wet, en wanneer human resources personeel scannen hervat, prominente namen bedrijf opvallen. Als je studeert marketing, dan heb je veel meer invloed toe te voegen aan je cv als je intern voor Disney, in plaats van een nichekantoor.

Een middelgrote Public Relations bedrijf kan een geweldige ervaring op verschillende manieren aan te bieden en kan naamsbekendheid hebben ter plaatse, die uw post-college vooruitzichten kan helpen. Kleine bedrijven hebben hun eigen voordelen, maar u zult niet de voordelen naam-erkenning te krijgen. Je zou ook een hardere tijd vinden van grote namen mentoren binnen kleinere bedrijven en hebben minder toegang tot de industrie veteranen die door de sleur geweest en leefde om erover te vertellen.

In een perfecte wereld, zou u het voordeel van het ervaren van een aantal verschillende en kleinbedrijf en de extraatjes die meegaan met elk specifiek type stage te hebben.

Bij de grotere bedrijven, eigenlijk het veiligstellen van de stage kan een veel meer diepgaande proces. Je zou waarschijnlijk een ontmoeting met de afdeling Human Resources voor het eerst te weten te komen over de specifieke deadlines, startdata en einddata. Je zou ook worden gegeven collectieve promotionele artikelen, zoals portfolio’s, pennen en andere goodies die het bedrijf het logo dragen.

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf en hoe vestigden hun stageprogramma is, zou het bedrijf te behandelen stagiaires om gratis lunches, executive lunch serie speakers, intern mengen evenementen en meer. Bij de grotere bedrijven, waren er meer mensen in de buurt maar u kunt niet per se de gelegenheid elkaar te ontmoeten met hen.

Opdoen van werkervaring

Wanneer u intern met meer klein- en middelgrote bedrijven, zult u waarschijnlijk in staat zijn om sterkere relaties met de mensen die je onder het werk gaan, omdat er minder van hen en minder stagiaires.

U kunt ook meer echte kansen om anderen aan diverse projecten te helpen. De typische taken die u gaat uitvoeren als stagiair-administratief werk, onderzoek, het maken van aantekeningen, en het observeren van vergaderingen, zijn niet noodzakelijkerwijs verschillend van het werk dat u zou doen bij grote bedrijven. Het enige verschil is dat je meer kansen op meer verantwoordelijkheid en een grotere verscheidenheid aan taken uit te voeren zult hebben.

Als u overweegt een stage bij een bedrijf dat interessante dingen doet, maar niemand heeft gehoord van hen, dat is oke. Doe de stage, maak een blijvende indruk, doe je best om mee te doen in zinvol werk, netwerk en helpen met zoveel verschillende taken mogelijk te maken. Bij een groter bedrijf, kan je nog steeds geweldige ervaring, maar je kon ook uiteindelijk het spelen van computer games op een leeg bureau de hele dag.

De omgeving

Misschien vindt u dat geïnterneerd voor een groter bedrijf voelt als een generieke, onpersoonlijke ervaring in sommige opzichten. Kleinere bedrijven hebben een veel gemakkelijkere tijd het creëren van een persoonlijke sfeer, en omdat het personeel niet zo groot zal zijn, kan je echt bond en maak kennis met je collega’s te leren kennen.

In kleinere bedrijven, zul je waarschijnlijk toegang tot medewerkers die vrij hoog zijn in het bedrijf, die u kunt zich bloot aan meer interessant werk en meer invloedrijke contacten. Omgekeerd kan stagiaires bij grotere bedrijven zelf vinden het maken van kopieën en grijpen koffie voor lager niveau medewerkers.

Deze dagen, de meeste studenten zal intern met meerdere bedrijven in de loop van hun carrière college. Zodra u uw stage bij een kleiner bedrijf hebt voltooid, voeren een stage met een herkenbare merknaam bedrijf.

Uw eerder intern ervaring moet helpen een vrij grote naam te landen. Het hebben van beide mogelijkheden zal evenwicht uit uw CV en geven u nuttige ervaring op twee verschillende ondernemingen. Hopelijk tegen het einde van je stage, je een beter gevoel voor de grootte en het soort bedrijf dat u wilt om in te werken na de universiteit te hebben.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *