Hoe schrijf ik een bedankbrief Na een interview

Posted on

Hoe schrijf ik een bedankbrief Na een interview

Voordat ademen een zucht van opluchting na een sollicitatiegesprek, is er nog een ding te doen: Schrijf een dank je brief. Deze eenvoudige stap kunt u een voorsprong op andere kandidaten te zetten en hoe eerder je het doet, hoe beter. Deze laatste stap moet worden beschouwd als onderdeel van je routine zoeken naar werk voor elk gesprek waarin je deelneemt.

Aan het eind van uw interview, zet de contactgegevens van alle mensen die je geïnterviewd. Als ze je niet hun visitekaartje bieden wel verzoeken hun contactgegevens aan het einde van elke vergadering.

Redenen om een ​​bedankje sturen Opmerking Nadat een interview

een dank je brief te sturen naar een potentiële werkgever zal zeker geen garantie voor een baan aangeboden, maar het zal u een voorsprong te geven als de concurrentie is krap. Hoewel een personeelsmanager misschien niet beledigd als je niet verzenden, zullen ze merken wanneer je dat doet. Altijd maken het verzenden van een deel van je zoektocht naar werk strategie.

Op zijn minst, het verzenden van een nota aan uitdrukkelijke dankbaarheid is beleefd. Net zoals je iemand thuis en verlof niet zou bezoeken zonder uiten dankbaarheid, hoeft een interview niet verlaten zonder een woord van dank aan de interviewer. Genadig en professional is belangrijk wanneer de interactie met potentiële werkgevers.

Afgezien van etiquette, een andere belangrijke reden om te sturen een dank je brief is dat het een kans, misschien uw enige one-to follow-up na uw interview. Gebruik het om te laten de potentiële werkgever weet dat je de baan wilt. Het kan lastig om die woorden hardop te zeggen tijdens het interview te voelen, maar het is veel gemakkelijker om ze te typen.

Het maakt niet uit hoe je voorbereid bent, kan de stress van het interview een korte tijdspanne van het geheugen veroorzaken. Uw bedankbriefje is de perfecte gelegenheid om een ​​punt dat u vergat om te bespreken communiceren. Ook kunt u iets wat je wilt dat de interviewer om in gedachten hebben als ze het verhuren beslissing herhalen.

Wat te denken voordat schrijven van een bedankbrief

Net zoals het is van essentieel belang om zorgvuldig samenstellen van uw CV en begeleidende brieven, en voor te bereiden om interview vragen te beantwoorden, is het even belangrijk om veel aandacht aan hoe je je bedankbrief ambachtelijke geven. Overwegingen zoals de timing, letter ontvangers en inhoud zijn belangrijk voor het bevorderen van uw kansen op het krijgen van de baan.

timing

Stuur een dank u nota zo snel na uw interview mogelijk te maken. Een paar uur later is het beste, maar wacht niet meer dan één werkdag om het te verzenden. Het is van cruciaal belang dat de werkgever te lezen terwijl je interview is nog vers in het achterhoofd.

Papier of E-mail

De tijdigheid is alles, e-mail is uw beste optie voor het krijgen van uw brief in de handen van een potentiële werkgever zo snel mogelijk. Het is ook, het meest waarschijnlijk, de manier waarop je hebt de communicatie met de werkgever in de aanloop naar het interview. Uw vergadering kan zelfs een virtuele zijn geweest, die plaatsvindt via video chat of via de telefoon.

Thank You Letter Ontvangers

Als er meer dan één persoon tegelijk een organisatie aanwezig zijn bij uw interview was, dankt een ieder schriftelijk. Zorg ervoor dat u de notitie voor elke ontvanger personaliseren, bijvoorbeeld door te verwijzen naar een vraag die ze vroegen.

letter Style

Uw e-mail mag niet meer dan drie alinea’s zijn. Gebruik een formele titel, zoals mevrouw of meneer aan de ontvanger aan te pakken, tenzij de interviewer zei tegen hun voornaam te gebruiken. Om te beginnen, ik dank de interviewer voor het nemen van de tijd om te voldoen en moeten de datum die je ontmoet.

Als er iets was je wilde zeggen op het interview, maar dat niet deed, breng het op nu. Gebruik ook deze kans om een ​​punt dat u wilt dat de interviewer om te onthouden wanneer ze een verhuren beslissing herhalen.

Vergeet niet om te zeggen dat je een baan aangeboden zou verwelkomen. Maak je geen zorgen over deze klinkende ook naar voren. De ontvanger zal uw directheid en het vertrouwen te bewonderen.

Snelle Tips voor het schrijven van uw Thank u e-mail

Hier zijn enkele tips voor het samenstellen van een dank je brief:

  • Gebruik een formele begroeting die titel van de ontvanger (de heer, mevrouw, of Dr.) en achternaam omvat, tenzij ze je anders geïnstrueerd.
  • Vermeld de datum van uw gesprek en de functie waarvoor u een kandidaat.
  • HERHALEN iets over jezelf die zeer kom je in aanmerking voor deze functie.
  • Express uw interesse in de baan.
  • Gebruik een formele afsluiting zoals “Hoogachtend”, “Met vriendelijke groet,” of “Dank je wel.”

Bedankt email Sample

Geachte mevrouw Diaz,

Dank u voor een ontmoeting met mij op maandag 4 juni Ik waardeer de kans om mijn diploma te bespreken voor de paralegal positie Diaz, Klein, en Brown. Ik heb genoten van het leren over het werk en de rol die ik kon op uw bedrijf af te spelen.

Mijn ervaring in het werken over strafzaken bij mijn huidige baan, evenals mijn paralegal training, maak mij een uitstekende pasvorm voor deze functie. Tijdens mijn interview, ik verwaarloosd te vermelden dat ik ook heb gewerkt aan verschillende verhuurder / huurder geschillen. Ik begrijp Smith, Klein, en Brown zal worden uit te breiden in dat gebied en ik denk dat mijn ervaring zal van onschatbare waarde zijn.

Ik kijk uit naar deel gaan uitmaken van uw team.

 

Ondergetekende,

Barry Allen

Voordat u Stuur de Letter

Zorgvuldig proeflezen uw bedankbriefje. Controleer op typefouten, spelfouten en grammaticale fouten. Schrijf een aangepaste brief voor elke werkgever met behulp van hen en de naam van hun bedrijf. Wees voorzichtig bij het knippen en plakken delen van letters die u naar andere werkgevers hebt gestuurd, zoals sommige werkzoekenden willen doen. Maak de juiste veranderingen, zoals het verwijderen van de naam van een andere organisatie of manager.

Fouten in uw bedankbrief zal je kijkt onzorgvuldig. Sla de e-mail als een ontwerp en ga terug om ernaar te kijken na verloop van tijd is verstreken. Geef het een laatste keer-over voordat u het verzendt. Als het mogelijk is, iemand anders beoordeling het ook.

Het komt neer op

Het is essentieel om te schrijven een bedankje na een sollicitatiegesprek. Stuur het naar elke persoon die hebben deelgenomen. Herhalen uw kwalificaties voor de baan en express je interesse in de functie. Integratie van deze stap in uw zoektocht naar een baan zal verhogen van uw kans op het krijgen van een baan, want het van andere kandidaten zal scheiden in een competitieve arbeidsmarkt.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *