Hoe schrijf ik een One-pagina hervatten

Posted on

Hoe schrijf ik een One-pagina hervatten

Mocht je CV langer dan één pagina zijn of moet je proberen om het te condenseren tot het op een pagina te houden? Er is niet echt een ja of nee antwoord. De lengte van uw cv, hangt af van de aard van de kandidaat die u bent en uw niveau van ervaring.

Hoe schrijf ik een One Page hervatten

In het algemeen zijn de meeste werkgevers willen een beknopte cv zonder veel externe informatie. Ze seconden besteden slechts herziening van het, dus hoe meer compact is, hoe makkelijker het zal zijn voor de personeelsmanager of recruiter te herzien. Daarnaast zijn veel werkgevers gebruik maken van software om sollicitatie materialen te screenen, dus zorg ervoor dat uw CV is gericht op de baan waarvoor je solliciteert voor u zullen helpen de gekozen voor een interview.

In sommige gevallen kan een langere CV in orde zijn. Bijvoorbeeld, grafisch ontwerpers en beeldend kunstenaars profiteren van het creëren van een geïllustreerde hervatten en academici, onderzoekers, of lange tijd executives kan meer dan een pagina nodig om de breedte van hun ervaring vast te leggen. Maar in het algemeen, is het best om te voorkomen dat overbelasting bezig recruiters met een CV dat op en op sleept.

Hoe lang Werkgevers willen hervatten to Be

Hier zijn de details over wat bedrijven de voorkeur, gebaseerd op een Saddleback College CV Survey:

 • One-pagina Resume – 47,7%
 • Twee-pagina Resume – 11,4%
 • Afhankelijk van het niveau van de functie – 34,1%
 • Geen voorkeur – 6,8%

Voordelen van een One Page hervatten

Vooral als je solliciteert naar een groot bedrijf, is er een grote kans dat uw CV zal worden uitgeprint te worden beoordeeld door meerdere mensen, of op zijn minst elektronisch gedeeld. Na een kort en bondig cv maakt het makkelijker voor de personeelsmanager en verhoogt ook uw eigen kansen op te vallen.

Tenzij u expliciet wordt gevraagd om een ​​specifiek type cv in te dienen, vasthouden aan een eenvoudige, enkele pagina is een trefzekere manier om ervoor te zorgen dat zij in staat zal zijn te downloaden – of uitgeprint – en beoordeeld door iedereen die behoefte heeft om ernaar te kijken . Het is veel gemakkelijker om te lezen van één pagina cv dan het is om een ​​multi-pagina’s tellende document te herzien.

Wanneer een Multi-pagina Resume gebruiken

Volgens de enquête hierboven, de meeste werkgevers willen een one-pagina te hervatten, tenzij de positie ervaring vereist. Als een opdracht wil een werknemer met ruime ervaring, je kan en moet al je toepasselijke ervaring op je cv onder meer (hoewel de meeste werkgevers willen niet aanvragers om meer dan 10-15 jaar ervaring bevatten).

Er zijn ook bepaalde beroepen die uitzonderingen op de één-pagina te hervatten zijn. Bijvoorbeeld, in de academische wereld, de geneeskunde en de internationale banen, een curriculum vitae is vaak veel langer dan één pagina. Grafische ontwerpers of beeldende kunstenaars kan ook zorgen voor een geïllustreerde of grafische cv, die een pagina zou kunnen overschrijden. Echter, deze beroepen zijn de uitzondering op de algemene regel dat een one-pagina te hervatten is het beste.

Hoe te knippen en Trim een ​​CV

Zorg ervoor dat alles wat u in uw cv naar de positie van belang is, tot aan je woordkeuze. Omdat veel werkgevers gebruik maken van een applicant tracking systeem (ATS) aan sollicitatie materialen te screenen, proberen om zoekwoorden te gebruiken vanuit de toepassing in je CV. Dit zal uw kansen waardoor het voorbij de eerste ronde van de CV beoordelingen te verhogen.

 • Maak een inventarisatie . Als je moeite hebt om pare uw CV naar een pagina, beginnen met het maken van een inventarisatie van uw prestaties en werkzaamheden. Een lijst van uw verantwoordelijkheden en je prestaties in de kleinste details. Uw inventaris document kan overspannen zo veel als drie of vier pagina’s. Probeer aan een divers scala aan vaardigheden die hebben geleid tot successen in elke rol op te nemen.
 • Stem uw kwalificaties om de klus . Analyseer elke baan die u overweegt en omcirkelen de verklaringen die het meest overeenkomen met de vereisten voor die specifieke positie. Stuk samen de meest relevante uitspraken in een korte, gerichte versie van je CV.
 • Start lang en bezuinigen . Het eerste ontwerp zou langer zijn dan één pagina. Als dat zo is, probeer dan verklaringen die minder significante aanwijzingen over hoe je waarde zou toevoegen aan de rol, tot je aan de slag om een pagina te bieden te elimineren. Probeer zo specifiek mogelijk met de informatie die u opgeeft en zijn zo beknopt als je kunt in uw schrijven te zijn.
 • Gebruik een lijst met opsommingstekens en houd uw functiebeschrijvingen beknopt. Focus op je prestaties, niet uw dagelijkse verantwoordelijkheden.
 • Knip eventuele extra jaar . Zelfs als u een ervaren kandidaat, moet je onder andere niet meer dan 10 of 15 jaar ervaring op je CV.
 • Snijd de afdeling onderwijs . U hoeft niet naar de middelbare school opleiding of bijscholing klassen zijn, tenzij het uw kandidatuur verbetert.
 • Sla de referenties . Het is niet noodzakelijk om “referenties beschikbaar op aanvraag” op je cv te zeggen. Het is duidelijk dat u referenties te geven, indien nodig, als onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Aanvullende informatie te verstrekken Online

Natuurlijk, het is altijd een goed idee om meer informatie beschikbaar voor aansluitingen of personeelsmanagers die een groter beeld van je achtergrond en kwalificaties willen.

U kunt uw CV te stroomlijnen door het verstrekken van aanvullende informatie online. Inclusief links naar je LinkedIn-profiel of persoonlijke website kunt u die informatie uit te laten van uw cv, bespaart u ruimte.

Een verklaring over de bodem van uw cv, zoals “Aanvullende informatie, aanbevelingen en portfolio monsters verkrijgbaar bij www.linkedin.com/in/yourname.” Als u het belang van een recruiter met je korte cv hebben veroorzaakt, dan zal zij gemotiveerd zijn om meer diepgaande informatie over uw achtergrond te verzamelen zijn.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *