Afscheidsbrief Afscheid nemen van collega’s

Posted on

Afscheidsbrief Afscheid nemen van collega's


Wanneer u uw baan weggaat, neem de tijd om een ​​afscheidsbrief te sturen naar de collega’s die u hebt gewerkt. Dit is een goed idee om vele redenen. Het is altijd goed om een ​​baan te verlaten op goede voet.

De mensen die je samen met zijn een belangrijk onderdeel van uw netwerk en kan nuttig zijn contacten in de toekomst te hebben. Bijvoorbeeld, zou ze in staat zijn om u te helpen met je carrière op een bepaalde manier, zoals het verstrekken van u met een referentie, en biedt u een aantal potentiële vacatures als u op zoek bent, of de invoering van u aan iemand anders je zou willen om te netwerken met.

Samen met al deze redenen, afscheid nemen is gewoon het beleefde te doen ding.

Tip : Ongeacht de reden voor het vertrek, is het belangrijk om te laten op een vriendelijke en professionele noot.

Tips voor het schrijven van een afscheidsbrief

Bekijk de tips voor hoe je een afscheidsbrief te schrijven, wat erin omvatten, wat niet te zeggen, en wanneer het te verzenden. Ook beoordelen voorbeelden die u kunt gebruiken als uitgangspunt voor uw eigen brieven en e-mailberichten.

Stuur het voordat u vertrekt. Stuur uw e-mail of brief een dag of twee voordat je vertrekt. Je wilt jezelf en je collega’s genoeg tijd om afscheid te geven. Echter, niet uw brief sturen totdat je de meeste van uw werktaken klaar bent. Dit zal u toelaten om zich te concentreren op het afscheid tijdens de laatste dag of uur.

Personaliseer uw brief. Hierop aanpassen elke letter op de individuele persoon in plaats van het verzenden van een massa-bericht. Adres elke persoon die door Nameand, indien mogelijk, een anekdote of andere persoonlijke boodschap na te denken over uw tijd samen.

Let op: alleen brieven te sturen naar mensen die je hebt gewerkt. Vooral als je werkt bij een groot bedrijf, wil je niet om een bericht te sturen naar iedereen (tenzij je gewerkt met hen allen).

Bedanken.  Deze brief is uw kans om dankbaarheid uit te drukken voor alle hulp of mentorschap verstrekt. Je zou ook aangeven hoeveel je hebt genoten van het werken met uw collega’s.

Onder andere contactgegevens. Geef aan hoe je collega’s je kunt bereiken als je eenmaal laat. Inclusief een e-mailadres (een niet-zakelijke e) en / of telefoonnummer. U kunt ook uw LinkedIn-profiel adres te vermelden.

Houd het positief. Nogmaals, het doel van de brief is om verbonden te blijven met je ex-collega’s; u niet wilt dat een slechte indruk achter te laten.

Hou het kort. Schrijf niet meer dan een paar alinea’s. Samen met een woord van dank en met uw contactgegevens, wilt u misschien uw plannen voor de toekomst te noemen. Afgezien van deze, hou het kort en to the point.

Sluit op LinkedIn. Als u nog niet hebt gedaan, verbinden met je collega’s op LinkedIn. Dit zal u helpen verbonden na het verlaten blijven.

Gebruik een voorbeeldbrief.  U kunt een voorbeeld afscheidsbrief of e-mailbericht om u te helpen uw eigen afscheidsbrief te schrijven aan collega’s. Vergeet echter niet om de details van het bericht te veranderen aan uw specifieke situatie.

Sample afscheidsbrief

Beste John,

Ik wilde een moment te nemen om u te laten weten dat ik het verlaten van mijn functie bij ABC Corporation. Ik zal vanaf volgende maand een nieuwe functie bij XYZ Company.

Ik heb mijn ambtstermijn hier genoten, en ik waardeer de gelegenheid om samen met u gehad. Dank u voor de ondersteuning, begeleiding en aanmoediging je me hebt verstrekt tijdens mijn tijd bij ABC Corporation.

Hoewel ik mijn collega’s en het bedrijf zal missen, ben ik uit naar deze nieuwe uitdaging en het starten van een nieuwe fase van mijn carrière.

Houd contact: Ik ben te bereiken op mijn persoonlijk e-mailadres (samantha83@gmail2.com), op LinkedIn (linkedin.com/samanthasterling) of op mijn mobiele telefoon (555-555-2222).

Nogmaals bedankt voor alles. Ik wens je het allerbeste.

Ondergetekende,

Samantha

Het verzenden van een e-mail afscheidsbrief

Het is vaak een goed idee om uw brief te sturen via e-mail. Hierdoor kan uw collega’s om de boodschap snel te ontvangen. Dit zal ook helpen om elk bericht gemakkelijk aan te passen aan de individuele ontvanger passen.

Tip : Wanneer u uw afscheid bericht per e-mail, uw naam en de reden waarom u schrijft in de onderwerpregel van het bericht om ervoor te zorgen dat uw e-mail wordt geopend.

Hier zijn voorbeelden van wat je zou kunnen schrijven:

  • Onderwerp:  Voornaam Achternaam – een verblijf in contact
  • Betreft:  Voornaam Achternaam bijwerken
  • Onderwerp:  Voornaam – Moving On
  • Betreft:  Voornaam bijwerken
  • Onderwerp: Nieuws Van Voornaam Achternaam

Sample Afscheid e-mailbericht

Onderwerp:  Tyrone Garrett – Update

Beste Linda,

Ik schrijf om u te laten weten dat ik met pensioen aan het einde van de maand.

Ik heb zo genoten van werken hier de afgelopen tien jaar. Ik ben dankbaar voor de kans om te werken naast je te hebben gehad. Ik zal nooit vergeten uw vriendelijkheid en professionaliteit wanneer we gewerkt aan team samen projecten.

Mijn vrouw en ik zal verhuizen naar Seattle in drie maanden; Maar ik hoop in contact te blijven. U kunt mij bereiken op mijn e-mailadres (tgarrett@email.com) of op mijn mobiele telefoon, 555-555-5555.

Nogmaals bedankt voor een geweldige tien jaar. Ik wens u het allerbeste en hoop in contact te blijven.

Vriendelijke groet,

Tyrone

De beste manier om over te gaan van een baan

Neem de Time to Say Goodbye: Ongeacht waarom je beweegt op, afscheid te nemen van alle mensen die je op je werk hebben gesteund.

Deel uw Contactgegevens: uw persoonlijke contactgegevens in alle correspondentie die u sturen naar het gemakkelijk voor de ontvanger in contact te blijven maken bevatten.

Keep it Beknopt: Uw afscheid e-mails hoeft niet lang te zijn. Een paar van de leden is genoeg.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *