Het schrijven van een dank je brief voor een Referentiebonus

Posted on

Het schrijven van een dank je brief voor een Referentiebonus

Of u nu een entry-level sollicitant of een ervaren professional oprukkende op je carrièreladder, is het belangrijk om te ontwikkelen en onderhouden van duurzame relaties met collega’s in uw branche. Zelfs in de huidige arbeidsmarkt, wat vroeger te noemen “het old boys network” is levend en wel; Vaak hebben van een professionele contact bereid om u te verwijzen naar een wenselijke baan positie kan het verschil maken in de vraag of je een interview scoren of niet.

Een manier om die relatie cement is om uw dank relais schriftelijk naar contactpersonen die u verwijzen naar een baan, zelfs als je niet een baan aangeboden kreeg. Daarnaast zal uw e-mail of notitie laat ze de status van uw aanvraag te leren kennen en kunnen ze te houden op de uitkijk voor andere posities u verwijzen naar.

Wat te nemen in uw Referal Thank You Letter

Als je zegt dank u, is het belangrijk om goed en formeel dank zij die de tijd hebben genomen en gebruikt hun invloed om u te voorzien van een positieve verwijzing. Hier zijn voorbeelden van een dank je brief die u kunt versturen (via e-mail, post of LinkedIn) aan een persoon die u naar een baan heeft verwezen.

Wanneer u de brief of e-mailbericht te schrijven, moet u de persoon een status update op uw aanvraag of jobaanbieding te geven, maar ook hen als oprecht bedanken voor de verwijzing.

Als u het verzenden van een dank u bericht via e-mail, is er geen noodzaak om uw retouradres of adres van uw contact op te nemen. Gebruik maken van een duidelijke onderwerpregel (bijvoorbeeld “Dank u, van [Your Name]” of “Dank u – [Your Name]) en een lijst van uw contactgegevens in uw handtekening.

U moet uw beslissing over hoe de ontvanger aan te pakken op basis van hoe goed je ze weet te baseren. Als je hebt gekend en vaak gecommuniceerd met hen, het is fijn om ze aan te pakken door hun voornaam. Indien echter, zij hebben uw leidinggevende of college instructeur in een formele, conservatieve instelling, gebruik “Mr. geweest / Mevrouw / Professor”gevolgd door hun achternaam.

Houd in gedachten dat deze monsters gewoon als voorbeelden – in plaats van alleen kopiëren en te plakken, moet u ze aanpassen aan uw eigen omstandigheden en persoonlijke toon van de stem te geven.

Ook, zie hieronder voor een voorbeeld van een e-mail dank u brief voor een verwijzing.

Sample dank je brief voor een Referral

Uw naam
Uw adres
Uw Stad, Provincie Postcode
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres

Datum
Naam
Titel
Organisatie
Adres
Stad, staat Postcode

Dear Mr. Jones,

Dank u zo zeer voor het verwijzen van mij voor de Junior Accountant [of, insert andere functiebenamingen] positie ABCD. Ik ben dankbaar voor de tijd die u besteed herziening van mijn aanvraag en het aanbevelen van mij voor de baan.

Ik wilde met u delen de spannende nieuws dat ik heb gekozen voor een in-persoon interview met ABCD’s personeelsmanager volgende week. Toen ze me belde om het opzetten van een tijd voor dit interview, dat ze specifiek vermeld hoe onder de indruk was ze door de verwijzing brief die u schreef op mijn naam.

Nogmaals, hartelijk dank voor uw hulp. Ik heb grote waardering voor de hulp die u me hebt verstrekt; Ik hou jullie op de hoogte over hoe het interview gaat!

Vriendelijke groet,

Uw naam

Dank je brief voor Referral Email

Onderwerp: Thank You van Dave

Beste Tim,

Dank u voor me alert maken de recente opening baan bij uw bedrijf en voor vrijwillig aanbieden om uw inhuren commissie te voorzien van een verwijzing namens mij. HFT Industries heeft een geweldige reputatie als marktleider, en ik waardeer uw vertrouwen in mij.

Ik denk dat mijn interview met Stanley ging goed, en ik verwacht voor een ontmoeting met Sheila later deze week voor een tweede gesprek. Stanley’s beschrijving van het bedrijf en van wat mijn taken zou omvatten, zou ik worden gehuurd, gestold mijn diepe interesse in deelname aan uw team. Ik hou jullie op de hoogte als ik ga door het wervingsproces.

Nogmaals, ik dank u voor uw steun – Ik hou mijn vingers gekruist dat we binnenkort kunnen zijn collega’s bij HFT Industries!

Dave Jones

Dank je brief voor When You Got the Job

Onderwerp: Dank je wel!

Dear Nancy,

Ik schrijf u vandaag te bedanken voor de invoering van mij naar Bob Anderson, de winkel manager bij Eckles Hardware. Niet alleen kreeg ik een interview voor een retail-positie, maar ik was ook ingehuurd en ik zal het starten van mijn opleiding in de twee weken.

Laat het me weten als ik ooit iets om de gunst terug kan doen. Ik echt waarderen wat je hebt gedaan voor mij.

Met dankbaarheid,

Annabelle

Meer over Thank You Letters

Beoordeling advies over hoe om te schrijven een dank je brief, inclusief die naar dank, wat te schrijven, en wanneer een werkgebonden dank je brief te schrijven. Ook, beoordeling andere sample dank u brieven, waaronder een bedankje voor een sollicitatiegesprek, een stage dank je brief, bedankt voor een informatief gesprek, bedankt voor de hulp, en een aantal extra interview dank je brief monsters.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *